Kaipaatko lomallasi liikettä vai lepoa?

Vuokatissa kuntoilijakin pääsee nauttimaan olympiatason harjoitusmahdollisuuksista

kaksi henkilöä seisoo suolla ihailemassa maisemia

Kaipaatko lomallasi liikettä vai lepoa?

Meistä jokainen tietää, että jos liikkuu riittävästi, nukkuu hyvin ja syö terveellisesti, voi paremmin. Kiireisessä arjessa joku näistä hyvän elämän peruspilareista pettää helposti, ja siksi loma onkin mainio mahdollisuus käyttää täysivaltaiseen akkujen lataamiseen. Osa kaipaa lomalla kovaa liikuntaa, osa haluaa käyttää ajan palautumiseen. Vuokatista löydät parhaat fasiliteetit kumpaankin vaihtoehtoon.

Lisää liikettä kaipaava voi aloittaa kesäloman vaikkapa kuntotestillä. Vuokatti Sportilla pääset samaan testiympäristöön, jossa testataan myös huippu-urheilijoita. Voit teettää esimerkiksi perinteisemmän kuntotestin, palautumista mittaavan Firstbeat-analyysin tai In Body -mittauksen. Testitulosten perusteella voit suunnitella ammattilaisten kanssa juuri itsellesi sopivan kunto-ohjelman, jota voit hyödyntää myös arjessa. Erilaisiin testeihin pääset tutustumaan Vuokatti Sportin nettisivuilla.

Huiput olosuhteet huipuissa maisemissa

Vuokatin vaaramaastot tarjoavat huikeat mahdollisuudet niin huippu- kuin kuntourheilijoille. Kuntourheilija pääsee harvoin haastamaan itseään samoissa olosuhteissa huippu-urheilijoiden kanssa, mutta Vuokatissa tämä onnistuu. Kaikki eivät tietenkään liikunnan osalta suuria haasteita kaipaa, mutta harjoittelu on aina antoisampaa laadukkaissa olosuhteissa.

Vuokatin polut kutsuvat kävelemään, juoksemaan, pyöräilemään ja rullahiihtämään. Hikeä on taatusti luvassa ennen kuin vaaran huiput häämöttävät. Jos haluaa ottaa kevyemmin, on vaarojen alavilla osilla tarjolla upeita järvimaisemia ja paljon eritasoisia ulkoilureittejä. Näissä maisemissa on helppo hengittää ja kerätä uutta energiaa arkeen.

naiset lenkkeilevät luonnossa, kesä vuokatti ulkoaktiviteetit

Vuokatti on hiihtäjän paratiisi, myös kesällä. Viime vuonna avattu rullahiihtorata tarjoilee rullahiihtäjille mahtavan 7,5 km baanan uusine jyrkkine nousuineen. Hyvässä kunnossa olevaan pyörätieverkostoon yhdistelemällä pääsee testailemaan monenlaisia vaihtoehtoja, myös loivia nousuja. Rullahiihtäjien sauvojen kalke onkin Vuokatissa tuttu ääni.

Hyvän pyörätieverkoston ansiosta Vuokatissa hyötyliikuntakin kannattaa tehdä pyörillä. Paikasta toiseen pääsee kätevästi, ja rullahiihtäjille tehtyjen levennettyjen kaistojen ansiosta pyöräily tuntuu turvalliselta myös teiden varsilla. Ehdoton suositus siis sille, että otat fillarin käyttöösi koko loman ajaksi. Paras vuokrapyörävalikoima löytyy Vuokatti Ski Serviceltä, mutta myös useassa majoituskohteissa on pyöriä, joita saa käyttää tavallisesti veloituksetta tai pientä vuokraa vastaan. Loman aikana kilometrejä kertyy ihan huomaamatta ja kroppa kiittää.

Hiukan uimarannalle on valmistunut heinäkuussa 2023 esteetön ja moderni ulkoliikuntasali. Päivät kuluvat mukavasti myös golfin, minigolfin, tenniksen tai padelin parissa. Eikä sadesäälläkään tarvitse kastua, sillä alueen useat kunto- ja monitoimisalit palvelevat liikkujia sisätiloissa.

Ja sitten rentoudutaan

Aktiivisen päivän päätteeksi on ihana rentoutua. Voit vuokrata tilaussaunan tai nauttia Katinkullan kylpylän rennosta tunnelmasta. Aurinkoisina päivinä kannattaa fiilistellä Kainuun Rivieraksikin kutsutun Hiukan upeaa hiekkarantaa. Alkuun treeni ulkokuntosalilla, päälle vilvoittava pulahdus Sapsojärveen ja lopuksi päiväkahvit Hiukan uudessa rantakahvilassa.

Break Sokos Hotel Vuokatin tiloista löydät rentouttavia kasvo- ja vartalohoitoja ja myös osteopaatti ja fysioterapiapalveluja on saatavilla. Katinkullan Harmony Spa tarjoaa hemmotteluhetkiä moneen makuun ja Hotel Aateli Hillsiden Zen Spa hellii kehoa ja mieltä.

Hyvä ruoka kruunaa päivän ja auttaa palautumisessa. Vuokatti Sportin monipuolinen lounas on suunniteltu aktiiviliikkujaa varten. Illallisella kannattaa suunnata askeleensa Ravintola Ainoaan, Bistro Nuakseen tai Kainuuravintola Kippoon, jotka kaikki tarjoilevat maistuvia herkkuja paikallisista raaka-aineista.

Tervetuloa aktiiviseen Vuokattiin viettämään elämäsi loma! Lisää lomavinkkejä löydät osoitteesta vuokatti.fi