Käy vihreällä avaimella sisään

Tahdomme aina ottaa kaikessa toiminnassamme huomioon ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin

vuokatin vaaramaisema kesällä

Käy vihreällä avaimella sisään

Tahdomme aina ottaa kaikessa toiminnassamme huomioon ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin. Tästä todistuksena Break Sokos Hotel Vuokatille on myönnetty Green Key –merkki. Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Green Key on Suomen ympäristökasvatusliiton hallinnoima tunnustus. Kaikki merkin saaneet raportoivat heille vihreistä valinnoistaan ja askelistaan parempaa kohden. Liitto auditoi säännöllisesti, joten mistään paljon puhutusta viherpesusta ei voi olla kyse.

Koska Break on osa isoa ketjua, on toiminnassa mahdollisuus satsata isosti myös ympäristöasioihin. Päivittäisessä tekemisessä tämä näkyy siinä, että kiinnitetään huomiota hävikkiin, lajitellaan ja kierrätetään kaikki mahdollinen. Vedenvirtaukseen on kiinnitetty paljon huomiota, mikä onkin ollut helppoa, koska hotelli on niin uusi. Yhtenä käytännöllisenä esimerkkinä on henkilökunnan valjastaminen siivoamaan lähiympäristöä teemapäivän tiimoilla – hauskaa ja hyödyllistä yhdessäoloa. Myös yhteistyökumppaneilta toivotaan oikeanlaista asennetta tämän asian puolesta.

”Yhtenä tärkeänä osana ajattelumaailmaamme on kunnioitus lähiruokaa kohtaa. Ravintola Kippo on tästä malliesimerkki – joka on niin lähiruokaa, kuin olla ja voi. Kipon kokkiguru käsittelee mestarimaisesti lautasille päätyvät lähiluomulihat. Kipon tarjoilijat perheineen puolestaan poimivat ja keräävät herkkuja asiakkaiden lautasille. Kesällä oma yrttitarha ravintolan kupeessa takaa viimeistellyt lähimaut ja kukkaset lautaselle”, kertoo Break Sokes Hotel Vuokatin hotellinjohtaja Tiina Rimpiläinen. 

Yhdessä saadaan aikaan enemmän

Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Henkilökunta pyrkii hellästi ohjaamaan asiakkaita huomioimaan kestävän kehityksen. Huoneissa ei ole enää pullovettä tarjolla, vaan niissä kampanjoidaan puhtaan suomalaisen kraanaveden puolesta.

Breakilla on paljon yhteistyökumppaneita, joille lahjoitetaan tarpeettomiksi käyneitä asioita. Eläimet pääsevät nauttimaan kiertoon menevistä liinavaatteista eläinsuojeluyhdistysten kautta ja sänkyjä on lahjoitettu: Kajaanin kierrätyskeskus Entrinki ja Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry pääsevät taajaan vastaanottamaan lahjoituksia. 

Tietenkin Vuokatissa ollessa luonnossa liikutaan paljon. Siirtymisiin suositellaan jalkoja, pyöriä ja suksia. ”Pyrimme tietenkin rasittamaan luontoa mahdollisimman vähän, jotta voimme puolestamme kannustaa asiakkaitamme nauttimaan siitä kokonaisvaltaisesti. Täällä se tosin on todella helppoa, sillä Vuokatti on yhtä kuin luonto. Tässä on nämä todella upeat kansallispuistot ja salpaavat vaaramaisemat kädenulottuvilla”, sanoo Rimpiläinen.

Katse boksista eteenpäin

Eikä tämä ajattelu rajoitu ainoastaan aineellisiin asioihin, sillä myös lähikulttuuria nostetaan vahvasti esiin. Siitä nauttimisesta suositellaan kaikille, koska tarjonta on runsasta ja valloittavaa ihan lähinurkilla: Sotkamossa, Kajaanissa ja Kuhmossa. Aina kuuluu tähyillä eteenpäin. Seuraavana askeleena onkin aurinkopaneelien asentaminen hotellin katolle, ja niin ollaankin oman aurinkoisen sähkön vaikutuspiirissä. Tarkkaa aikataulua tälle ei ole ihan vielä, mutta kun perusasiat ovat kunnossa, on hyvä mennä vielä askeleen syvemmälle paremman maailman puolesta.