Hae sivustolta

Koe kesäinen Vuokatti

Tekemistä ja toimintaa kaiken ikäisille.

Koe kesäinen Vuokatti

Vuokatti on todellinen kesälomaparatiisi. Tekemistä ja toimintaa riittää kaiken ikäisille ja myös vaativampaan makuun. Patikoi, pyöräile, samoile luonnossa, melo, golffaa, seikkaile, loikoile rannalla, virkistäydy luonnonvesissä, hyppää kanoottiin kyytiin, ota osaa opastetuille retkille.

Vuokatissa luonto ympäröi kaikkialla. Eri kohteet, aktiviteetit ja nähtävyydet ovat kaikki lähellä. Kokosimme vinkkejä kesän viettoon ja linkkejä, joista voit koota omannäköisesi lomaohjelman.

Luontopolkuja ja kansallismaisemia

Luonto kutsuu kulkijaa nauttimaan henkeäsalpaavista maisemista. Patikoi, vaella ja evästele luonnossa, nauti lempeän kesäisestä pohjoistuulesta. Vuokatinvaaran laen polut nuotiopaikkoineen ja kauas siintävine maisemineen ovat nautinnollinen kohde koko perheelle.

Vuokatti Sportilta lähtevät latupohjat ovat kesällä joustavia pururatoja, jotka soveltuvat hyvin sauvakävelyyn ja suorittavampaan menoon.

Vuokatin omien reittien lisäksi lähiseudun kansallispuistot tarjoavat upeita retki- ja vaelluskohteita. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa pääset irti arjesta ja tunnet luonnon voiman. Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky, eikä ihme, että Kainuun luontokohteet olivat viime vuonna mukana myös 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa.

Ihaile maisemia pyörän selästä

Vuokatin monipuolisissa maastoissa voi pyörillä kesät ja talvet. Vaihtelevat reitit tarjoavat hyviä retkikohteita perhepyöräilystä hurjimpiin extreme-seikkaluihin.

Pyörän selästä on mahtavaa ihailla Vuokatin upeita vaaramaisemia. Omaa pyörää et tarvitse, vaan paikan päällä esimerkiksi Holiday Club Katinkullassa on vuokrattavissa jopo- , fatbike- sekä sähköfatbike -pyöriä ja myös Vuokatti Ski Service huoltaa ja vuokraa pyöriä.

Virkisty Vuokatin vesillä

Lähde rentouttavalle melontaretkelle läheiselle Jäätiölammelle ja nauti luonnon rauhasta. Vuokatti Safaris tarjoaa opastettuja melontarekitä, joiden aikana opit myös melontatekniikkaa ja pääset nautiskelemaan tyynen veden melonnasta. Retki sopii mainiosti perheelle, yritysten ryhmille ja ensikertalaisille! Tauolla nautitaan tietysti retkieväistä, mehusta ja makkarasta.

Kokeneet ammattitaitoiset oppaat myös opastavat iloisella otteella aloittelijoita melonnan saloihin ja vievät seikkailua kaipaavat seudun parhaille jokimelontapaikoille.

Seikkailunnälkäisille Vuokatin Safariksella on tarjolla on myös jokimelontaretkiä tai hyppää Speedboatin kyytiin ja nauti vauhdinhurmasta. Halukkaat voivat kokeilla myös kirkkovenesoutua. Ryhmän mukaan safareita ajetaan vauhdikkaasti tai leppoisasti Vuokatin maisemista nautiskellen.

Golffaa kesäyöhön saakka

Katinkulta Golfin valoisten kesäöiden ansiosta tiiausaikoja riittää yötunneille saakka. Jokamieskenttä Vuokatti on 9-reikäinen helpohko kenttä, jossa pelaamiseen ei tarvita green cardia. Uudistettu 9-väyläinen klubikenttä Tenetti tarjoaa vaihtelevia väyliä ja 18-väyläinen Nuas-kenttä täyttää kansainvälisten arvokisojen standardit.

Harjoitusalueilla on viisi putti- ja chippiviheriötä, range sekä harjoittelubunkkeri. Golfvastaanotto, Pro Shop ja Holiday Club Golf Academy -golfkoulu sijaitsevat klubirakennuksessa Harmony Span yhteydessä.

Hiukan hiekkarantaa ja suppailua

Hiukan uimaranta sopii hyvin koko perheen uimapaikaksi. Sapsojärven ranta on matala ja pohja miellyttävä. Vietä rantapäivä uiden, loikkeilen auringossa ja vaikka suppaillen. Hiukassa palvelee kesäisin kahvio.

Ranta-alueella on rantalentopallokenttiä ja kauempana harjujen katveessa tenniskenttä. Lisäksi uimarannalta lähtee pururatoja ja luontopolku.

Hiukka on upean uimarannan lisäksi luonnonnähtävyys hiekkaharjuineen. Kilometrien mittainen Hiukan ranta lepäilee Vuokatin vaaroja vastapäätä. Läheisellä harjulla polveilee muutaman kilometrin mittainen kulttuuri- ja luontopolku, jonka varrella maisemat aukeavat suoraan Sapsojärven yli Vuokattiin asti

Treeniä  ja seikkailuja joka makuun

Oletpa sitten aktiiviliikkuja, himoliikkuja tai luontoliikkuja, Vuokatissa on tarjolla juuri sinulle sopiva areena. Myös Vuokattisport pitää huolen siitä, että pääset vuodattamaan hikijkarpaloita lomallasi juuri sen verran kun haluat.

Vuokatista löytyvät lukuisat sisä- ja ulkoaktiviteetit palvelevat lomalaisia myös kesällä. Holiday Clubin kylpylä on avoinna, Vuokatti Seikkailupuisto ja Vuokatti Super Park ynnä muut kaikki eri lajit tenniksestä keilaukseen ja futisgolffiin tarjoavat kesäohjelmaa säällä kuin säällä.

Tervetuloa! Nähdään Vuokatissa!