Milloin

Mitä

Vuokatti SafarisMaastoautosafarit

Maastoautosafareillamme pääset todellisen maastoauton kyytiin kokemaan Vuokatin metsäreitit joko itse ajamana tai rennosti kyydistä nauttien!

Vuokatti SportMaastopyöräily ja Fatbike

Vuokatti Sportin pihapiirissä sijaitsevasta Vuokatti Ski Servicestä löydät monia erilaisia vuokrapyöriä. Fatbikeja ja sähköfatbikeja vuokrataan vuoden ympäri ja kesäaikaan vuokrausvalikoimastamme löytyy lisäksi maastopyöriä.

Vuokatti SportTennis - Vuokatti Sport

Vuokatti Sportin välittömässä läheisyydessä Särkisen rannan tuntumassa on varattavissa ulkotenniskenttiä.

Vuokatti SportTelinesali

Helmikuussa 2020 vanhan pallohallin tiloihin avautui upouusi telinesali! Huippusuosioon noussutta telinesalia on mahdollista varata myös omaan käyttöön.

Go VuokattiPaintball

Jännittävä ja vauhdikas värikuulapeli hieman isommille seikkailijoille! Paintball värikuulapelissä pyrkimyksenä on tiputtaa vastustajan pelaajat osumalla heihin värikuula merkkaimilla.

Kalastus

Kalastuksen pariin pääsee jo aivan Vuokatin sydämessä esimerkiksi Nuasjärvellä. Särkinen taas on kirkasvetinen virkistyskalastuskohde Vuokatinhovin ja Vuokatti Sportin tuntumassa.

Holiday Club KatinkultaFutisgolf

Katinkulta Golfin Vuokatti Par-3 radan yhteyteen on avattu kaikille avoin futisgolf-rata, jossa reitin varrella on 9 "maalia" eli halkaisijaltaan 52 cm reikää.
Aikamatka menneeseen

Aikamatka menneeseen

Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle lomailijalle Vuokatista ja Sotkamosta löytyy tutkittavaa. Tutustua kannattaa Suomen pohjoisimpaan kivilinnaan, kylän kahteen kirkkoon, museoihin ja Veikko Huovisen perintöön.
Holiday Club Katinkulta Golf

Holiday Club KatinkultaGolf

Katinkulta Golfin kausi avataan huhti–toukokuun vaihteessa. Valoisten kesäöiden ansiosta tiiausaikoja riittää yötunneille saakka.

Go VuokattiEscape Rooms

Lukittu huone, 60 minuuttia peliaikaa, useita onglemia jotka ratkaisemalla voit löytää pakokeinon! Do you have What it takes?

Arctic Lakeland Igloos - Vuokatin iglutIGLUELÄMYS RANTAMAISEMISSA

Koe henkeäsalpaava auringonnousu, tarkkaile muuttolintujen matkaa tai katso taivaalla ylitsesi lipuvia pilviä. Igluissamme pääosaa näyttelee kainuulainen luonto, ja tapettina toimii kaunis maisema Sapsojärvelle. Kytke itsesi offline-tilaan: igluissamme aika pysähtyy ja mieli lepää.

Netpark VuokattiNetpark -verkkoseikkailu

Tule ja koe verkkoseikkailu ensimmäisten joukossa Suomessa! Netpark Vuokatissa pääset hyppimään yläilmoissa verkoista tehtyjen tramppojen päällä 3-7m korkeudella. Meillä ei ole ikärajaa - kaikki ovat tervetulleita! "Jätksiä puusta" on auki kesäisin

Hiukan Uimaranta

Kesähelteillä kannattaa muistaa Vuokatin uimarannat. Niiden parhaimmistoa edustaa Sotkamon keskustassa sijaitseva Hiukan hiekkaranta.

