Hae sivustolta

Kesä Vuokatissa

Vuokatissa kesän valoisuus korostuu ja luonto houkuttaa liikkumaan

kaksi henkilöä meloo, harrasteet vuokatti.

Vuokatin kesä on kaukana arjesta. Voit nauttia hiljaisesta luontopolusta vaaroilla tai hakea adrenaliinia maastoautosafarilta. Lataa akkusi Hiukan upealla hiekkarannalla ja auringon laskiessa hae hohtoa iltaan keilaradoilta.

Tule kokemaan kesäinen Vuokatti

Hän, joka mieltää Vuokatin talvilomakohteeksi, ei ole vielä kokenut Vuokatin kesää! Monipuoliset aktiviteetit luonnon ja veden äärellä saa jokaisen kävijän toivomaan lisää lomapäiviä.

Kun golfkausi alkaa, alkaa kesä. Holiday Club Katinkullassa on huipputason kentät, jotka tarjoavat elämyksiä kaikentasoisille pelaajille. 18-reikäinen Championship-tason Nuas -kenttä tarjoaa haasteita järvimaisemissa. 9-reikäinen Tenetti-klubikenttä pelataan vaihtelevilla väylillä ja pelaaminen kentällä on joustavaa. Vuokatti par 3 jokamieskenttä antaa kaikille mahdollisuuden päästä ottamaan helpot ensiaskeleet upean lajin parissa. Lue lisää tästä linkistä.

Jos tiiaus ei ole sinun juttusi, tarjolla on paljon muutakin. Lämpimänä kesäpäivänä on mahtavaa ladata akut Hiukan upealla hiekkarannalla tai suunnata Vaaran tupaan päiväkahville Vuokatinrinteiden maisemahissillä. Jos huono sää sattuu yllättämään, voi perheensä haastaa vaikka GoVuokatin Escape roomissa tai SuperParkin temppuradoilla.

Lomalla on parasta, kun saa istahtaa valmiiseen ruokapöytään. Vuokatin ehkä monipuolisimman lounaan noutopöytään kattaa Vuokatti Sportin O´las ravintola. Järvien, peltojen ja metsien antimia Kainuusta ja lähialueilta tarjoilee Break Sokos Hotel Vuokatin ravintola Kippo. Jos taas koet olevasi kokeilunhaluinen, nostalgiannälkäinen ja ennen kaikkea hyvän ruoan ystävä, kannattaa tutustua Hotel Aatelin Ainoa-ravintolan menuihin.

Vuokatin luonto kutsuu kulkijoita rauhoittumaan ja nauttimaan henkeäsalpaavista maisemista. Vaaran monipuolisista reiteistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin, myös perheen pienimmille. Retkieväät saat kätevästi Vuokatin K-supermarketista ja makkaratulet vaikka Jäätiölammen laavulta, joka on helposti saavutettavissa myös lastenrattaiden kanssa.

Kesällä ”to do” -listalle kannattaa myöskin laittaa ainakin Sotkamon Jymyn pesäpallo-ottelu, Hiidenportin kansallispuisto sekä Napiksen tanssit.

Löydä oma suosikkisi Vuokatin monipuolisesta majoitustarjonnasta alla olevasta linkistä.

Tekemistä ja kokemista lähellä

VUOKATINRINTEET

Maisemahissillä Vaaran Tupaan kahville

Maisemahissi kesällä 2023 avoinna:
la-su 17.–18.6.                
ke 28.6.                              
la-su 1.–2.7.
la-su 15.–16.7.
la-su 29.–30.7.
la-su 5.–6.8.                     

Hissi avoinna klo 11–16, ukkosella suljettu.

Lipunmyynti hissin ala-asemalta Veikontie 3, 88610 Vuokatti. Maksuvälineenä käy käteinen sekä pankki- ja luottokortti.

