Koe talvinen Vuokatti vaaroineen

Viisi vinkkiä talven harrasteisiin

Vaaramaisema, violetti taivas, vuokatti.

Viisi tapaa kokea talvinen Vuokatti vaaroineen!

Vuokatin maaginen vaaramaisema hurmaa vuodenajasta toiseen. Talvella nautiskellaan tykkylumisista puista, luistavista laduista ja rinteistä sekä monipuolisista ja hyvin ylläpidetyistä reiteistä. Ota tästä talvivinkit talteen ja suuntaa harrastusvälineesi kohti talven taikamaata Vuokattia. 

Tutustu vaarojen saloihin lumikengillä

Vuokatin vaaroilla, tykkylumimetsissä ja aavoilla järvenselillä voit lumikenkäillä joko leppoisasti nautiskellen tai reippaasti kuntoillen. Valitse oman kuntosi mukaan parin kilometrin pikapyrähdys valmiiksi tallatuilla poluilla tai unohtumaton retki umpihangilla. Tarjolla on myös koko päivän kestäviä ohjattua lumikenkäsafareita. Illan pimentyessä voit ottaa osaa myös jännittävälle lumikenkäseikkailulle, jonka aikana metsästetään revontulia.

Nautiskele olympiatason laduilla

Vuokatissa pääset hiihtämään Suomen parhailla laduilla, sillä latuja huolletaan päivittäin Vuokatti Sport Olympic Center -vaatimusten mukaisesti. Hiihtoladut ajetaan useammalla latukoneella aamuisin kello 6–11, aina samassa järjestyksessä. Voit siis luottaa siihen, että ladut ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa jo aamutreeniin. Turvallisuuden parantamiseksi laskuissa käytetään levennettyä latupohjaa.

Latureitistön kokonaispituus on 190 kilometriä. Valaistua latua Vuokatissa on 32 kilometriä. Monipuoliset hiihtolenkit lähtevät kätevästi Vuokattihallin parkkipaikalta. Lue lisää tästä.

miehet hiihtää talvimaisemassa

Laske ilo irti!

Vuokatin rinnetarjonta on monipuolinen ja rinnealueiden välillä on helppo liikkua. Laskettavaa löytyy helpoista lasten alueista aina vaativiin rinteisiin ja suorituspaikkoihin lasketpa sitten suksilla tai laudalla.

Vuokatin Hiihtokoulun runsaasta kurssitarjonnasta voit nauttia koko perheen voimin. Perheen pienemmille suunnatuilla Werneri-kursseilla laskettelun ja lumilautailun saloihin sukelletaan Werneri-pupun ohjastamana, leikin ja pelin avulla.  Junnu Startti -kurssit opettavat alkeet rennolla meiningillä, niin suksilla kuin lumilaudallakin. Aikuisten kursseilla pääsee kokeilemaan uutta lajia tai hiomaan omaa laskutekniikkaansa. Tutustu rinteisiin tästä

Huskysafari talven ihmemaassa

Lähde unohtumattomalle seikkailulle luonnon hiljaisuuteen. Reen eteen valjastetaan innokkaat huskyt, jotka näyttävät, miten lumella juoksemisesta todella riemuitaan. Saat viettää täydellisen talvipäivän koiravaljakon matkassa, jossa Vuokatin huikeat maisemat vaihtuvat kuin kuvasarjana. 

Koe hanget ja harjut pyörän selästä

Vuokatin upeissa maisemissa ja monipuolisilla talvipyöräilyreiteillä viihtyvät niin ensipolkaisuja talvella ottavat kuin vankemman pyöräilytaustan omaavat himomenijät. Vuokatissa saat nauttia pyöräilyn ilosta loistavilla hangilla ja harjuilla sekä viiletellä pitkin komeita jäisiä järvimaisemia. Reitit sijaitsevat aivan Vuokatin palveluiden tuntumassa, joten niille on helppo lähteä suoraan majoituskohteista tai pyörävuokraamon pihasta.

Leivolankylän talvipyöräilyreitti on suunniteltu aktiiviseen ajoon, mutta toisaalta rauhallisemmin polkeva voi matkalla bongata esim. kauriita luonnonkauniin Rauramonlammen maisemissa. Talviset maisemat vaihtelevat ylväistä Piimä-Heikin mäntykankaista soramontun avariin lumirinteisiin ja erämaisen lammen luonnonrauhaan.

Vuokatti Areenalta Vuokatinhovin kautta Leivolankylän metsiin kulkeva reitti on tehty erityisesti talvipyöräilyä varten, mutta sillä on sallittua liikkua myös kävellen. Tutustu reittiin tästä.  

fatbike talvisella järvellä

Bonusvinkki!

Pääkaupunkiseudulta lennähdät talvilomalle reilussa tunnissa, sillä Finnair lentää Helsingistä Kajaaniin seitsemänä päivänä viikossa. Voit myös varata helpon valmiin lento-majoituspaketin. Tutustu ja varaa tästä.