Anna tarinoiden kuljettaa

Tutustu Vuokatin ihmisiin, elämyksiin ja ilmiöihin.

Inspiroidu ja aloita seuraavan lomasi suunnittelu!

Vuokatin seutu valkokankaalla

Jopa Napapiirin rajaa on siirretty, kun Kainuuta on viety maailmankartalle elokuvataiteen näyttämönä. Oletko vieraillut Vuokatin seudulla näiden elokuva- ja tv-tuotantojen myötä?
3.6.2019

Tutustu paikallisiin: Priidik Vesi

Olen lähtöisin Virosta. Muutin Vuokattiin vuonna 2014, kun aloitin lumilautavalmentajan työt Vuokatti–Ruka Urheiluakatemiassa. Nautin aktiivisesta elämäntavasta ja haluan tarjota liikunnallisia elämyksiä myös muille! Vuokatissa riittää tekemistä kaikkina vuodenaikoina, mikä on todella siistiä!”
20.5.2019

Tekemistä tunnin päässä Vuokatista

Päivän aikana ehtii vaikka mitä! Luontoihmisille suosittelemme karhunkatseluretkeä Kuhmoon tai vaaroilla vaellusta. Kulttuurinnälkäisille taas Kajaanin kaupungista löytyy mm. vanha rauniolinna sekä useita näkemisen arvoisia kirkkoja. 
9.5.2019

Hyppää satulaan Vuokatissa

Vuokatin ratsastuskoulu tarjoaa ratsastustunteja aina aloittelijoista edistyneimpiin harrastajiin kuutena päivänä viikossa. Oman henkilökunnan lisäksi ratsastajia kouluttaa myös joukko kokeneita valmentajia. Tunnit pidetään maneesissa tai säiden salliessa keväästä syksyyn ratsastuskentällä.
23.4.2019

Polkujuoksua, suunnistusta ja sopivasti seikkailua

Urheilla voi yksinkin, mutta porukassa on aina mukavampaa! Siksi Kainuun alueella kokoonnutaan yhteen erilaisiin tapahtumiin kisaamaan ja nauttimaan liikkumisen riemusta. Rohkeimmat osallistuvat kilpailuun itse, mutta urheilujuhlan tuntua voi tulla aistimaan myös katsomon puolelle. Tapahtuma-alueella tunnelmaa riittää taatusti: kuvittele tuhansien innokkaiden jännitys valmistautuessa lähtöön tai itsensä ylittäneiden tuuletukset maaliin saapuessa.
12.4.2019

Astu sisään uuteen maailmaan

Sisätiloista löytyy kaikille kivaa tekemistä vuodenajasta ja kelistä riippumatta. Vuokatin uutuus, VR-Room, irrottaa taatusti arjesta: aseta lasit silmille, valmistaudu päästä varpaisiin ja astu rohkeasti uuteen! VR-Room sijatsee Vuokatin Megazonessa, josta löytyy myös jännittävä laserseikkailupeli porukalla koettavaksi. Sopivasti haastetta ja hauskuutta kätevästi samassa rakennuksessa tarjoaa myös Superpark – pompi, heitä ja pelaa vaikka koko perheellä!
12.4.2019

Ravintola Ainoassa parhaat makumuistot luodaan yhdessä

Keittiömestari Ville Pasanen on ravintola Ainoan pannujen, kattiloiden ja puugrillin äärellä elementissään. Täällä, Vuokatin Hotel Aatelin ravintolassa, hän saa tehdä juuri sellaista ruokaa, mitä on aina halunnutkin.
29.3.2019

Huikeissa puitteissa: Löydä oma tukikohtasi!

Kaipaatko aktiivisen päivän päätteeksi oman mökin suojaan, lempeästi loimuavan takkatulen ääreen? Vai aloitatko mieluummin Netflix-maratonin hotellihuoneessa, pehmeiden tyynyjen keskellä? Sinä olet lomimmillasi huikeissa puitteissa.
25.1.2019

Makujen äärellä: Näitä herkkuja et löydä muualta!

Hyvä ruoka, parempi loma. Vertailetko lomakohteesi ravintoloita jo viikkoja ennen h-hetkeä? Teetkö paikan päällä löytöretkiä supermarkettiin bongataksesi alueen parhaat erikoisuudet? Sinä olet lomimmillasi makujen äärellä.
25.1.2019

Haapalan uusi elämä

Haapalan tila on juurtunut syvälle Sotkamon Haapalahden maisemaan, sillä tällä paikalla on asuttu jo 1600-luvulta alkaen. Nyt Haapalaa isännöi jo viides sukupolvi Korhosia. Sisarutkset Juho Korhonen ja Kaisa Tyler puolisoineen aloittivat uuden luvun tilan historiassa, kun Haapala bnb avasi kesällä 2018 ovensa niin paikallisille kuin matkailijoille.
19.11.2018

Majoitushaku

Löydä & varaa hotelli tai mökki Vuokatissa.