Hae sivustolta

Vuokatin alue uudistuu lähivuosina

Aurinko paistaa talvimaisemassa

Vuokatin alue uudistuu lähivuosina

Vuokatin länsirinteiden alue uudistuu lähivuosien aikana. Kattikeskuksen ympärille on tarkoitus rakentaa useita kerrostaloja, hotelli ja liikerakennuksia. Koulurinteen suunnalle kohoaa puolestaan kokonainen elokuvakylä ja sen viereen uusi kisa- ja harjoittelukeskus. Suunnitteella olevilla rakennushankkeilla on erittäin merkittävä vaikutus koko Vuokatin alueelle.

Länsirinteen rakennushankkeen takana on Huippupaikat Oy, joka on solminut esisopimuksen Rakennusliike Halosen kanssa kolmen kerrostalon ja liikekiinteistön rakentamisesta sekä liike- ja huonekiinteistön rakentamisesta.

– Vuokatin alue herättää nyt kiinnostusta. Erillisissä rakennus- ja uudistushankkeissa on kyse pitkälle tulevaisuuteen tähtäävistä merkittävistä kehitysaskelista – ei vaan meidän vaan koko Vuokatin kannalta, toteaa Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Rakentaminen rinteen alaosaan tarkoittaa sitä, että huoneistot ovat ski-in ski-out -tyyppisiä ja hissin ala-asema ja ladut tulevat sijaitsemaan niiden välittömässä läheisyydessä.

– Rakennuspaikka on rinteiden ja latujen suhteen erinomainen. Aivan vieressä on tarjolla myös kaikki tarvittavat palvelut. Autopaikat tullaan sijoittamaan talojen alakertaan, mikä mahdollistaa osaltaan sen, että etäisyydet rinteisiin ja laduille pysyvät lyhyinä, Suutarinen jatkaa.

Havainnekuva Vuokatin uudisrakennusten sijoittumisesta länsirinteillä. Kuvassa vasemmalla Kattikeskus ja sen viereen rakennettava liikerakennus.
Vuokatin alue uudistuu lähivuosina. Havainnekuvassa näkyy, miten uudisrakennukset tulevat sijoittumaan nykyisen länsirinteen pohjoispuolelle. Vasemmalla Kattikeskus ja sen viereen rakennettava liikerakennus.

Hotelli parantaa myös rinnepalveluita

Kattikeskuksen laajentaminen rinteiden suuntaan mahdollistaa myös entistä laajemmat vuokraamotilat. Kattikeskuksen viereen on nousemassa myös noin 1900 kerrosneliön suuruinen uudisrakennus, johon tulisi huoneistojen lisäksi liike- ja toimistotiloja. Ja Kattikeskuksen edustan torialueella kaavaillaan myös liikerakennusta.

– Asemakaava mahdollistaa vielä 7-kerroksisen hotellirakennuksen rakentamisen nykyisen pysäköintialueen länsireunaan. Näkymät hotellista ulottuisivat radan yli järvelle, Suutarinen jatkaa.

– Olemme jo käyneet ensimmäisiä tunnusteluja hotelliketjujen kanssa, ja rakennuksesta tulisi noin 80–85 huoneen hotelli ravintoloineen. Rinneravintolatyyppinen palvelu hyödyttäisi koko aluetta.

Rinteiden kehittäminen on vahvasti mukana uudistussuunnitelmissa. Länsirinteille nykyisen hissin linjalle on tulossa myös uusi tuolihissi, joka ulottuu nykyistä pidemmälle.

– Hissi- ja rinneinvestoinnit ovat nekin erittäin merkittäviä ja arvoltaan noin 10 miljoonaa euroa. Summa koostuu hissin rakentamisen lisäksi rinteiden laajentamisesta ja muokkauksesta, valaistuksesta ja lumetuksesta. Kaikilla näillä rakennus- ja kehityshankkeilla on myös merkittävä työllistävä vaikutus Vuokatin alueella usean vuoden ajan, Suutarinen painottaa.

Hankkeiden tarkempi suunnittelu on jo käynnissä ja aikataulu tarkentuu pala palalta.

– Ensi kevään aikana olisi tarkoitus päästä vauhtiin ainakin rakennusten osalta, uuden hissin ja rinnealueen osalta sitten seuraavana. Kohteiden ennakkomarkkinointi aloitetaan heti alkuvuodesta, ja ostajiksi toivomme yksityishenkilöitä ja erityyppisiä sijoittajia, Suutarinen toteaa.

Havainnekuva Kattikeskuksen läheisyyteen suunnitelluista huoneisto- ja liikerakennuksista.
Uudet huoneistot sijaitsevat aivan rinteiden tuntumassa lähellä hissin ala-asemaa ja hiihtolatuja.

Forest.

Even a child knows how valuable the forest is. The fresh, breathtaking smell of trees. Echoing birds flying above that dense magnitude. A stable climate, a sustainable diverse life and a source of culture. Yet, forests and other ecosystems hang in the balance, threatened to become croplands, pasture, and plantations.