Kipon lohikeitto

Kainuulainen perinneruoka lämmittää myös kotosalla. Testaa Kainuuravintola Kipon keittiömestarin reseptiä ja ihastu!

tunnelmaa ravintoassa heinäseivässeinät katettu pöytä. ravintola Vuokatti.

Kipon lohikeitto

Perinteinen kainuulainen lohikeitto ravintola Kipon tyyliin

1 kg                     Lohta

1,5 kg                  Perunaa

0,3 kg                  Sipulia

0,3 kg                  Voita

4 rkl                     Ruisjauhoja

Suolaa

1. Keitä perunat lähestulkoon kypsiksi ja lisää kuutioitu lohi.

2. Kun perunat ja lohipalat ovat kypsiä, niin lisää sekaan ruisjauhoseos (kylmää vettä + 4 rkl ruisjauhoja).

3. Kuullota kuutioitu sipuli voissa ja lisää se keittoon.

4. Anna keiton kiehua hetki ja mausta se perinteisesti suolalla ja maustepippurilla.

5. Tarjoa keitto sipulivoin kera.

Tervetuloa aktiiviseen Vuokattiin viettämään elämäsi loma! Lisää lomavinkkejä löydät osoitteesta vuokatti.fi