Hae sivustolta

Talvipyöräily

Maisemaseikkailu kahdella renkaalla alkaa Vuokatista

Vuokatin upeat maisemat ja varta vasten suunnitellut talvipyöräilyreitit ovat oiva ajanviete sekä ensimmäistä kertaa talvella polkeville että kaiken kokeneille konkareille.

Maastopyörän tai fatbiken selässä koet vauhdin hurman niin, että aikaa jää myös maisemille. Vuokatissa pyöräilijää odottavat niin hanget ja harjut kuin jäät ja järvimaisemat. Matkanteko alkaa heti, kun vain ensimmäistä kertaa tohdit polkaista. Koska reiteille on helppo saapua — ja koska Vuokatin palvelut hellivät sinua aivan niiden tuntumassa — on talvipyöräretken tekeminen loistava seikkailu myös perheen pienimmille.

Talvipyöräilijän muistilista

Talvipyöräilyn aloittaminen ei ole kesäkauden rullailua vaivalloisempaa; Renkaat alle ja kypärä päähän! Pyörävalikoimaa kuitenkin on, ja menopeli kannattaakin valita pyöräiltävän reitin perusteella. Tarttuipa mukaasi sitten maastopyörä, fatbike tai sähköistetty, matkantekoa jouduttava versio, pääkoppa suojataan kuitenkin aina kypärällä.

Pukeutumiseen kannattaa kuitenkin talvella kiinnittää huomiota. Kerrospukeutuminen on tärkeää, mutta erityisesti kannattaa suojata raajansa. Sormet ja varpaat ovat herkimpiä paleltumaan, joten sukkiin ja käsineisiin kannattaa satsata. Talvipyöräily on huippua ajanvietettä kuitenkin pakkasesta huolimatta. Purevinkin kylmä on ainoastaan pukeutumiskysymys!

Pyöräreitit Vuokatin kauniissa maisemissa

Katinkullan talvipyöräilyreitti

Vuokatista löydät talvipyöräilyreitit joka makuun. Aloittelijoille erityisen hyvin soveltuva Katinkullan talvipyöräilyreitti on paria töyssyä vaille hyvin tasainen ja kulkee suureksi osaksi Katinkullan golfkentän ympäristössä. 11 kilometriä pitkän reitin puolivälistä löytyy Kaarreniemen laavu, joka on täydellinen paikka pienelle paussille.


Leivolankylän talvipyöräilyreitti

Vauhtihirmuja kutsuu Leivolankylän 7,4 kilometriä pitkä talvipyöräilyreitti, jonka mäet antavat sopivaa haastetta myös kokeneemmille. Rauramonlammen kauniissa maisemissa erämaaluonto pääsee oikeuksiinsa, ja alueen maastonmuodot antavat näkymät, joissa silmä lepää.


Hiukka-Pöllyvaaran talvipyöräilyreitti

Sotkamon keskustasta Vuokattiin kätevästi kulkeva Hiukka-Pöllyvaaran talvipyöräilyreitti viettää jään päälle vedetyn uran jälkeen mäkiselle metsäosuudelle, jonka päätepiste vie Pöllyvaaralle, jossa huikeat näköalat paljastavat alueen henkeäsalpaavat järvimaisemat. Harjumaisemien värittämä reitti haastaa kokeneemmatkin pyöräilijät, mutta 13,5 kilometriä pitkän reitin päätös palkitsee vaivan moninkertaisesti.

Menopelit seikkailuun helposti paikan päältä

Maastopyörä- ja fatbike-vuokraus Vuokatissa

Vuokatti Ski Servicen valikoimista löytyy pyörät suoraan reiteille kuin muuhunkin alueella liikkumiseen. Kokovalikoimissa on huomioitu perheen pienimmätkin, tarttuipa alle maastopyörä tai fatbike. Sähköpyörillä meno taittaa tavallistakin vauhdikkaammin ja letkeämmin, ja kypärät sisältyvät tietenkin pakettiin. Vuokrauksen voi hoitaa paikan päällä Vuokatti Ski Servicen myymälässä tai kätevästi verkossa.