Vuokatti SafarisMelonta

Lähde mukaan rentouttavalle tyynen veden melontaretkelle, joka sopii mainiosti perheille ja ensikertalaisille. Seikkailunälkäisille tarjoamme myös jokimelontaretkiä!

Vuokatti SportHiihdonopetus

Pitäisikö hiihtotaitoja verestää vai tarvitseko jo harjaantuneeseen tyyliisi ammattilaisen apua. Tarjoamme hiihdonopetusta alkeista aina huipputasolle asti, perinteisestä vapaaseen tyyliin.

VuokatinrinteetHiihtokoulu 4-10 -vuotiaille: Wernerin vauhdikas hiihtokoulu

Sen sijaan, että kokeilisitte ensin itse, tuo lapsesi Wernerin hiihtokouluun, sillä Werneri vie lapset rinteeseen hymyssä suin!

VuokatinrinteetHiihtokoulu aikuisille

Hiihtokoulussa koetaan mahtavia rinne-elämyksiä, nautitaan lajista ja parannetaan tekniikkaa!

VuokatinrinteetHiihtokoulu 11-16-vuotiaille

Junnukursseilta kokemuksia, uusia taitoja ja temppuja!

VuokatinrinteetHiihtokoulu hinnasto

Kurvaa rinteeseen hiihtokoulun kautta ja nautit laskemisesta entistä enemmän!

Vuokatti SportHiihtotunneli

Maailman ensimmäinen hiihtotunneli on 1,2 km pitkä ja mahdollistaa kesätreenit huolitellulla ladulla, joka myötäilee Vuokatin maastoa ylä- ja alamäkineen.
Vuokattisport

Vuokatti SportHiihtäminen - maastohiihtoladut

Hiihdän suomen parhailla laduilla. Vuokatin latureitistön (ala- ja ylämaasto) kokonaispituus on 150 kilometriä, joista 120 kilometriä kunnostetaan joka talvi molempia hiihtotapoja varten.

Vuokatti SafarisHuskyt

Lähde mukaan unohtumattomalle koiravaljakkoajelulle! Innokkaat ja ystävälliset huskymme odottavat sinua vierailulle rekikoirakeskukseemme jokaisena vuodenaikana.

Höyrylaiva KoutaHöyrylaivaristeilyt Oulujärvelle

Köydet irrotetaan ja valkokylkinen alus halkoo Kajaanin joen virtaa keula kohti Oulujärveä. Kannen alla tunteella lämmitetty höyrykone puksuttaa tasaisella rytmillä ja vie alusta eteenpäin melkein äänettömästi.

Vuokatti SafarisKalastusretket

Nappaa paikallinen opas mukaan kalastusretkelle – pääset suoraan seudun parhaille kalapaikoille ja kuulet taatusti parhaat kalajutut!

Vuokatti SafarisKarhunkatselu

Lähde mukaan tapaamaan Suomen kansalliseläintä – karhua! Unohtumaton ilta ja varmasti paras mahdollisuus elämäsi kuvaan onnistuu turvallisesti kojun sisältä.

Vuokatti BowlingBiljardi & snooker

Vuokatti Bowlingin alakerrassa on biljardisali, jossa on vuokrattavissa kaksi kivipöytää sekä snookerpöytä.

Vuokatti SafarisKirkkovenesoutu

Antaudu perinteiden vietäväksi ja lähde nauttimaan historian havinasta Vuokatin vesille.
Holiday Club Katinkulta keilaus

Holiday Club KatinkultaKeilaus, Katinkulta

Keilaus on yksi suosituimpia harrasteita Katinkullassa. Holiday Club Katinkullan kuusiratainen Brunswick-keilarata tarjoaa haasteita niin lajia vasta harjoitteleville kuin kokeneemmillekin harrastajille

Vuokatti BowlingKeilaus - Vuokatti Bowling

Vuokatti Bowlingilla keiloja kaadetaan 16 radalla. Radalle saatavat ränniesteet tekevät keilaamisesta helpompaa lapsille.

