Hae sivustolta

Hyvinvointi Vuokatissa

Vuokatissa hyvinvointi tulee luonnosta, liikunnasta ja saunasta.

hyvinvointi vuokatissa, saunavasta seinälllä roikkumassa

Me suomalaiset olemme maailman onnellisinta kansaa. Jos suomalaiselta kysytään, mistä hyvinvointi tulee, vastaus sisältää usein sanat terveys, sauna ja hyvä ruoka. Myös lomalla meillä on vahva halu elää terveellisesti ja edistää hyvinvointiamme, viittaahan sana loma jo itsessäänkin hyvinvointia tuottavaan taukoon arkirutiineista. Täällä Vuokatissa kokonaisvaltainen hyvinvointi ja sen tuoma onnellisuus ovat aivan kätesi ulottuvilla.

Tärkeä osa onnellisuuttamme on myös luonto ja sen vaikutus mielen hyvinvointiin. Vuokatti tarjoaa upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Sulan maan aikaan monen tasoiset polut ja reitit houkuttelevat lähtemään luontoon – haetpa sitten haastavaa hikilenkkiä maastopyörällä tai koko perheen retkeilyä luonnon helmassa. Talvella Vuokatti on maastohiihtäjän paratiisi, sillä alueen ladut tarjoavat sopivia maastoja helpoista nautiskelureiteistä aina haastaviin kisalatuihin. Henkeäsalpaavista maisemista ja vaarojen vauhdista pääset nauttimaan Vuokatinrinteillä lasketellen.

Meillä koet todellisen talven tykkylumipuineen ja kevään tullessa vihreys herättää luonnon henkiin. Kesän valoisat yöt tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja syksyn tullessa ruska pukee luonnon täysin uusiin väreihin. Metsän lempeä energia lataa akkusi hetkessä ja mieli herkistyy kauniin luonnon syleilyssä. ”Kuuntele – ja kuulet hiljaisuuden”.

Saunassa sappi sammuu

hyvinvointi vuokatissa, kuvassa saunavasta ja löylykiulu

Saunomisella on pitkät perinteet ja se on tärkeä osa meidän arkea sekä juhlaa. Sauna rentouttaa niin mielen kuin kehon ja puhdistaa päivän kiireistä. ”Saunassa sappi sammuu ja viha viilenee” tietää vanha sananlaskukin. Me suomalaiset olemmekin intohimoisia saunojia ja sauna kuuluu ehdottomasti myös lomaan.

Vuokatissa voit kokea perinteisiä saunaelämyksiä monella eri tavalla. Meiltä löytyy maisemasaunaa, savusaunaa, rantasaunaa, hirsisaunaa, pölkkysaunaa ja höyrysaunaa. Kesäisin voit juosta saunan jälkeen laiturilta järviveteen ja talvisin pulahtaa avantoon uimaan. Myös miltei jokaisen Vuokatin lomahuoneiston ja mökin varustukseen kuuluu sauna.

Kaikki Vuokatin majoituskohteet ovat luonnonhelmassa ja monet niistä tarjoavat myös erilaisia hyvinvointiin liittyviä palveluja. Miltä kuulostaisi yksityinen spa -kokemus kehoa hellivässä 34 asteen lämmössä tai pulahdus viileään järviveteen rantasaunan laiturilta? Vai menisitkö mieluummin testausasemalle mittaamaan kuntoasi ja tutkimaan hyvinvointisi kehitystä? Kaikki tämä on Vuokatissa mahdollista.

Hyvinvoinnin majoitusvinkkejä

BREAK SOKOS HOTEL VUOKATTI

Pulahda järveen suoraan saunasta

Vuo­ka­tin vaa­rojen, ve­sis­töjen ja rei­tis­töjen läheisyys
luo­ puit­teet viih­ty­mi­seen ym­pä­ri vuo­den. Break Sokos Hotel Vuokatista löydät myös monipuoliset hoito- ja hyvinvointipalvelut. Pääset hemmottelemaan itseäsi kauneushoitolassa sekä osteopaatin tai fysioterapeutin käsittelyssä. Hotellin kuntosalilla saa helposti hien pintaan ja asiakassaunat lämpiävät joka ilta. Hotellilla on myös tunnelmallinen rantasauna, joka sijaitsee kauniilla paikalla Särkisen rannassa ja se on vuokrattavissa yksityiskäyttöön. Päivän päätteeksi Ravintola Kipon vahvasti kainuulaishenkinen ruoka ja savupirtin hämy tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille.

kesäinen tunnelma hirsimökki järvenrannalla. majoitus Vuokatti.

HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Hemmottelevien hoitojen paratiisi

Holiday Club Katinkulta tarjoaa hemmottelua koko perheelle täyden palvelun lomakeskuksessa. Katinkullan kylpylässä on yli 20 erillistä allasta ja veden sekä ilman lämpötila on aina +32 ºC. Kylpylän saunamaailmassa voit kokeilla erilaisia löylyjä ja rentoutua lempisaunassasi. Kylpylän pihalla on myös mahdollisuus kokea aito suomalainen savusaunaelämys.

Holiday Club Katinkullan Harmony Spa hyvinvointiosasto on hemmottelevien hoitojen paratiisi, jossa yksilölliset ja tasokkaat hoidot tekevät käynnistäsi elämyksen. Katinkullassa myös luonto ja erilaiset liikuntamahdollisuudet ovat lähellä. Pääset liikkumaan Vuokatin upeisiin maastoihin ympäri vuoden suoraan pihasta ja erilaisista sisäliikuntavaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotain.


VUOKATTI SPORT

Liikkujan unelmakohde

Vuokatti Sport on aktiiviliikkujan unelmakohde, jossa harrastajat ja huippu-urheilijat kohtaavat samoilla treenipaikoilla. Jotta lomasi olisi vaivaton, kaikki palvelut löytyvät tiiviisti samasta pihapiiristä. Hotelli, ravintola, Vuokatti Areena ja erilaiset harrastepaikat sekä luontopolut ja hiihtoladut ovat lomailijoiden tavoitettavissa heti ovelta. Tekemisen lomassa nautitaan terveellinen lounas ja aktiivisen päivän päätteeksi rentoudutaan ensin hierojan käsissä, jonka jälkeen kipaistaan saunan löylyihin ja talvella myös avantoon. Erikoisuutena Vuokatti Sportin Testiasema tarjoaa laajan valikoiman erilaisia testauspalveluita, joissa pääset seuraamaan oman kuntosi kehitystä ja edistämään hyvinvointiasi.


VUOKATIN AATELI / HOTEL AATELI HILLSIDE

Rentoudu palvelujen äärellä

Vuokatinrinteiden parhaimmilla paikoilla ja harrastusmahdollisuuksien äärellä sijaitseva Vuokatin Aateli tarjoaa huippuluokan majoitusta mökeissä, huoneistoissa sekä rinnehotellissa. Vuokatin Aateli tunnetaan loistavasta asiakaspalvelusta ja lämpimästä tunnelmasta. Hotel Aateli Hillsiden erikoisuus on yksityiskäyttöön varattava Zen Spa, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisen kokemuksen kehoa hellivässä 34 asteen lämmössä. Rentoudu altaan poreissa ja nauti hemmotteluhoidoista yksin tai ystävien kanssa. Zen Spa:sta löydät myös ainutlaatuisen ”pölkkysaunan” revontulikattoineen. Spa-kokemuksen jälkeen Ravintola Ainoa tarjoaa upeita makuja huolellisesti valituista raaka-aineista – metsämarjat, sienet ja villiyrtit hellivät aistejasi.


VUOKATIN AATELI / HOTEL AATELI LAKESIDE

Luksusta järven rannalla

Idyllinen Hotel Aateli Lakeside sekä laadukkaat Suites-huoneistot muodostavat yhdessä rauhallisen Resort-kokonaisuuden järven rannalla. Hotel Aateli Lakesidessa voit nauttia elämän pienistä asioista: kodinomaisesta ja rauhallisesta ilmapiiristä sekä itse leivotuista sämpylöistä. Ul­jas tor­ni­mai­nen Hon­ka­lin­na sauna tarjoaa ainutlaatuisen saunakokemuksen. Mah­ta­vil­la jär­vi­mai­se­mil­la va­rus­te­ttu mo­der­ni sau­na ja sen yh­tey­des­sä ole­va oles­ke­lu­ti­la on vuokrattavissa yksityiskäyttöön. Sau­nan yh­tey­des­sä on upea ul­koal­las, jo­ka on käy­tös­sä ym­pä­ri­vuo­ti­ses­ti. Hotel Aateli Lakesiden asiakkaana pääset myös hikoilemaan kuntosalille, pelaamaan tennistä sekä minigolfia ja loikoilemaan hiekkarannalle, josta voit pulahtaa järveen uimaan ja melomaan.

ulkouima-allas hotelli vuokatissa.

Tule kokemaan ainutlaatuinen Vuokatti ja löydä oma onnellisuuden taikasi!