Vuokatin Matkailukeskus Oy

Vuokatin Matkailukeskus Oy
Y-tunnus: 0401113-7

Vuokatin Matkailukeskus Oy:n (VMK Oy) tehtävänä on vastata Vuokatin matkailualueen matkailumarkkinoinnista kotimaassa sekä kansainvälisen matkailun kehittämisestä. Se on perustettu vuonna 1981 ja sen toimintaa ohjaa alueen matkailustrategia, joka tullaan piakkoin uudistamaan.

Vuonna 2017 alueen välitön matkailutulo oli yhteensä lähes 64 miljoonaa euroa. Välittömästä matkailutulosta majoitus- ja ravitsemistoiminnasta kertyi miltei 40 prosenttia, kun vähittäiskaupan sekä virkistys- ja muiden palveluiden osuus oli kummankin vajaa kolmannes. Välittömän matkailutulon osuus matkailutoimialojen, päätoimialojen, yhteenlasketusta kokonaisliikevaihdosta oli 49 prosenttia. Vuonna 2017 Sotkamon kokonaismatkailutulo oli lähes 90 miljoonaa euroa.

Suomen hiihtokeskusyhdistys ry on palkinnut Vuokatin Vuoden hiihtokeskuksena 2020. Perusteluina tunnustuksesta oli muun muassa esimerkillinen työ lasten ja lapsiperheiden hyväksi. Lisäksi perusteluissa mainittiin se, että Vuokatissa perustekeminen on aina ollut hyvin korkeatasoista. Vuokattihan on nimetty vuoden hiihtokeskukseksi aiemminkin jo vuonna 1997.

Vuokatti valittiin Vuoden matkailualueeksi vuonna 2019. Vuoden matkailualueen valitsevat Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland ja Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy, jotka laittoivat Suomen eri kuntia, seutukuntia ja maakuntia paremmuusjärjestykseen seuraavilla kriteereillä: rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys, lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle (sesonkivaihteluiden vähäisyys) ja majoitusmyynti asukasta kohden. Vuonna 2020 Vuokatti oli kolmannella sijalla.

Yhteystiedot
Aija Laukkanen, CEO
, puh. 040 611 6950