Hae sivustolta

Maastohiihto

Vuokatissa hiihtokausi alkaa jo lokakuussa!

Vuokatti on maastohiihtäjän paratiisi, sillä täällä harrastaminen on tehty yksinkertaiseksi kaiken tasoisille hiihtäjille. Vuokatin ja Sotkamon alueen ladut tarjoavat sopivia maastoja helpoista nautiskelureiteistä haasteita tarjoaviin kisalatuihin. Lokakuussa aukeava ensilumenlatu mahdollistaa poikkeuksellisen pitkän hiihtokauden!

Latuverkosto

Vuokatista löytyy maastohiihtäjiä palvelevaa latuverkostoa yhteensä 150 kilometrin edestä. Ladut kunnostetaan joka vuosi Olympic Training Center -vaatimusten mukaisesti sekä perinteisen että vapaan hiihtotyyleille, mikä takaa huipputason ladut sekä harrastajia, nautiskelijoita kuin kilpahiihtäjiä palvelemaan.

Valaistua latua Vuokatissa on 32 kilometriä. Valot syttyvät klo 7:00 aamulla ja sammuvat klo 21:30 illalla. Mikäli pakkasta on -20 astetta tai enemmän, valoja ei sytytetä. Vuokatin laduista niin ala- kuin ylämaaston reitit lähtevät Vuokatti Areenan pysäköintialueelta, ja Katinkullan puolen reitit lähtevät pääosin Katinkullan pihapiiristä. Katinkullasta Vuokatin urheiluopistolle kulkeva yhdyslatu linkittää latuverkostot toisiinsa.

Vuokatin ylämaaston ladut ovat vaativissa vaaramaisemissa kulkevia reittejä, joissa korkeuserot ovat suuria, jopa 165 metriä. Ylämaaston laduista on valittavissa 5-30 kilometrin verran retkireittejä ja kisalatuja. Latuverkoston varrella lepohetkiä tarjoaa nuotiopaikat, kodat ja latukahvilat.

Alamaaston ladut taas kulkevat pääasiassa kumpuilevassa kangasmaastossa, jossa korkeuserot eivät ole suuria, mutta jyrkempiäkin mäkiä löytyy. Mäkihyppytornin viereisessä hiihtomaassa hiot tekniikat kuntoon, ja nautit vauhdin hurmasta laskien mäkeä joko suksilla tai muilla mäenlaskuvälineitä.

Keväällä kannattaa suunnata Vuokatissa Katinkullan puoleisille aurinkoladuille, jotka kulkevat enimmäkseen järven jäällä. Sotkamossa jäälatu kulkee Hiukan edustalla.

Latujen reaaliaikaisen kunnostustilanteen näet täältä. (Fluent)

Vuokatin alueen latukartat ja Hiukka-Pöllyvaara alueen latukartat.

Ylämaaston ladut

Alamaaston ladut

Katinkullan ladut

Sotkamon keskustan ladut