Hae sivustolta

Perhelomalla Vuokatissa

Sopivan ajomatkan päässä ja paljon kivaa tekemistä.

Perhelomalla Vuokatissa

Helsinkiläinen lapsiperhe suuntasi talvilomalle Vuokattiin. Millainen oli ensivaikutelma ja tunnelmat viikon jälkeen, mikä yllätti ja miellytti ensikertalaisia?

Kun Hakala-Kumpulan perhe alkoi pohtia sopivaa talvilomakohdetta, vaakakupissa painoi tällä kertaa erityisesti matkan pituus.

– Mielemme teki pitkästä aikaa pohjoiseen viettämään kunnon talvilomaa, mutta lapsemme eivät ole tottuneet pitkiin automatkoihin. Pohdimme, minne asti jaksaisimme ajaa autolla yhden päivän aikana ja mieleen tuli Vuokatti, Kaisa kertoo.

Vuokatti kiinnosti, koska Kaisa oli kuullut tutuilta paljon positiivisia lomakokemuksia kohteesta. Perhe vuokrasi neljälle henkilölle sopivan mökin yksityiseltä vuokraajalta netin kautta.

– Mökimme sijaitsi Katinkullan naapurustossa ja vuokrahinta oli sopiva. Minulle oli tärkeää, että ladulle pääse helposti. Lähin latu lähti 200 metrin päästä ja kaikki muutkin paikat ja toiminnot sijaitsivat lähistöllä, Kaisa kertoo.

Hakala-Kumpulan perheeseen kuuluu äiti Kaisa, isä Sampsa sekä 9-vuotias Elsa ja 5-vuotias Unto. Vuokatille perhe antaa ison plussan monista aktiviteeteista ja lapsiperheen huomioimisesta.

Aktiviteetteja jokaisen makuun

Perheen ensivaikutelma Vuokatista oli todella miellyttävä. Ilta oli jo laskeutunut, kun auto kurvasi Nuasjärven rannalla sijaitsevan lomamökin pihaan. Vuokatinrinteiden valot loistivat kauniisti järven takana.

– Matka meni yllättävän hyvin. Ajokeli oli erinomainen ja pysähdyimme matkalla kolme kertaa. Lapset saivat pelata kännyköillä ja kuuntelimme musiikkia, Kaisa kertoo tunnelmista.

Lomaviikko lähti heti aktiivisesti käyntiin. Unto osallistui laskettelun alkeiskurssille ja Elsa viipotti suksilla rinteessä lumilautailua pitkään harrastaneen isänsä kanssa useana päivänä.

– Minä kävin rinteessä yhden kerran, mutta enemmäkseen hiihdin. Ladut olivat vielä oikein hyvässä kunnossa ja nautin auringosta, Kaisa kertoo.

Elsa on myös kova heppaharrastaja äitinsä kanssa. Hänen piti osallistua myös islanninhevosretkelle, mutta se jouduttiin perumaan, koska lämpimät kelit aiheuttivat kelirikon.

– Vuokatin pulkkamäet otimme haltuun ja SuperPark Vuokatti tarjosi mukavaa vaihtelua lomaviikon ohjelmaan.

– Kävimme myös Katinkullan kylpylässä, joka yllätti meidät monipuolisuudellaan. Me aikuiset arvostimme erityisesti savusaunaa ja avantoa, lapset puolestaan kylpylän sokkeloisia ja jänniä altaita.

Säät suosivat perheen lomaviikkoa. Maaliskuun viikko oli keväisen aurinkoinen ja tosi lämmin, vaikka viimeisenä päivänä talvi tuli takaisin ja alkoi pyryttää lunta. – Paluumatkallamme satoi lunta ja tuuli kovaa, mutta ajelimme rauhallisesti ja pääsimme perille Helsinkiin hyvissä voimissa ja virkistyneinä.

“Palaamme varmasti ja eri vuodenaikoina.”

Viikon aikana perhe ehti touhuta kaikenlaista, mutta silti heistä tuntuu, että paljon jäi vielä kokematta.

– Meidät yllätti kansainvälinen tunnelma, koska samalla viikolla Vuokatissa järjestettiin Euroopan nuorten olympialaiset talvilajeissa (EYOF). Pääsimme ihailemaan muun muassa lumilautailijoiden temppuja, Kaisa kertoo.

Erityiskiitoksen Kaisa antaa hyväkuntoisista laduista kauniissa maisemissa ja selkeistä latukartoista.

– Sampsa tykkäsi pitkistä ja vaihtelevista rinteistä ja siitä, ettei rinteissä ollut ruuhkaa. Kylpylä ja laskettelu oli erityisesti lasten mieleen. Hiihtäminenkin oli heistä ihan jees, kunhan ei suksittu liian pitkää matkaa, Kaisa nauraa.

Perhe antaa ison plussan monista aktiviteeteista ja lapsiperheen huomioimisesta Vuokatille!

– Palaamme varmasti vielä ja myös kesällä tai syksyllä olisi kiva tulla Vuokattiin. Erityisesti perheen näkökulmasta parasta on se, että Vuokatista löytyy niin paljon tekemistä ja kokemista läheltä ja helposti, Kaisa toteaa.

Kuvat: Kaisa Kumpula