Vaaran Tupa avoinna
21.6.-12.8.2023 klo 11–17


LOMARENGAS

Mökkilomalle Vuokattiin

Kesään kuuluu ehdottomasti mökki, ranta ja kiireetön oleminen. Kellonajalla ei ole väliä, kun tekee sitä, mikä milloinkin hyvältä tuntuu. Suomen vanhin ja suurin loma-asuntojen vuokraaja Lomarengas välittää mökkejä myös Vuokatissa. Valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtomökkeihin ja luksushuviloista eräkämppiin.


HOTELLI VUOKATTI

Huippumajoitusta järven rannalla

Upea Hotelli Vuokatti sijaitsee Nuasjärven rannalla. Yksityinen hotelli sekä laadukkaat huoneistot muodostavat yhdessä rauhallisen Resort -kokonaisuuden monipuolisten palveluiden äärellä. Asiakkaiden käytössä on pihapiirissä oleva mahtava Honkalinna -sauna sekä ulkoallas. Uimaan pääsee myös järveen, sillä hotellilla on oma ranta.


VUOKATINMAA

Koko perheen lomakohde

Vuokatinmaan rauhallinen sijainti Nuasjärven rannassa varmistaa puitteet onnistuneelle lomalle. Voit viettää kiireetöntä vapaa-aikaa nauttien laadukkaasta majoituksesta ja alueen monipuolisista palveluista. Kesäisin Vuokatinmaassa voit pelailla minigolfia ja lapsille löytyy oma leikkikenttä. Voit myös vuokrata vaikka SUP -laudan ja lähteä järvelle, sillä Vuokatinmaalla on oma uimaranta.


KAJAANIN KESÄKAUPUNKI

Torielämää ja kulttuuria

Kajaanin kaupunki sijaitsee Vuokatista vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Kesällä Kajaani tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuuritapahtumia sekä festareita. Esimerkkinä kesäkuussa järjestettävä Kainuun musiikkijuhlat, jotka viime vuonna keräsi tapahtumaan yli 10 000 kävijää sekä Kajaanin Runoviikko, joka järjestään heinäkuussa jo 47. kerran. Lisäksi alueen monet museot, näyttelyt ja teatterit tarjoavat nähtävää ja koettavaa jokaiselle.


HOTELLI KALEVALA

Ma­joi­tu mu­ka­vas­ti Kuhmossa

Ho­tel­li Ka­le­va­la pal­ve­lee ym­pä­ri vuo­den tar­jo­ten unoh­tu­mat­to­mia elä­myk­siä, hy­vää ruo­kaa ja eri­no­mais­ta pal­ve­lua. Ho­tel­li si­jait­see Lam­mas­jär­ven ran­nal­la, noin 3 ki­lo­met­rin pääs­sä Kuh­mon kes­kus­tas­ta ja noin 70 km Vuokatista.

Hotelli Kalevalan suositulla sau­nao­sas­tol­la on well­ness -osas­to ren­tou­tu­mi­seen sekä si­sä- ja ul­ko­po­real­las. Valikoimassa myös tur­ve­sau­na, inf­ra­pu­na­sau­na, hem­mot­te­lu­kyl­py­jä, hie­ron­to­ja ja ka­le­va­lais­ta jä­sen­kor­jaus­ta.

pariskunta porealtaassa, majoitus kuhmo kainuu vuokatti.

KARTANOHOTELLI KAROLINEBURG

Kartanoelämää Kajaanissa

Vuokatista puolen tunnin ajomatkan päässä löytyy upea kartanohotelli Karolineburg. Nauti his­to­rian ha­vi­nas­ta ja ai­nut­laa­tui­ses­ta mil­jöös­tä yli 180 -vuo­tiaa­ssa kar­ta­no­ho­tel­lissa. Majoitustilat sijaitsevat kolmessa eri rakennuksessa, kaikki suojellun Kartanon aidatussa pihapiirissä. Aamulla pääset nauttimaan aamiaista eleganteissa pääsaleissa tai terassilla ranskalaisessa kartanopuutarhassa.


Eikä tässä vielä kaikki, Vuokatista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa.


Kesän tarjouksia

Hyödynnä Vuokatin alueen tarjoukset
ja varaa oma kesälomasi nyt!

Kesän tapahtumia

Vuokatin alueen tapahtumat ja vinkit