Aloita seuraavan lomasi suunnittelu

Tutustu Vuokatin ihmisiin, elämyksiin ja ilmiöihin.

Inspiroidu ja tule vaaramaisemiin!

Luonto tulee lähelle iglussa

6.11.2020

Satokauden herkkuja syksyn menuissa

15.10.2020

Ensilumenladulle 10.10. alkaen

6.10.2020

Koko perheen kohokohdat

18.9.2020

4 x herkullista huomenta!

Voisiko aamua aloittaa paremmin, kuin vatsaa hemmottelevalla aamiaisella? Vuokatissa maistuvia aamupaloja voi metsästää hotellien aamiaisbuffeteista tai sympaattisista kahviloista. Yövyitpä hotellissa tai vuokramökissä, maistuvat aamiaiset odottavat!
24.3.2020

Siirry sisälle

Vaikka vaaramaisemista ei voi saada tarpeekseen, vaatii keho välillä rauhoittumista venyttelytunnin ääreen tai hauskaa sulkapallomatsia kaverien kesken. Vuokatista löytyy myös paljon kivaa sisätekemistä, jolla saa taatusti hien pintaan. Jos siis viihdyt paremmin kuntosalilla kuin lenkkipolulla, sydämesi sykkii pallopeleille tai jos sisäliikunta ylipäätään on enemmän sinun juttusi, tutustu lajeihimme ja valitse omasi!
13.3.2020

Laskemisen ilo asuu Vuokatinrinteillä

9 rinnehissiä kiikuttaa laskijat ylös korkeuksiin. Upeissa vaaramaisemmissa oman reittinsä takaisin alas saa valita kolmentoista erinomaisesti hoidetun rinteen joukosta. Vuokatinrinteillä vauhdin hurmasta nauttii koko perhe.
27.2.2020

Talvilajeja joka makuun – Vuokatissa riittää aktiviteetteja koko lumisesongin ajan

Vuokatti on monipuolinen matkakohde ympäri vuoden. Lumisesonki ulottuu pitkälle kevääseen, joten hauskaa tekemistä talvimaisemissa riittää. Kokosimme alle kasan vinkkejä aktiviteeteista, joita pääsee kokeilemaan hiihtämisen ja rinteillä vietettyjen päivien lomassa.
14.2.2020

Rakkauden vaarat: 5 romanttista pysähdyspaikkaa Vuokatissa

Edessä treffi-ilta mielitietyn kanssa? Vuokatista löytyy useita kauniita pysähdyspaikkoja, jotka saavat sydämet sykkimään.
6.2.2020

Snowpark uudistui

Vuokatissa sijaitsee nyt yksi Suomen parhaista Snowparkeista, joka on rakennettu yhteistyössä Schneesternin kanssa. Kaudelle 2020 on uusittu Freestyle Park sekä Kids Slopestyle -rinne ja Vuokattiin on hankittu yhteensä 14 uutta pressiä/reiliä.
12.2.2020

Nauti puhtaista hangista – Hiihtoretki Vuokatissa

Varmaluminen Vuokatti on hiihtäjän unelmakohde. 150 kilometrin latuverkostosta löytyy taatusti sopiva vaihtoehto jokaiselle. Hiihtoretken kruunaa piipahdus tunnelmalliseen latukahvilaan.
3.2.2020

Tutustu paikallisiin: Kimmo Laasonen

”Opiskelin Kajaanissa matkailua ja sain heti valmistuttuani matkailualan töitä Vuokatista. Nykyisin toimin Vuokatti Safariksen yrittäjänä. Metsästys, kalastus ja retkeily ovat aina olleet minulle tärkeitä, ja täällä Vuokatissa niihin on loistavat mahdollisuudet.”
31.1.2020

Antaa luistaa – Olosuhteet olympiavoittajalle

Iivo Niskanen on tuttu näky Vuokatissa. Vuokatissa hiihdetään Suomen parhailla laduilla, joita huolletaan ahkerasti ja ammattitaidolla.
3.10.2019

Heittäydy hemmoteltavaksi

Kylpylästään tunnettu Holiday Club Katinkulta on nautiskelijan paratiisi. Harmony Span monipuolisesta valikoimasta löytyy rentouttavia hoitoja sekä upea saunamaailma ja allasosasto. Lastenhoitokin on järjestetty valmiiksi.
3.10.2019

Aateli Island – Vuokatin oma paratiisisaari

Kuvittele paikka, jossa voit täysin omassa rauhassa pulahtaa järveen pieneltä hiekkarannalta, ihailla tähdenlentoja tai revontulia kallion kielekkeeltä ja yöpyä vain sinun käyttöösi varatussa luksushuvilassa. Vuokatissa tämä on mahdollista. Aateli Island on yksityinen paratiisi keskellä Nuasjärveä.
12.9.2019

Mikan piilotetut helmet fiilistelijöille: Paikalliskulttuuria ja liikuttavia elämyksiä

Vuokattilaiseen ja sotkamolaiseen kulttuuriin tutustut parhaiten alueen ihmisten kautta. Lähde siis pesismatsiin, poikkea torilla tai koe paikallinen palvelu elämysten äärellä, kaupoissa ja ravintoloissa. Luonto ja liikuntamahdollisuudet tarjoavat upeita kokemuksia, myös rauhallisuutta arvostaville.
3.6.2019

Antin piilotetut helmet perheille: Vauhdikkaita seikkailuja vaaroilla

Vuokatissa on paljon nähtävää ja koettavaa isoille ja pienille löytöretkeilijöille sekä muille seikkailunjanoisille. Lähtekää rohkeasti omille poluille!
3.6.2019

