Hae sivustolta

Pyöräillen Vuokatissa

Vuokatin upeista maisemista löytyy vaihtelevat pyöräilyreitit niin vasta-alkajille kuin konkareillekin.

Koe upea Vuokatti pyöräillen!

Vuokatin maastoissa voi pyöräillä ympäri vuoden, mutta monipuolisimmat mahdollisuudet ovat tarjolla sulan maan aikaan. Vaihtelevat reitit tarjoavat hyviä retkikohteita niin perhepyöräilijöille kuin seikkailijoillekin. Omaa pyörää et välttämättä tarvitse, sillä Vuokatin kattavasta vuokravalikoimasta löytyy kalustoa varmasti jokaiselle.

Vuokatin pyöräilyreittien monipuolisuus yllättää! Haasteita kaipaavat polkijat voivat suunnata poluille, joissa on runsaasti korkeuseroja ja ne vaativat ajajalta hyvää kuntoa sekä ajotaitoa. Ensikertalaisille tai rauhallisesta pyöräilystä nauttiville löytyy retkipyöräily- sekä helppoja maastoreittejä. Vaaran maastoreittien varrella on tauko- ja tulipaikkoja, jonne pyöräilijä voi pysähtyä nauttimaan eväitä.

Kulttuurista ja maisemista nauttiville pyöräilijöille löytyy helppoja rengasreittejä niin Vuokatista kuin Sotkamostakin. Pääosin päällystettyjä teitä kulkevat reitit sopivat rauhalliseen polkemiseen ja ympäristön tarkkailuun. Reitit soveltuvat koko perheelle ja ne voi tehdä myös vaikkapa kävellen.

Vuokatin maastopyöräilyreittejä reititetään ja tarjontaa kehitetään jatkuvasti vastaamaan kasvavaa kysyntää.


Pyörien vuokraus Vuokatissa

Jos mieli tekee maastoon ja oma pyörä puuttuu, Vuokatti Ski Serviceltä löydät kalustoa jokaiseen lähtöön. Asiantuntevan palvelun avulla oikeanlainen menopeli löytyy niin maantielle kuin maastoon, sähköllä tai ilman. Ja toki perheen pienimmätkin on huomioitu; pieniä kokoja löytyy maastopyöristä sekä fatbikeista. Vuokrauksen voi hoitaa myymälässä Vuokatti Areenalla, Holiday Club Katinkullan toimipisteessä (kesäkuu-elokuu) tai kätevästi ennakkoon verkossa. Sesonkiaikaan suositellaan ennakkovarausta.

Vuokatti Ski Servicellä on tarjolla myös ohjattuja pyöräretkiä ryhmille.

Entäpä jos hurauttaisit pyöräillen vaikkapa Sotkamon keskustaan jäätelölle? Kevyen liikenteen väylä Vuokatista Sotkamoon on helppo sekä nopea ajaa, matkaa yhteen suuntaa kertyy noin 8 km. Myös Vuokatissa kohteesta toiseen liikkuminen on kätevää pyöräillen. Vuokatti Ski Servicen lisäksi polkupyöriä voi vuokrata myös joistakin Vuokatin alueen hotelleista. Esimerkiksi Break Sokos Hotel Vuokatti vuokraa Jopoja 5€/4h, Holiday Club Katinkullan viikko-osakkeeseen kuuluu kaksi ”mummopyörää” sekä Hotel Aateli Lakesidesta voi vuokrata citypyöriä. Vuokrausmahdollisuutta kannattaa tiedustella majoitusliikkeistä hyvissä ajoin, sillä kalustoa on tarjolla rajoitetusti.

maastopyöräilijä pitkospuilla.

Pyöräreitit Vuokatin kauniissa maisemissa

Maastopyöräily

Vuokatin maastopyöräilyreiteillä voit nauttia upeista vaaramaisemista ja hiljentyä luonnon helmassa. Korkeuserot haastavat juuri sopivasti ja taukopaikkojakin löytyy.


Pyöräretket

Vuokatin retkipyöräilyreitit kulkevat pääosin asfalttipintaisilla kevyen liikenteen väylillä ja soveltuvat koko perheelle. Retkillä pääset ihailemaan niin paikallista maalaismaisemaa kuin kirkonkylän hulinaakin.