Hae sivustolta

Rinteet ja rinnealueen palvelut

Pohjoisrinteet

Yläkatti, Olympiakatti, Alakatti, Maxin Lumimaailma, Hupikukkula, Caravankatti ja Freestyle Park.

Lasten alueet
Maxin Lumimaailma ja Hupikukkula sekä Lastentalo Hupila takaavat lapsiperheiden viihtymisen rinteessä vaikka koko päivän. Hupilassa voit käydä pitämässä taukoa ja leikkimässä rinnepäivän lomassa tai syömässä eväitä. Hupikukkulan katettu 50 metrin mattohissi ja karusellihissi ovat ilmaisia kaikille.

Maxin Lumimaailman kolmeen rinteeseen pääset joko voimassa olevalla rinnelipulla tai voit hankkia niihin aluelipun. Max Lumimaailman aluelippu maksaa 15€/2 tuntia tai 25€/päivä (kausi 23/24).

Rinteet
Vuokatin pisimmät rinteet; Alakatti 1000 metriä ja Yläkatti 1100 metriä ovat Pohjoisrinteiden puolella. Samoin myös korkeuseroltaan suurin Olympiakatti, jossa korkeuseroa on 174 metriä. Caravankatti, (nro 14) on helppo sompahissillinen siirtymärinne, jolla pääsee kulkemaan Kattivankkuri-caravanalueelta Pohjoisrinteille ja takaisin.

Katso video Alakatti-rinteestä
Katso video Yläkatista ja Olympiakatista

Snowpark
Vuokatin Snowparkista sopivaa laskettavaa löytyy temppuilun vasta-alkajista tosi taitureihin.

Maxin Lumimaailmassa (8a) on pieni parkki, jossa on turvallista aloittaa temppujen opettelu. Vuokatin Freestyle Park (6) sijaitsee pohjoisrinteillä.

Hissit
Pohjoisrinteiltä pääsee vaaran päälle joko ankkuri- tai neljän hengen tuolihissillä. Lastenalueella laskijoiden käytössä ovat sompahissi, 2 katettua mattohissiä sekä karusellihissi.

Palvelut Pohjoisrinteillä – Veikontie 3

Nuotiopaikat ovat Pohjoisrinteiden ala-asemalla ja Alakatti-rinteen puolessa välissä (nro 7).
Pieni pulkkamäki sijaitsee Pohjoisrinteiden ala-asemalla, nuotiopaikan läheisyydessä.

Länsirinteet

Leppoisilla Länsirinteillä (nro 10 – 13) on hyvä hioa laskettelutaitoja ja kokeilla vauhdin hurmaa. Rinteet ovat 700-750 metriä pitkiä.

Kaudelle 23/24 uudistuvat Kids Slopestyle (12a) ja Funline (12b) rakennetaan Länsirinteiden keskimmäiseen rinteeseen. Kids Slopestyle rinteessä on eritasoisia hyppyreitä, reilejä ja pressejä, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Funline (12 b) sisältää erilaisia kumpuja ja temppuilureittejä.
Näin myös Länsirinteille saadaan vaihtelua ja mukavaa tekemistä kaiken ikäisille laskijoille.

Länsirinteillä on kaksi ankkurihissiä.
Nuotiopaikka on rinteen nro 10 alaosassa.

Katso video Länsirinteiltä

Palvelut Länsirinteillä – Ilkantie 8

Itärinteet

Perskatti, Pirskatti ja Himskatti
Rinnekartassa numerot 1-3.

Itärinteistä helpoin on siniseksi luokiteltu Perskatti (nro 1) ja se sopiikin erinomaisesti vähemmän laskeneille. Pirskatissa (nro 2) ja Himskatissa (nro 3) on mukavaa laskettavaa kokeneille laskijoille. Itärinteet ovat pituudeltaan 800-900 metriä. 
Pohjoisrinteiltä Itärinteille pääsee nousemalla ankkuri- tai tuolihissillä ylös vaaran päälle ja poistumalla hissistä vasemmalle.

Itärinteillä on neljän hengen tuolihissi.
Itärinteiden ala-aseman läheisyydessä on myös nuotiopaikka.
Itärinteillä ei ole valaistusta, joten ne avataan normaalisti helmikuun alkupuolella.

Katso video Itärinteistä