Hae sivustolta

Naapurinvaara

Koe upeat vaaramaisemat sekä vehmas luonto

Naapurinvaara sotkamo vuokatti kesä nähtävyys

Vuokatin pohjoispuolella kohoava Naapurinvaara on tunnettu vehmaasta luonnostaan ja komeista maisemistaan. Rehevien laidunmaiden ja niittyjen sekä tuomea ja leppää kasvavien lehtimetsien ohessa alueella esiintyy poikkeuksellisen eteläisiä lehtolajistoja.

tanssit napis vuokatti kesätanssit
Naapurinvaara sotkamo vuokatti kesä nähtävyys
Näytä kaikki kuvat

Naapurinlouhen kodalla / Arto Heikkinen

tanssit napis vuokatti kesätanssit

Naapurinvaaran Huvikeskus / Naapurinvaara Dance Hall / Vuokatin Matkailukeskus Oy

Naapurinvaara sotkamo vuokatti kesä nähtävyys

Naapurinvaara / Pasi Korhonen

Naapurinvaaran päältä avautuu laaja näköala kohti Vuokatin vaarajonoa ja Sotkamon kirkonkylää. Naapurinvaaran valtakunnallisesti arvokasta perinnemaisemaa pääsee helposti ihastelemaan niin kesällä kuin talvellakin.

Kolmen kilometrin pituiselle Lepikon lenkille opastetaan sekä Naapurinvaaran koululta että Naapurinvaaran Lomakylästä, lisäksi koululta lähtee Koulupolku ja Vaaranlenkki. Lepikon lenkin levähdyspaikaksi sopii Naapurinlouhen kota, josta avautuu upeat maisemat kohti Vuokatin vaaroja. Talvella Naapurinvaaran poluilla on tunnelmallista liikkua lumikenkäillen.

Naapurinvaaralla sijaitsee myös yksi Suomen kuuluisimmista tanssipaikoista, Naapurinvaaran Huvikeskus. Naapurinvaaralla tanssitaan maaliskuusta aina pitkälle syksyyn liveorkesterin tahdissa. Pohjolan valoisa yö ja etelän vehmas luonto kohtaavat Naapurinvaaralla tehden tanssi-illoista lähes maagisia. Suomen parhaiden orkesterien ja artistien esiintymisestä nauttimisen ohessa kannattaa ihastella Vuokatin vaarojen näköalaa. Naapurinvaaralle suunnatessa kannattaa siis reppuun pakata sekä tanssikengät että lenkkarit!

Naapurinvaara

Naapurinvaarantie 20, 86610 Vuokatti