Hae sivustolta

Vuokatinvaara

Kauas siintäviä kansallismaisemia ja upeita luontopolkuja

Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jono. Vuokatinvaarojen laelta avautuvat upeat maisemat alueen sinisine järvine ja vihreine metsine. Maisemia on usein kuvattu yhdeksi Suomen kansallismaisemista.

Vuokatinvaaran talvimaisema
Näytä kaikki kuvat

Vuokatinvaaran auringonlasku / Vuokatin Matkailukeskus Oy

Vuokatinvaaran talvimaisema

Vuokatinvaaran talvimaisema / Vuokatin Matkailukeskus Oy

Auringonnousu Vuokatinvaaralla / Vuokatin Matkailukeskus Oy

Ihaile sinisten järvien, vihreiden metsien ja vaaran laelta avautuvia kauaskantoisia maisemia. Vuokatinvaaralla voit nauttia kauniista auringonnousuista ja -laskuista. Vaaran laen näköalapaikalle pääsee autolla Sotkamon ja Kajaanin väliseltä eteläpuolen tieltä. Näköalapaikalle pääsee sulanmaan aikaan myös pyörätuolilla. Vuokatinvaaralla on useita, monipuolisia merkittyjä vaellusreittejä, joilla voi nauttia vehreästä luonnosta ja ihailla maisemia. Merkittyjen polkujen varrella on kunnan ylläpitämiä laavuja.

Vuokatin vaarajonon UKK-reitillä taivalletaan joka syyskuussa Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus ja 13 Vaaran Maastomaraton. Vuokatin Vaellus on laajentanut tarjontaansa vuosien saatossa ja uutuuksina Vuokatin vaellukselle on tullut pyörä-, jooga-, koira- ja perhevaellus.