Ulkona arjen kuvioista

Mielenrauhaa, luonnon voimia, vaaramaisemia – onko täydellisempää ulkoilmaelämää

ryhmä meloo tyynellä järvellä, vuokatti kesä

Ulkona arjen kuvioista

Sulje silmäsi, vedä keuhkot täyteen raikasta ilmaa, huokaa syvään, kuule luonnon äänet, anna tuoksujen huumata. Olet enää yhden askeleen päässä vuokattizenistä. Mielenrauhaa, luonnon voimia, vaaramaisemia – onko täydellisempää ulkoilmaelämää.

Vuokatti tarjoaa henkeäsalpaavan upeita ulkoilumahdollisuuksia ja reittejä. Voit kokea Vuokatin vapaasti samoillen, patikoiden ja/tai pyöräillen opastettuja reittejä pitkin tai sitten voit vaihtaa hivenen perspektiiviä ja hypätä kanoottiin ja antaa virtojen viedä sinut uuteen seikkailuun.

Patikointi

Patikka on johdettu vanhan suomen sanasta pade, joka tarkoitti polkua tai tietä. Padekointi olisi terminä sekin vallan kiva, mutta pysytään nyt kuitenkin oikealla polulla. Patikoidessa pääset niin lähelle luontoa kuin se vain on mahdollista. Vuokatista löytyy patikoitavaa silmin kantamattomiin – ja jokaiseen tasoon ja fiilikseen sopivia reittejä on opasteilla ja ilman.

Yksin, kaksin vai joukkueella? Koko perheen nautinnolliseen retkeilyyn sopivat Vuokatinvaaran laen polut nuotiopaikkoineen. Vuokatti Sportilta lähtevät latupohjat ovat kesällä joustavia pururatoja, jotka soveltuvat hyvin sauvakävelyyn ja suorittavampaan menoon.

Vuokatin omien reittien lisäksi vaellella voi upeissa kansallismaisemissa Tiilikkajärven ja Hiidenportin kansallispuistoissa. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa voit tuntea luonnon väkevän vaikutuksen. Tämä sopii mainiosti luonnossa viihtyville omatoimisille retkeilijöille. Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Kansallispuisto tarjoaa huimaavia tarinoita kulttuurihistoriasta kiinnostuneille. Jylhälle kalliorotkolle johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon sykähdyttävän tunnelman.

Pyöräily

Pyörällä pääsee menemään kesät ja talvet mitä moninaisimmissa maastoissa. Valittavana on reittejä fiilistelevästä perhepyöräilystä aika hurjiin extreme-reitteihin. Innokkaimpien kannattaa vilkaista reittivalikoimaa esimerkiksi täältä.

Pyörän selästä käsin on mahtavaa ihailla Vuokatin upeita vaaramaisemia, tutustua monipuoliseen palvelutarjontaan ja kokea kaikki nähtävyydet. Omaa pyörää et luonnollisesti välttämättä tarvitse, sillä sen voit vuokrata paikan päältä. Tarjolla on fatbikeja sähköllä tai ilman, iki-ihania jopoja ja vauhdikkaita maastopyöriä.

Melonta

Lähde mukaan rentouttavalle melontaretkelle läheiselle Jäätionlammelle. Opastamme melontatekniikkaa ja nautiskelemme tyynen veden melonnasta. Tauolla nautimme mehut ja paistamme makkaraa.

Retki on opastettu ja vaativuustasoltaan helppo. Sopii mainiosti perheelle, yritysten ryhmille ja ensikertalaisille! Seikkailunnälkäisille tarjoamme myös jokimelontaretkiä!

Kokeneet ammattitaitoiset oppaamme opastavat iloisella otteella aloittelijoita melonnan saloihin ja vievät seikkailua kaipaavat seudun parhaille jokimelontapaikoille.

Hikiliikkuja

Jos kuulut siihen lomailijakuntaan, jolle loma ei ole loma ilman nautinnollista hikoilua ja itsensä ylittämistä lajissa kuin lajissa, Vuokatti on sinun paikkasi. Vuokatti Sportissa on täydelliset puitteet niin aktiivi- kuin himoliikkujille. Unohtamatta tietenkään fiilisteleviä sunnuntaikävelijöitä. Tarjonta on niin laaja, että talvihorroksesta heräilevää jopa heikottaa.

Kannattaa kurkata tänne!

Eväät mukaan

Olitpa retkellä, reissulla, vaelluksella, kävelyllä, patikoimassa, pyöräilemässä, kanotoimassa tai vaikkapa ratsastamassa, tauko on aina paikallaan. Eväshetki luonnonhelmassa on jokaisen ulkoilun kohokohta. Tahdoitpa paistaa makkaraa nuotiolla, nauttia eväsleivistä hiekkarannalla tai juoda kahvit kannon nokassa, eväät saat kätevästi K-Supermarket Vuokatista.