Vuokatti SafarisMoottorikelkkasafarit

Hyppää moottorikelkan selkään ja lähde kanssamme unohtumattomalle talviseikkailulle!

Holiday Club KatinkultaKatinkullan Kylpylä

Katinkullan korkeatasoinen, tyylikäs ja monipuolinen kylpylä tarjoaa lomaviihdettä koko perheelle ympäri vuoden.

Go VuokattiMegazone Lasertag

Superjännittävän ja liikunnallisen laserseikkailupelin parissa viihtyvät sekä lapset, että aikuiset! Tarkoituksena on taistella toisia pelaajia vastaan vaarattomilla laseraseilla.

VuokatinrinteetLaskettelu ja lumilautailu

Löydä laskemisen riemu monipuolisilla Vuokatinrinteillä! 13 huolella hoidettua rinnettä kutsuvat koko perheen nauttimaan vauhdin huumasta ja yhdessäolosta.

Vuokatti SportEnsilumenlatu 14.10.

Vuonna 2022 perjantaina 14.10. klo 10 avaamme ensilumenladun. Mitä aiemmin aidolla lumella pääsee treenaamaan, sitä parempi talvikauden treeni tulee olemaan.

Luistelu, Vuokatin jäähalli

Vuokatin jäähalli palvelee luistelijoita ja kiekkoilijoita ympäri vuoden. Helpoin tapa päästä jäälle on valita jäähallin kalenterista yleisövuoro.

Vuokatinrinteet, Vuokatti SafarisLumikenkien vuokraus

Lumikenkäilyn tehon päättää itse kulkija, sillä lumista taivalta voi taittaa leppoisasti maisemia ihaillen tai ahkerasti ylämäessä sykettä nostaen.

Vuokatti SafarisLumikenkäseikkailut

Lumikengät jalkaan, tästä reippailu alkaa! Lumikenkäily on monipuolista ja kuntovaikutukseltaan tehokasta.

Holiday Club Katinkulta, Hotelli Vuokatti & SuitesMinigolf

Minigolf sopii mainiosti koko perheen hupailuksi tai ryhmien rennoksi kisailulajiksi. Perinteisen golfin tapaan minigolfissa pyritään puttaamaan pallo reikään mahdollisimman vähin lyönnein.

Vuokatti SafarisMoottorikelkan vuokraus

Vuokatin seudulla risteilee noin 250 kilometrin verran kelkkailu-uria.

Holiday Club KatinkultaPyöräily

Vuokatti tarjoaa retkipyöräilyyn useita mielenkiintoisia reittejä sekä maastopyöräilijöille haastavia ylä- ja alamäkiä luonnon helmassa.

Retkeily ja vaellus

Vuokatin retkeilyreitit kutsuvat ulkoilemaan raittiiseen ilmaan. Sulan maan aikaan reitistö tarjoaa useita eri polkuja ja vaellusreittejä kävelyyn.

Vuokatti SafarisRevontuliseikkailut

Sukella yön siimekseen ja lähde metsästämään revontulia moottorikelkalla, lumikengillä tai huskyvaljakon matkassa. Revontuliseikkailut starttaavat illan pimentyessä ja taivallamme Vuokatin parhaille katselupaikoille.

Vuokatti SportRullahiihtorata

Vuokatissa rullahiihtorata sijaitsee Hiihtotunnelin vieressä ja linkittyy kävely- ja pyöräilyreiteille, joten yhdistelmäharjoittelu on helppoa.

Vuokatin SeikkailupuistoSeikkailupuisto

Vuokatin Seikkailupuiston 11 radasta yhdeksän nousevat korkeuksiin, jopa 13 metriin ja kaksi pysyvät matalalla noin 60-150 cm korkeudella.
Superpark

SuperPark VuokattiSuperpark Vuokatti

SuperPark Vuokatissa viihtyvät kaikenikäiset. Sisäaktiviteettipuisto tarjoaa pelejä, leikkejä ja seikkailuja eri teema-alueilla.