Ann-Maryn piilotetut helmet liikkujille: Sopivasti poltetta ja palautumista

Vuokatin valoisien öiden kesä on otollisinta aikaa innokkaille uimareille ja juoksupoluilla viihtyville. Meillä on puitteet kunnossa myös palautumiselle, joten muista tärkeä tasapaino treenin ja levon välillä! 
3.6.2019

Tutustu paikallisiin: Priidik Vesi

Olen lähtöisin Virosta. Muutin Vuokattiin vuonna 2014, kun aloitin lumilautavalmentajan työt Vuokatti–Ruka Urheiluakatemiassa. Nautin aktiivisesta elämäntavasta ja haluan tarjota liikunnallisia elämyksiä myös muille! Vuokatissa riittää tekemistä kaikkina vuodenaikoina, mikä on todella siistiä!”
20.5.2019

Tekemistä tunnin päässä Vuokatista

Päivän aikana ehtii vaikka mitä! Luontoihmisille suosittelemme karhunkatseluretkeä Kuhmoon tai vaaroilla vaellusta. Kulttuurinnälkäisille taas Kajaanin kaupungista löytyy mm. vanha rauniolinna sekä useita näkemisen arvoisia kirkkoja. 
9.5.2019

Hyppää satulaan Vuokatissa

Vuokatin ratsastuskoulu tarjoaa ratsastustunteja aina aloittelijoista edistyneimpiin harrastajiin kuutena päivänä viikossa. Oman henkilökunnan lisäksi ratsastajia kouluttaa myös joukko kokeneita valmentajia. Tunnit pidetään maneesissa tai säiden salliessa keväästä syksyyn ratsastuskentällä.
23.4.2019

Astu sisään uuteen maailmaan

Sisätiloista löytyy kaikille kivaa tekemistä vuodenajasta ja kelistä riippumatta. Vuokatin uutuus, VR-Room, irrottaa taatusti arjesta: aseta lasit silmille, valmistaudu päästä varpaisiin ja astu rohkeasti uuteen! VR-Room sijatsee Vuokatin Megazonessa, josta löytyy myös jännittävä laserseikkailupeli porukalla koettavaksi. Sopivasti haastetta ja hauskuutta kätevästi samassa rakennuksessa tarjoaa myös Superpark – pompi, heitä ja pelaa vaikka koko perheellä!
12.4.2019

Ravintola Ainoassa parhaat makumuistot luodaan yhdessä

Keittiömestari Ville Pasanen on ravintola Ainoan pannujen, kattiloiden ja puugrillin äärellä elementissään. Täällä, Vuokatin Hotel Aatelin ravintolassa, hän saa tehdä juuri sellaista ruokaa, mitä on aina halunnutkin.
29.3.2019

Rene Rinnekangas: Ilmojen halki

Kun vuokattilainen lumilautailija Rene Rinnekangas singahtaa ilmaan big air -hyppyristä, kieppuu korkeuksissa kuin hyrrä ja laskeutuu frontside 1440:n jälkeen höyhenen kevyesti, hän saa snoukkaamisen näyttämään lastenleikiltä.
26.2.2019

Lumella: kuusi vinkkiä aktiiviselle liikkujalle!

Vuokatin ladut ja rinteet tarjoavat loputtomasti tekemistä aktiiviliikkujalle, halusitpa sitten nauttia rennosti tai ottaa loman kuntoilun kannalta.
24.1.2019

Huikeissa puitteissa: Löydä oma tukikohtasi!

Kaipaatko aktiivisen päivän päätteeksi oman mökin suojaan, lempeästi loimuavan takkatulen ääreen? Vai aloitatko mieluummin Netflix-maratonin hotellihuoneessa, pehmeiden tyynyjen keskellä? Sinä olet lomimmillasi huikeissa puitteissa.
25.1.2019

Makujen äärellä: Näitä herkkuja et löydä muualta!

Hyvä ruoka, parempi loma. Vertailetko lomakohteesi ravintoloita jo viikkoja ennen h-hetkeä? Teetkö paikan päällä löytöretkiä supermarkettiin bongataksesi alueen parhaat erikoisuudet?
25.1.2019

Perinneruokaa lautasella

Rakkaudella ja antaumuksella valmistettu. Tähän tiivistyy kainuulaisen ruokaperinteen sanoma. Alueella on aina arvostettu selkeää ja konstailematonta ruokaa, joka tuo esiin seudun rikkaasta luonnosta saatavat puhtaat raaka-aineet.
16.11.2018

Metsien tulkki, vaarojen ikuistaja

Vaikka olen kuvannut täällä melkein jokaisen kiven ja kolkan, en koskaan kyllästy näihin maisemiin. Seisoessani Vuokatin vaaralla sormiani alkaa suorastaan kihelmöidä, sotkamolainen luontokuvaaja Valtteri Mulkahainen sanoo.
15.12.2018

Haapalan uusi elämä

Haapalan tila on juurtunut syvälle Sotkamon Haapalahden maisemaan, sillä tällä paikalla on asuttu jo 1600-luvulta alkaen. Nyt Haapalaa isännöi jo viides sukupolvi Korhosia. Sisarutkset Juho Korhonen ja Kaisa Tyler puolisoineen aloittivat uuden luvun tilan historiassa, kun Haapala bnb avasi kesällä 2018 ovensa niin paikallisille kuin matkailijoille.
19.11.2018

Energinen Husky valloittaa kaiken ikäiset

Husky on valloittava pohjoisen koirarotu, joka tunnetaan ennen kaikkea omaa luokkaansa olevasta suorituskyvystään sekä toisinaan eriparisista silmistään.
26.11.2018

Majoitushaku

Löydä & varaa hotelli tai mökki Vuokatissa.