Hae sivustolta

Huovisen Konstan lenkki kutsuu nauttimaan Hiukan harjun maisemista

Mobiilisovellus yhdistää kulttuurin ja luontokokemuksen.

Huovisen Konstan lenkki kutsuu nauttimaan Hiukan harjun maisemista

Uudenlainen mobiilikierros Hiukan harjun upeissa maisemissa yhdistää hienosti kulttuurin, liikunnan ja teknologian. Samalla kun nauttii kainuulaisesta luonnosta pääsee tutustumaan sotkamolaisen kirjailija Veikko Huovisen tuotantoon uudesta näkökulmasta.

Kysymys kuuluu, että mitä yhteistä on Veikko Huovisella ja Hiukan harjulla. Vastaus löytyy kirjailijan esikoisromaanista, läpimurtoteos Havukka-ahon ajattelijasta. Sen tunnettu romaanihahmo, suomalaisten rakastama itseoppinut filosofi Konsta Pylkkänen ihmettelee nyt maailman menoa ja sen ihmisiä Hiukan harjun mobiilikierroksella.

– Ajatus AR (augmented reality) teknologian hyödyntämisestä matkailussa syntyi pari vuotta sitten. Innostuin, kun olin nähnyt erilaisia toteutuksia siitä, kuinka taulujen henkilöt heräävät eloon kertomaan tarinaa ja matkailuesitteessä revontulet loimuavat. Halusin tuoda Sotkamoon jotain uutta, jossa yhdistyvät alueen kulttuuri ja upea luonto, toteaa Sotkamon kunnan matkailuasiantuntija Aija Laukkanen.

Huovisen Konstan lenkki -mobiilikierros kierros on oiva tapa nauttia luonnosta ja Konstan filosofoinnista kiireettömästi juuri silloin kuin itselle on sopiva hetki.

Kierros on toteutettu yhteistyössä Huovishuoneen, Veikko Huovinen Seuran sekä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa. Konstan roolissa nähdään Kajaanin kaupungin teatterin näyttelijä Janne Kinnunen.

Näin lataat Huovisen Konstan lenkin puhelimeesi

Mobiilikierros toimii puhelimen sovelluskaupasta ladattavalla SALMI AR- sovelluksella. Sovelluksessa oleva kartta opastaa sinut liikkumaan Hiukassa olevien pisteiden luo, jolloin kierroksen sisällöt tulevat katsottavaksi puhelimen näytölle.

Parhaimman kokemuksen saa, kun ottaa mukaan korvakuulokkeet. Lenkin voi kiertää sovelluksen osoittamalla tavalla tai haluamassaan järjestyksessä.

1. Lataa ilmainen SALMI AR -sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai iOS App Store). SALMI AR-sovellus toimii parhaiten uusimmilla mobiililaitteilla.

2. Avaa SALMI AR sovellus ja kirjoita hakukenttään ”Huovisen Konstan Lenkki”. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa.

3. Lataa paketti klikkaamalla Lataa -painiketta.

4. Kun lataus on ohi, klikkaa ”Aloita kierros” painiketta

5. SALMI AR -sovelluksessa oleva kartta opastaa kulkemaan reitin suunnitellussajärjestyksessä. Halutessa lenkin sisällöt voi kuunnella ja katsoa haluamassaan järjestyksessä.

6. SALMI AR -sovelluksen karttaan merkityt numerot ovat pisteitä, joissa sisällöt tulevat. Sovellus opastaa kulkemaan, jotta sisällöt tulevat katsottavaksi.

7. Nauti Konstan Lenkistä.

Reitin lähtöpaikka: Hiukan uimaranta, Tervatie 1, 88600 Sotkamo

Reitin pituus: 2,5 km

Kesto: 45min