Go VuokattiVR-Room Virtual reality

VR-Roomissa pääset huikeaan virtuaalitodellisuuteen VR-lasien avulla! Kymmenet erilaiset pelit takaavat sen, että pelattavaa löytyy monen ikäiselle osallistujalle.

VuokatinrinteetSoveltava alppihiihto

Laskettelu ja lumilautailu on hauska ja vauhdikas harrastus, joka sopii kaikille.
Speedboat

Vuokatti SafarisSpeedboat -venesafarit

Speedboat tarjoaa kyytiä vauhdinnälkäisille sekä hurjista kurveista pitäville matkustajille. Ryhmän mukaan safareita ajetaan vauhdikkaasti tai leppoisasti Vuokatin maisemista nautiskellen.

Vuokatti SafarisSun Tracker -risteilyt

Lähde risteilemään upealla Sun Tracker -aluksellamme Vuokatin vesille. Nauti jylhistä vaaramaisemista ja leppoisasta tunnelmasta hyvässä seurassa!

Vuokatti SportSuunnistus

Vuokatti Sportin ympäristössä on kiintorasteja suunnistajille. Lisäksi Sotkamo-Vuokatti alueella on aktiivista Kuntorastitoimintaa.

Vuokatti SafarisTalviseikkailut

Jos haluat kokeilla jotain jännittävää – kelluntasafari avannossa on tähän varma vastaus! Tai entäpä hauska Fatbike-retki talvisen metsän siimeksessä? Talviseikkailuja löytyy jokaiseen makuun.

Vuokatti SportUimahalli

Uimahalli sijaitsee Vuokatti Areenan yhteydessä. Monipuoliset tilamme palvelevat vaativampiakin asiakkaita aina lapsiperheistä olympiatason huippu-urheilijoihin.

Vuokatti SportVuokatti Disc Golf Park

Vuokartti Sportin alueella, ns. alamaastossa, on kaikille avoin frisbeegolfrata.
Luontoretket

Luontoretket

Vuokatin vaarajonon vanhat metsät ja näköalapaikat ovat kokemisen arvoisia kohteita luontoretken aikana.

Vuokatin vaarat

Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jono. Vuokatinvaarojen laelta avautuvat upeat maisemat alueen järville.

SuperPark VuokattiAdventure Area

Adventure Area tarjoaa jännittäviä seikkailuja kaiken ikäisille!

Vuokatti BowlingAmmuntasimulaattori

Tähtää ja laukaise! Vuokatti Bowlingilla on käytössä yksi maailman monipuolisimmista 3D-simulaatiojärjestelmistä ampumaurheiluun, metsästykseen sekä viihdekäyttöön.

SuperPark VuokattiFreestyle Hall

Freestyle Hallin scootti- ja skeittiparkki, trampoliinit, vaahtomuoviallas, kiipeilyseinä sekä air track luovat laadukkaan ja turvallisen ympäristön eri freestyle-lajien ja -temppujen harjoittelemiseen.

SuperPark VuokattiGame Arena

Game Arenalla voit haastaa itsesi muun muassa jalkapallo-, jääkiekko-, pesäpallo- ja tennispisteillä.
Katinkulta Spa allasbaari

Holiday Club KatinkultaHarmony Spa ja Saunamaailma

Holiday Club Katinkullan hyvinvointiosasto Harmony Spassa hemmottelet itseäsi rentouttavissa hoidoissa ja hieronnoissa.

Vuokatti SportHieronta

Tarjoamme monipuolisesti hierontapalveluja, ryhti- ja liikkuvuusmittauksiasekä kinesioteippausta opiskelijoiden toimesta.

