Hae sivustolta

Löydä oma polkusi: TOP 3 patikkareittiä Vuokatissa

Pakkaa eväät reppuun ja lähde nauttimaan vaarojen valloittavista reiteistä!

Löydä oma polkusi: TOP 3 patikkareittiä Vuokatissa

Syksyiset maisemat suorastaan kutsuvat patikoimaan ja hengittämään kirpeää, havuntuoksuista ilmaa. Listasimme kolme eri tasoista patikkareittiä Vuokatissa, jotka tarjoavat luonnossa liikkumisen riemua aloittelijoista tosiharrastajiin. Pakkaa siis eväät reppuun ja lähde nauttimaan vaarojen valloittavista reiteistä! 

1. Ihan kaikille: Jäätiön helppo (2 km)

Jäätiön helppo reitti on koko perheelle sopiva, upeassa järvimaisemassa ja puistomaisemassa kiertävä ympyrälenkki. Reitti on esteetön, joten sen voi kiertää pyörätuolilla, jalkaisin, lastenrattaiden kanssa, sauvakävellen tai pyöräillen. Jäätiön helpolle reitille lähdetään Katinkullantien varressa olevalta parkkipaikalta. Selkeästi viitoitetun reitin voi kiertää molempiin suuntiin, ja sillä on useita sisääntulo- ja poistumispisteitä. Lisähaastetta lenkkiin voi hakea sen varrella olevista kuntoilupisteistä, ja perheen pienimmät viihtyvät leikkipaikoilla. Frisbeegolfin ystävät voivat poiketa harrastamaan 9-väyläisellä radalla. Reippaan ulkoilun lomassa eväitä voi nauttia Jäätiölammen laavulla.

2. Kunnon kohottajille: Eino Leinon polku (7 km)

Vuokatinvaaralla kulkeva reitti on nimetty vaaran huipulta avautuvaan maisemaan ihastuneen kansallisrunoilijan Eino Leinon mukaan, joka inspiroitui näkemästään niin, että kirjoitti siitä Pohjolan maisema -runon. Hienoja maisemia sisältävän Eino Leino -reitin maasto vaihtelee monipuolisesti suosta mäkiseen kivikkoon ja kangasmetsikköön. Sopivasti haasteita ja hengästymistä tarjoavalle reitille lähdetään Vuokatti Sportilta. Eino Leinon polkua voi kulkea maastopyöräillen, kävellen, juosten tai sauvojen kanssa. Sen varrella on useita laavuja, joiden suojissa voi keittää höyryävät nokipannukahvit. Reitin varrella on myös portaat, joita pitkin pääsee nousemaan Ison Pöllyn päälle.

3. Haasteita janoaville: Vuokatinvaaran kilpaladut (7 km ja 9 km)

Vaaran vaativat kisa- ja kilpaladut sopivat myös patikointireiteiksi. Komeissa maisemissa kulkevilla reiteillä voi mitata omaa kuntoaan kesällä treenaavien Suomen huippuhiihtäjien peesissä. Vuokatti Soprtilta alkavat reitit on tehty hiihtokilpailuja varten, joten niissä riittää haasteita kokeneille konkareillekin. Kilpaladut ovat profiililtaan vaativia, ja ne sisältävät pitkiä nousuja ja laskuja. Nousumetrejä kertyy yhteensä reilu 200. Kilpalatujen varrella on kaksi kotaa, joissa voi viettää ansaittua lepohetkeä.

Kaipaatko vielä lisää vaihtoehtoja? Katso Vuokatin kaikki patikkareitit täältä.