Hae sivustolta

Syysriemuja Vuokatissa

Ruskan värittämä maisema kutsuu luontoon

syysloma vuokatissa aurinko nousee vuokatinvaaralta

Vietä värikäs syysloma Vuokatissa. Syksyn saapuessa ruska pukee luonnon täysin uusiin väreihin ja metsän lempeä energia lataa akkusi hetkessä. ”Kuuntele – ja kuulet hiljaisuuden”.

Suksi ruskaan

Vuokatissa hiihtokausi on poikkeuksellisen pitkä, sillä jo lokakuun puolivälin paikkeilla pääsee ladulle. Joka vuosi samoihin aikoihin aukeava Vuokatin ensilumenlatu on jo käsite suomalaisessa hiihdossa. Meillä hiihtokausi starttaa 14. lokakuuta kello 8 – oli sää mikä tahansa. Vuokatti Sportin ylläpitämä ensilumenlatu tarjoaa 1,5 kilometrin mittaisen ladun, jota pidennetään vaiheittain ja kokonaisuudessaan sen pituus on jopa 9-10 kilometriä.

Hiihdon lisäksi ruskan värittämästä maisemasta voi nauttia myös jalkaisin tai pyörillä. Vuokatin monipuoliset vaellus- ja pyöräilyreitit vievät metsiin, rannoille ja vaaroille tarjoten upeita maisemia ja sopivaa haastetta kaiken kuntoisille harrastajille. Mikäli matkaan ei tullut omaa pyörää, Vuokatti Ski Serviceltä löytyy laaja valikoima pyöriä sähköllä tai ilman.

syysloma vuokatissa henkilö pyöräilee selkä menosuuntaan syksyisessä metsässä pitkospuuta pitkin
syysloma vuokatissa nainen kävelemässä portaita pitkin alas jyrkässä hiidenportin rotkomaisemassa

Tiesithän, että Vuokatin matkailualueelta löytyy myös kaksi kansallispuistoa? Noin 50 kilometrin päässä Vuokatista sijaitseva Hiidenportin kansallispuisto on erinomainen päiväretkikohde, josta löytyy viitoitettuja ja pitkostettuja polkuja yhteensä lähes 30 kilometriä. Kan­sal­lis­puis­ton sy­dän on jyl­hä rot­ko, jo­ka kuu­luu ko­ko maa­kun­nan huo­mat­ta­vim­piin luon­non­näh­tä­vyyk­siin. Suosituin lähtöpaikka retkille on Palolammen opastuspaikka, jonka yhteydessä on myös keittokatos, tulentekopaikka, kaivo sekä päiväkäyttöön vuokrattava Palolammen vuokrapirtti.

Tiilikkajärven kansallispuisto on perustettu säilyttämään erämaista järvi-, joki- ja harjuluontoa sekä Tiilikka-järveä ympäröiviä aapasoita. Puiston alueella on noin 27 kilometriä merkittyjä reittejä, joista valtaosa on järven ympäristössä. Järvimaisemaa hallitsee matalat ja kapeat, mäntyä kasvavat harjuniemet ja runsas kaksi kolmasosaa puiston maa-alasta on suota. Syyskohteena Tiilikkajärvi on mainio, sillä alueella voi myös marjastaa ja sienestää. Tii­lik­ka­jär­vel­le on Vuo­ka­tis­ta noin 80 ki­lo­met­riä, joten se so­vel­tuu eri­no­mai­ses­ti päi­vä­ret­ki­koh­teek­si.

Luontoliikkujan syksyn kohokohta, Vuokatin Vaellus, järjestetään lauantaina 16.9. Vuokatin vaaramaisemissa. Suomen vanhin vaellustapahtuma kokoaa yhteen vaelluksen ja joogan harrastajat, sillä perinteisen vaelluksen lisäksi tarjolla on myös joogavaellus. Reitit päättyvät tänä vuonna Vuokatinvaaran laelle, jossa tarjolla on livemusiikkia ja myös Vaaran Tuvan kahvila palvelee vaeltajia. Kokemuksen kruunaa maisemahissikyyti takaisin tapahtumakeskukseen. Eikä perheen pienimpiäkään ole unohdettu, sillä sunnuntaina 17.9. taivalletaan esteetön perhevaellus.