Holiday Club Katinkulta, Vuokatti Sport, Hotelli Vuokatti & SuitesKuntosalit ja jumpat

Ryhmäliikuntatunneilla hiki virtaa ja kunto kohoaa. Katinkullan ja Vuokatti Areenan viikko-ohjelmissa on monelle kuntotasolle sopivia tunteja.

Vuokatti SportKuntotestit

Vuokatti Sport testiasema tarjoaa laajan valikoiman erilaisia testauspalveluita juuri sinun tarpeisiin, joka haluat seurata kehitystä ja edistää hyvinvointiasi.

Holiday Club KatinkultaLastenmaailma

Lapsille ja nuorille on mukavaa ohjelmaa sekä kavereita joka päivä. Lastenmaailma on maksullinen lomapäiväkoti, jossa lapsesi ovat valvotussa hoidossa.
Holiday Club Katinkulta harrasteet

Holiday Club Katinkulta, Vuokatti SportPalloilu

Säällä kuin säällä pallopelien ystävät hikoilevat Vuokatti Sportilla ja Katinkullassa sählyn, tenniksen, squashin sekä sulka-, kori- ja lentopallon parissa.

Vuokatti SportRyhmäliikunta

Vuokatin laajimman ryhmäliikuntatarjonnan löydät Vuokatti Sportilta. Ryhmäliikuntatiloja on useita ja niitä on spinningsalista perinteisiin ryhmäliikuntasaleihin.

Holiday Club KatinkultaSisätennis Katinkulta

Katinkullan sisätennis tarjoaa viisi sisäkenttää, joilla on Velour Tennis Finale -pinnoitus.
Holiday Club Katinkulta Harrasteet

Holiday Club KatinkultaSquash ja sulkapallo

Katinkullalta löydät yhden squashkentän ja viisi sulkapallokenttää.

Vuokatti SafarisVaellus- ja luontoretket

Monipuolisia vaellus- ja luontoretkiä Vuokatissa ja seudun upeissa luontokohteissa. Rentouttava patikka, vauhdikas huskytrekking, reipas sauvakävely tai elämyksellinen asumattoman saaren valloitus – nauti luonnosta oman makusi mukaan!
Vuokattisport

Vuokatti SportVuokatti Sport kuntosali

Vuokatti Sportin pallohallirakennuksessa on täysin uudistettu kuntosali, joka on avoinna joka päivä  7.00.-21.00

Vuokatti SportVuokatti Areena

Liikkumaan yksin tai isommalla porukalla. Pallopelien ja sisäharjoittelun kaikki ratkaisut löytyvät Vuokattihallilta. Suuri liikuntahalli soveltuu niin tapahtumatilaksi kuin useiden eri lajien sisäharjoitteluun.

Vuokatin AateliZen Spa

Rentoudu altaan poreissa ja nauti tunnelmallisesta spa-osastosta yksin tai ystävien kanssa.
Alppicurling

Alppicurling

Lajia on pelattu Alppimaissa jo 1400 -luvulla. Tämä joukkuejääpeli on siellä hyvin suosittu myös kilpailulajina.
Bodyzorb

Bodyzorb

Kuplapallo on hauska joukkuelaji, jossa törmäily on sallittua. Pallot täytetään ilmalla jonka jälkeen pelaajat menevät kuplan sisälle siten että vain jalat tulevat ulos.

Jousiammunta

Kurssilla harjoitellaan ampumista nuolitähtäyksellä ja tähtäimen kanssa sisätiloissa. Perustekniikan opetteleminen auttaa osumaan ja lisää mielekkyyttä lajin opiskelussa.
Köysilasku

Köysilaskut

Jännitystä elämään ja tästä lajista unohtumaton elämys. Laskuissa tullaan alas hyppyritorneista liukumalla köyttä pitkin.
Kiiking

Kiiking

Tämä keinu on mahdollista saada ympäri jos kiikkuja löytää oikean rytmin. Hivenen voimaa ja kestävyyttäkin tarvitaan. Suorituksen ajaksi keinuja laitetaan kiinni hihnoilla kiikun rakenteisiin.

