Aloita seuraavan lomasi suunnittelu

Tutustu Vuokatin ihmisiin, elämyksiin ja ilmiöihin.

Inspiroidu ja tule vaaramaisemiin!

Koko perheen kohokohdat

18.9.2020

Valloita vaarat fillarilla

20.8.2020

Sporttiloma, paras loma

5.6.2020

4 x herkullista huomenta!

Voisiko aamua aloittaa paremmin, kuin vatsaa hemmottelevalla aamiaisella? Vuokatissa maistuvia aamupaloja voi metsästää hotellien aamiaisbuffeteista tai sympaattisista kahviloista. Yövyitpä hotellissa tai vuokramökissä, maistuvat aamiaiset odottavat!
24.3.2020

Siirry sisälle

Vaikka vaaramaisemista ei voi saada tarpeekseen, vaatii keho välillä rauhoittumista venyttelytunnin ääreen tai hauskaa sulkapallomatsia kaverien kesken. Vuokatista löytyy myös paljon kivaa sisätekemistä, jolla saa taatusti hien pintaan. Jos siis viihdyt paremmin kuntosalilla kuin lenkkipolulla, sydämesi sykkii pallopeleille tai jos sisäliikunta ylipäätään on enemmän sinun juttusi, tutustu lajeihimme ja valitse omasi!
13.3.2020

Tutustu paikallisiin: Kimmo Laasonen

”Opiskelin Kajaanissa matkailua ja sain heti valmistuttuani matkailualan töitä Vuokatista. Nykyisin toimin Vuokatti Safariksen yrittäjänä. Metsästys, kalastus ja retkeily ovat aina olleet minulle tärkeitä, ja täällä Vuokatissa niihin on loistavat mahdollisuudet.”
31.1.2020

Heittäydy hemmoteltavaksi

Kylpylästään tunnettu Holiday Club Katinkulta on nautiskelijan paratiisi. Harmony Span monipuolisesta valikoimasta löytyy rentouttavia hoitoja sekä upea saunamaailma ja allasosasto. Lastenhoitokin on järjestetty valmiiksi.
3.10.2019

Aateli Island – Vuokatin oma paratiisisaari

Kuvittele paikka, jossa voit täysin omassa rauhassa pulahtaa järveen pieneltä hiekkarannalta, ihailla tähdenlentoja tai revontulia kallion kielekkeeltä ja yöpyä vain sinun käyttöösi varatussa luksushuvilassa. Vuokatissa tämä on mahdollista. Aateli Island on yksityinen paratiisi keskellä Nuasjärveä.
12.9.2019

Napapiirikin laskettiin Kainuuseen – Vuokatti loistaa valkokankaalla

Jopa Napapiirin rajaa on siirretty, kun Kainuuta on viety maailmankartalle elokuvataiteen näyttämönä. Oletko vieraillut Vuokatin seudulla näiden elokuva- ja tv-tuotantojen myötä?
3.6.2019

Mikan piilotetut helmet fiilistelijöille: Paikalliskulttuuria ja liikuttavia elämyksiä

Vuokattilaiseen ja sotkamolaiseen kulttuuriin tutustut parhaiten alueen ihmisten kautta. Lähde siis pesismatsiin, poikkea torilla tai koe paikallinen palvelu elämysten äärellä, kaupoissa ja ravintoloissa. Luonto ja liikuntamahdollisuudet tarjoavat upeita kokemuksia, myös rauhallisuutta arvostaville.
3.6.2019

Antin piilotetut helmet perheille: Vauhdikkaita seikkailuja vaaroilla

Vuokatissa on paljon nähtävää ja koettavaa isoille ja pienille löytöretkeilijöille sekä muille seikkailunjanoisille. Lähtekää rohkeasti omille poluille!
3.6.2019

Ann-Maryn piilotetut helmet liikkujille: Sopivasti poltetta ja palautumista

Vuokatin valoisien öiden kesä on otollisinta aikaa innokkaille uimareille ja juoksupoluilla viihtyville. Meillä on puitteet kunnossa myös palautumiselle, joten muista tärkeä tasapaino treenin ja levon välillä! 
3.6.2019

Tutustu paikallisiin: Priidik Vesi

Olen lähtöisin Virosta. Muutin Vuokattiin vuonna 2014, kun aloitin lumilautavalmentajan työt Vuokatti–Ruka Urheiluakatemiassa. Nautin aktiivisesta elämäntavasta ja haluan tarjota liikunnallisia elämyksiä myös muille! Vuokatissa riittää tekemistä kaikkina vuodenaikoina, mikä on todella siistiä!”
20.5.2019