ihmisiä lepäämässä joogamatolla keskellä metsää

Koska luontoelämykset kuuluvat kaikille, Vuokatin alue kehittyy jatkuvasti tarjoamaan esteettömiä palveluita ja reittejä. Näistä uusin, Särkisen rantareitti, avattiin kesällä 2023 ja se soveltuu kaikille ikäryhmille ja liikuntakyvyille, oli tarpeena sitten rauhallinen ulkoilu tai pikainen virkistäytymishetki. Oma elämyksensä on niin ikään uusi Hiukan esteetön ulkokuntosali, jossa voit nauttia ympäröivästä luonnosta ja raikkaasta ilmasta samalla lihaskuntoa treenaten. Sotkamon kunta ylläpitää monia ulkoliikunta-alueita, joista pääsee paikallisten lisäksi nauttimaan myös matkailijat. Lisätietoja alueista löydät helposti Fluent Outdoorsista.

syysloma vuokatissa

Vaihtelevan syyssään yllättäessä, Vuokatti tarjoaa monipuolista tekemistä myös sisätiloissa. Katinkullan kylpylästä löytyy puuhaa kaiken ikäisille vesipedoille ja Vuokatti Areenalta löydät tilat useiden eri lajien sisäharjoitteluun. GoVuokatissa voit viettää hauskan aktiviteettipäivän esimerkiksi Megazonen parissa ja maailman suurimmassa SuperParkissa aika kuluu kuin siivillä. Alkavaan metsästyskauteen voit ottaa tuntumaa Vuokatti Bowlingin ainutlaatuisessa ammuntasimulaattorissa, jossa voi harjoitella ampumista myös omalla kiväärillä.

Pimenevät syysillat kutsuvat nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta. Sadonkorjuun hengessä paikallisia makuja tarjoilee Vuokatin sydämessä oleva Kainuuravintola Kippo, Vuokatinvaaran rinnemaisemissa sijaitseva Ravintola Ainoa sekä uutena lisänä Nuasjärven rantamaisemissa tilausravintolana palveleva Bistro Nuas. Vuokatista löydät ravintoloita moneen makuun, tutustu valikoimaan ja testaa vaikka kaikkia.

syysloma vuokatissa Nettle soup on a dark plate

Löydä oma suosikkisi Vuokatin monipuolisesta majoitustarjonnasta alla olevasta linkistä.

Tekemistä ja kokemista

BREAK SOKOS HOTEL VUOKATTI

Tyylikäs valinta keskellä elämää

Break Sokos Hotel Vuokatti sijaitsee keskellä monipuolisia palveluja. Ulkoilu- ja pyöräilyreitit lähtevät aivan vierestä ja saman katon alta löydät kaksi erilaisia makuja tarjoavaa ravintolaa. Hotellin ylimpään kerrokseen avautui kesällä 2023 uusi kauneushoitola.

Majoituksen hintaan sisältyy aina aamiainen, asiakassaunojen käyttö sekä pääsy hotellin kuntosalille. Break Sokos Hotel Vuokatti on myös pyöräily-ystävällinen yritys ja hotellista löytyy lukollinen pyörävarasto ja pesupiste pyörille.


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Makumatkoja ympäri maailmaa

Syyskuussa Katinkullan Easy Kitchenissä tehdään makumatkoja eri puolille maailmaa suosittujen teemabuffetpöytien merkeissä. Maistuisiko Välimeren herkut vai ennemmin Street Food suoraan Etelä-Amerikasta? Makumatkojen menut löydät Holiday Club Katinkullan nettisivuilta.

Easy Kitchen palvelee 4.9.2023 alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 17-21. Lokakuussa ravintola puolestaan on avoinna tiistaista lauantaihin klo 17-21.


VUOKATTI SPORT RESORT

Fun & Sports syysloma

Koulujen syyslomaviikkojen 42 ja 43 (14.-29.10.2023) perhepaketin ohjelma tarjoaa koko perheelle yhteisiä elämyksiä, liikunnallista ohjelmaa, pelejä ja leikkejä. Parasta lomassa on, että pakettihinta sisältää myös täysihoitoruokailut, joten arkipuuhista saa huokaista koko perhe ja nauttia herkullisen noutopöytämme antimista.