Potkupallodarts

Pallo potkaistaan 4 metriä korkeaan tauluun, johon se jää kiinni. Pisteet voidaan laskea tikkadartsin mukaisesti.
Seinäkiipeily

Seinäkiipeily

Kiipeilyfiiliksiin pääsee jo hyvin 10 m korkealla seinällä Vuokattihallissa.

Kulttuuria teatterista elokuviin

Kulttuurinnälkäisille Vuokatissa on tarjolla pienen ajomatkan päässä niin teatteria, elokuvia kuin konsertteja – Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleja unohtamatta!

Naapurinvaaran HuvikeskusNapiksen tanssit

Maaliskuusta marraskuulle Naapurinvaaran Huvikeskus järjestää tunnelmallisia tansseja. Suomen suurimmalla talkoilla hoidetulla tanssipaikalla viihtyvät kaikenikäiset tanssijat.

Kilpaurheilun huumaa

Me elämme ja hengitämme urheilulle. Urheilua voit seurata Vuokatissa ja sen lähiseuduilla kovalla kilpatasolla kesät talvet. Erityisesti hiihdon, pesäpallon ja suunnistuksen faneja hemmotellaan, kun lajien huippusuosikit mittelöivät taidoistaan.

Tilavaraukset

Sotkamon kunnan liikuntatilat ovat kaikkien varattavissa verkkovarauksen kautta. Varaa näppärästi vuoro itsellesi ja pelikavereille ja lähde liikkeelle.

Vuokatti SportVuokatti Sport perhelomat

Vuokatti Sport tarjoaa koko perheelle aktiivista lomailua ympäri vuoden. Perhelomailun runkona Vuokatti Sportilla ovat koulujen loma-ajat.

Vuokatti Sport, Vuokatin SeikkailupuistoVuokatti Sport Seikkailupuiston haaste

Aivan Vuokatti Sportin pihapiirin vierestä löytyy yksi suomen jännitävimmistä seikkailupuistoista. Vuokatin Seikkailupuistosta löytyy yhdeksän eri tasoista seikkailurataa luonnonkauniissa ympäristössä metsän keskellä.

Vuokatti SportTyöhyvinvointi

Vuokatti Sportin tarjoamien työhyvinvointipalvelujen perustana on luontoliikunta. Palvelupaketti suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan.

Vuokatti SafarisAktiviteettipaketit TALVI

Kun haluat keskittyä vain nauttimaan lomastasi, lomapaketti on vaivaton vaihtoehto.
Vuokatti Safaris

Vuokatti SafarisAktiviteettipaketit KESÄ

Kun haluat keskittyä vain nauttimaan lomastasi, lomapaketti on vaivaton vaihtoehto. Olemme paketoineet parhaat aktiviteetit ja majoitukset valmiiksi lomapaketeiksi.
Holiday Club Katinkulta harrasteet

Holiday Club KatinkultaKatinkullan viikko-ohjelmat ja ryhmäliikuntatunnit

Katinkullan viikko-ohjelmista löydät ohjatut jumpat ja pallopeliharrasteet. Lastenmaailman viikko-ohjelma puolestaan tarjoaa hupia perheen pienimmille. Tutustu ja lähde mukaan!

Vuokatti SafarisVuokatti Safariksen viikko-ohjelmat

Vuokatti Safariksen viikko-ohjelmat tarjoavat ympäri vuoden erilaisia safareita, retkiä ja seikkailuja kaikenikäisille!

Vuokatti SportVuokatti Sport viikko-ohjelma

Vuoatti Sport tarjoaa laajan valikoiman erilaista ryhmäliikuntaa. Ryhmäliikuntatiloja on useita aina spinningsalista perinteisiin ryhmäliikuntasaleihin. Valitse itsellesi sopiva treeni ja tule mukaan!