Tekemistä tunnin päässä Vuokatista

Päivän aikana ehtii vaikka mitä! Luontoihmisille suosittelemme karhunkatseluretkeä Kuhmoon tai vaaroilla vaellusta. Kulttuurinnälkäisille taas Kajaanin kaupungista löytyy mm. vanha rauniolinna sekä useita näkemisen arvoisia kirkkoja. 
9.5.2019

Hyppää satulaan Vuokatissa

Vuokatin ratsastuskoulu tarjoaa ratsastustunteja aina aloittelijoista edistyneimpiin harrastajiin kuutena päivänä viikossa. Oman henkilökunnan lisäksi ratsastajia kouluttaa myös joukko kokeneita valmentajia. Tunnit pidetään maneesissa tai säiden salliessa keväästä syksyyn ratsastuskentällä.
23.4.2019

Polkujuoksua, suunnistusta ja sopivasti seikkailua

Urheilla voi yksinkin, mutta porukassa on aina mukavampaa! Siksi Kainuun alueella kokoonnutaan yhteen erilaisiin tapahtumiin kisaamaan ja nauttimaan liikkumisen riemusta. Rohkeimmat osallistuvat kilpailuun itse, mutta urheilujuhlan tuntua voi tulla aistimaan myös katsomon puolelle. Tapahtuma-alueella tunnelmaa riittää taatusti: kuvittele tuhansien innokkaiden jännitys valmistautuessa lähtöön tai itsensä ylittäneiden tuuletukset maaliin saapuessa.
12.4.2019

Astu sisään uuteen maailmaan

Sisätiloista löytyy kaikille kivaa tekemistä vuodenajasta ja kelistä riippumatta. Vuokatin uutuus, VR-Room, irrottaa taatusti arjesta: aseta lasit silmille, valmistaudu päästä varpaisiin ja astu rohkeasti uuteen! VR-Room sijatsee Vuokatin Megazonessa, josta löytyy myös jännittävä laserseikkailupeli porukalla koettavaksi. Sopivasti haastetta ja hauskuutta kätevästi samassa rakennuksessa tarjoaa myös Superpark – pompi, heitä ja pelaa vaikka koko perheellä!
12.4.2019

Ravintola Ainoassa parhaat makumuistot luodaan yhdessä

Keittiömestari Ville Pasanen on ravintola Ainoan pannujen, kattiloiden ja puugrillin äärellä elementissään. Täällä, Vuokatin Hotel Aatelin ravintolassa, hän saa tehdä juuri sellaista ruokaa, mitä on aina halunnutkin.
29.3.2019

Huikeissa puitteissa: Löydä oma tukikohtasi!

Kaipaatko aktiivisen päivän päätteeksi oman mökin suojaan, lempeästi loimuavan takkatulen ääreen? Vai aloitatko mieluummin Netflix-maratonin hotellihuoneessa, pehmeiden tyynyjen keskellä? Sinä olet lomimmillasi huikeissa puitteissa.
25.1.2019

Makujen äärellä: Näitä herkkuja et löydä muualta!

Hyvä ruoka, parempi loma. Vertailetko lomakohteesi ravintoloita jo viikkoja ennen h-hetkeä? Teetkö paikan päällä löytöretkiä supermarkettiin bongataksesi alueen parhaat erikoisuudet?
25.1.2019

Perinneruokaa lautasella

Rakkaudella ja antaumuksella valmistettu. Tähän tiivistyy kainuulaisen ruokaperinteen sanoma. Alueella on aina arvostettu selkeää ja konstailematonta ruokaa, joka tuo esiin seudun rikkaasta luonnosta saatavat puhtaat raaka-aineet.
16.11.2018

Metsien tulkki, vaarojen ikuistaja

Vaikka olen kuvannut täällä melkein jokaisen kiven ja kolkan, en koskaan kyllästy näihin maisemiin. Seisoessani Vuokatin vaaralla sormiani alkaa suorastaan kihelmöidä, sotkamolainen luontokuvaaja Valtteri Mulkahainen sanoo.
15.12.2018

Haapalan uusi elämä

Haapalan tila on juurtunut syvälle Sotkamon Haapalahden maisemaan, sillä tällä paikalla on asuttu jo 1600-luvulta alkaen. Nyt Haapalaa isännöi jo viides sukupolvi Korhosia. Sisarutkset Juho Korhonen ja Kaisa Tyler puolisoineen aloittivat uuden luvun tilan historiassa, kun Haapala bnb avasi kesällä 2018 ovensa niin paikallisille kuin matkailijoille.
19.11.2018

Majoitushaku

Löydä & varaa hotelli tai mökki Vuokatissa.