Kainuuravintola Kipon Marskin kuha

Kuva Ravintola Kipon sisätiloista

Kun astuu sisään Ravintola Kipon ovesta, huomaa heti, että kyseessä ei ole perinteinen hotellin ketjuravintola. Paikka on tunnelmallinen ja hämyinen, kuin vanha savupirtti. Sisustuksessa yhdistyvät pohjoisen estetiikka ja luonnonelementit.

Ravintolapäällikkö Heli Wallius ja tarjoilija Tiia Laurila ovat valmiita paljastamaan erityisen suosituksensa Vuokatin matkailijoille. Se on yksi Kipon ainutlaatuisen ruokalistan paikallisista helmistä, Marskin kuha. Kala on pyydetty läheltä Sapsojärvestä ja päällystetty hapanruiskuorrutteella.

– Paikallisuus ja lähiruoka ovat meille sydämenasia. Saamme paljon tuotteita lähitoimittajilta. Pyrimme nostamaan listalle myös erikoisuuksia, kuten karhua, joka on Suomussalmen Alavuokista. Olen ollut itse ottamassa karhua vastaan, ja meidän keittiömestarimme ovat paloitelleet sen ja valmistaneet lihat, Heli kertoo.

Kipon ruokalistasta vastaa keittiömestari Sakari Lukkari, joka on työskennellyt ravintolassa lähes yhtäjaksoisesti sen perustamisvuodesta 2008. Uusia ideoita riittää, niistä viimeisimpänä ravintolan pihalle noussut palvauskoppi.

– Miten usein ravintola palvaa itse omat lihansa, Heli nauraa.

Matkailijoille Kippo on elämys, samoin alueella toimivien yritysten ulkomaalaisille vieraille.

– Viime viikolla jäi mieleen, kun asiakas sanoi, että ei ole koskaan syönyt yhtä hyvää burgeria kuin meidän burgeri, jossa oli palvattua karhua ja naudanrintaa, Sakari myhäilee.

Myös Marskin kuha suorastaan sulaa suussa ja samalla on ihanaa rauhoittua ravintolan tunnelmallisessa hämyssä. Illallisen jälkeen on aika palata hotellille.

Kuuntele Tiian vinkki Vuokatin helmeksi:

Löydät lisää helmiä Vuokatin helmet sivulta.