Lomaohjelma sisältää lasten kestosuosikkeja, mm. laavuretki vaahtokarkkien paistolla, mailapelejä, temppuliikuntaa ja geokätköilyä.

All-inclusive Fun & Sports -perhelomien hinnat aikuisille 77 €/vrk ja 6–14-vuotiaille lapsille 56 €/vrk. Minimivaraus kaksi vuorokautta. Teethän varauksen sähköpostilla tai puhelimitse myyntipalvelusta.


LOMARENGAS

Mökkilomalle Vuokattiin

Vuokramökki on loistava valinta syyslomalle ja Lomarenkaalla on mistä valita. Yli 200:n vuokramökin, huvilan ja huoneiston valikoimassa on vaihtoehtoja aina rantamökeistä hiihtomökkeihin ja luksushuviloista eräkämppiin. Eikä lemmikkejäkään ole unohdettu, sillä lemmikit sallittuja -kohteita on runsaasti.

Mökeillä nautit aktiivisesta syyslomasta
patikoiden, rentoutuen tai vaikka kalastaen
ja rauhoitut illalla takkatulen loimussa omasta rauhasta nauttien.


VUOKATIN AATELI

Huippuluokan majoitusta hotelleissa, mökeissä ja huoneistoissa

Perheomisteinen Vuokatin Aateli ja Nuasjärven rannalla sijaitseva Hotelli Vuokatti fuusioituivat kesällä 2023 Vuokatin Aatelin lipun alle. Nyt Vuokatin Aateli tarjoaa luksustason majoitusta mökeissä, järvenrantahuoneistoissa sekä kahdessa eri hotellissa, Hotel Aateli Hillsidessa ja Hotel Aateli Lakesidessa.

Aktiivisen syyspäivän jälkeen Hotel Aateli Hillsiden ainutlaatuinen Zen Spa kutsuu rentoutumaan. Vai nauttisitko mieluummin järvimaisemasta Hotel Aateli Lakesiden uniikissa Honkalinna-hirsisaunassa?

Vuokatin Aateli palvelee myös ryhmiä kokous- ja virkistyspäiville ja kaikki palvelut voit varata yhden ihmisen kanssa asioiden.


IIDA VUOKATTI

Unohtumattomia kokemuksia laadukkaissa lomahuoneistoissa

IIDA Vuokatissa majoitut tasokkaasti keskellä Vuokatin monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Lenkkipolut ja pyöräreitit alkavat heti pihamaalta ja Vuokatinvaaralle on lyhyt kävelymatka.

Tarjolla on 23 lomahuoneistoa kolmessa eri luhtitalossa ja suurimpiin huoneistoihin mahtuu jopa 10 henkilöä lomailemaan. IIDA Vuokatti -lomahuoneistoja pyörittää palveleva perheyritys.

lomahuoneisto vuokatti

LENTIIRAN LOMAKYLÄ

Lumoudu luonnosta

Lentiiran lomakylässä on yh­dek­sän lo­ma­mök­kiä, jot­ka on ra­ken­net­tu kes­kel­le kai­nuu­lais­ta maa­lais­mai­se­maa Poh­jois-Kuh­mos­sa. Viihtyisien mökkien lisäksi vieraiden rakastama savusauna lämpiää tilauksesta tiuhaan tahtiin.

Lomakylässä ylläpidetään kalastus- ja metsästysperinteitä ja karhuja pääsee katsomaan piilokojuun vielä syksyisinkin ennen karhujen talviunille vetäytymistä. Myös sienet ja marjat kypsyvät hyvää vauhtia, joten syksy on hyvää aikaa suunnata Lentiiraan.


Eikä tässä vielä kaikki, Vuokatista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa.


Syksyn 2023 tarjouksia

Hyödynnä Vuokatin alueen tarjoukset
ja varaa syyslomasi nyt!

Syksyllä 2023 tapahtuu

Vuokatin alueen tapahtumat ja vinkit