Tie alkeista huipulle – Vuokatin Snowparkissa viihtyy koko perhe

Rinnepäivä sujuu mukavasti uusia taitoja opetellen tai vanhoja temppuja hioen

Tie alkeista huipulle – Vuokatin Snowparkissa viihtyy koko perhe

Vuokatinrinteet ovat uudistuneet viime vuosien aikana. Yhteistyö saksalaisen, lumirakentamiseen erikoistuneen Schneesternin on ollut tiivistä ja erityisesti parkkien suunnitteluun ja rakentamiseen on saatu uusia näkemyksiä maailmalta.

Eri tasoiset laskijat aloittelijoista pro-tasolle on huomioitu jo suorituspaikkojen suunnitteluvaiheessa. Näin ollen rinnepäivä sujuu mukavasti uusia taitoja opetellen tai vanhoja temppuja hioen.

– Panostamme päivittäin parkkien huoltoon. Näin pystymme luomaan turvallisen ympäristön, jossa voi kokea uusia elämyksiä, kertoo Vuokatinrinteiden parkkimanageri Priidik Vesi.

Viime vuoden keväällä tehdyn asiakaskyselyn mukaan laskijat ovat ottaneet Vuokatinrinteiden uudistukset hyvin vastaan. Parkeissa viihdytään koko päivä, laskijat löytävät niistä itselleen sopivaa laskettavaa, ja käytyään moni tulee myös uudelleen.

– Parkeissa vietetään aikaa ystävien tai perheen kanssa, ja mikä tärkeintä, opetellaan uusia temppuja. Pyrimme kehittämään parkkia jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Lähes 90 prosenttia kyselyyn vastanneista suosittelee meidän parkkia kavereilleen, Vesi kertoo.

Vuokatinrinteiltä jokainen löytää itselleen sopivat laskupaikat:

Hupikukkula on ilmainen rinnealue, joka on suunnattu ensimmäistä kertaa laskettelua tai lautailua kokeileville. Helpoissa ja turvallisissa presseissä voi ottaa parkkilaskemisen ensi askeleet, ja kukkulan juurella olevassa karusellihississä on mukava harjoitella suksilla tai laudalla liukumista. Temppujakin pääsee opettelemaan, vaikka jo heti ensimmäisenä rinnepäivänä.

Maxin Minipark on oiva temppujen ja pujottelun alkeiden opettelupaikka Maxin lumimaailmassa. Rinne tarjoaa temppuilua opetteleville juuri sopivia pieniä hyppyreitä ja pressejä.

Kids Slopestyle – tulevaisuuden tähdille
Koko perheelle soveltuvassa Kids Slopestylessa on helpohkoja hyppyreitä ja pressejä. Yhden laskun aikana siellä voi tehdä ainakin kuusi temppua. 

Freestyle Park – taitureille
Freestyle Parkin helmi on Big Air -hyppyri Majuri. Freestyle Park on 850 metriä pitkä ja siellä on erilaisia reilejä, pressejä ja hyppyreitä. Voit valita useista erilaisista laskulinjoista ja yhden laskun aikana voi tehdä jopa 13 temppua.

Parkkien aukioloajat kannattaa tarkistaa Vuokatinrinteiden verkkosivulta. Maxin Miniparkki on avoinna kauden alusta. Freestyle Parkin alaosa ja Kids Slope Style avataan joululomille ja Freestyle Parkin yläosa tammikuussa.

Tutustu Vuokatin Snowparkiin tästä.