Polkujuoksua, suunnistusta ja sopivasti seikkailua

Urheilla voi yksinkin, mutta porukassa on aina mukavampaa! Siksi Kainuun alueella kokoonnutaan yhteen erilaisiin tapahtumiin kisaamaan ja nauttimaan liikkumisen riemusta. Rohkeimmat osallistuvat kilpailuun itse, mutta urheilujuhlan tuntua voi tulla aistimaan myös katsomon puolelle. Tapahtuma-alueella tunnelmaa riittää taatusti: kuvittele tuhansien innokkaiden jännitys valmistautuessa lähtöön tai itsensä ylittäneiden tuuletukset maaliin saapuessa.
12.4.2019

Astu sisään uuteen maailmaan

Sisätiloista löytyy kaikille kivaa tekemistä vuodenajasta ja kelistä riippumatta. Vuokatin uutuus, VR-Room, irrottaa taatusti arjesta: aseta lasit silmille, valmistaudu päästä varpaisiin ja astu rohkeasti uuteen! VR-Room sijatsee Vuokatin Megazonessa, josta löytyy myös jännittävä laserseikkailupeli porukalla koettavaksi. Sopivasti haastetta ja hauskuutta kätevästi samassa rakennuksessa tarjoaa myös Superpark – pompi, heitä ja pelaa vaikka koko perheellä!
12.4.2019

Lumella: kuusi vinkkiä aktiiviselle liikkujalle!

Vuokatin ladut ja rinteet tarjoavat loputtomasti tekemistä aktiiviliikkujalle, halusitpa sitten nauttia rennosti tai ottaa loman kuntoilun kannalta.
24.1.2019

Perheen parissa: Neljä suosikkia tylsyyden torjumiseen

Janoavatko seurueesi pienimmät jäsenet koko ajan jotain tekemistä? Haluatko johdattaa joukkosi kohti huimia seikkailuja ja kylpylän kuohuja? Sinä olet lomimmillasi perheen parissa.
25.1.2019

Huikeissa puitteissa: Löydä oma tukikohtasi!

Kaipaatko aktiivisen päivän päätteeksi oman mökin suojaan, lempeästi loimuavan takkatulen ääreen? Vai aloitatko mieluummin Netflix-maratonin hotellihuoneessa, pehmeiden tyynyjen keskellä? Sinä olet lomimmillasi huikeissa puitteissa.
25.1.2019

Makujen äärellä: Näitä herkkuja et löydä muualta!

Hyvä ruoka, parempi loma. Vertailetko lomakohteesi ravintoloita jo viikkoja ennen h-hetkeä? Teetkö paikan päällä löytöretkiä supermarkettiin bongataksesi alueen parhaat erikoisuudet? Sinä olet lomimmillasi makujen äärellä.
25.1.2019

Perinneruokaa lautasella

Rakkaudella ja antaumuksella valmistettu. Tähän tiivistyy kainuulaisen ruokaperinteen sanoma. Alueella on aina arvostettu selkeää ja konstailematonta ruokaa, joka tuo esiin seudun rikkaasta luonnosta saatavat puhtaat raaka-aineet.
16.11.2018

Metsien tulkki, vaarojen ikuistaja

Vaikka olen kuvannut täällä melkein jokaisen kiven ja kolkan, en koskaan kyllästy näihin maisemiin. Seisoessani Vuokatin vaaralla sormiani alkaa suorastaan kihelmöidä, sotkamolainen luontokuvaaja Valtteri Mulkahainen sanoo.
15.12.2018

Haapalan uusi elämä

Haapalan tila on juurtunut syvälle Sotkamon Haapalahden maisemaan, sillä tällä paikalla on asuttu jo 1600-luvulta alkaen. Nyt Haapalaa isännöi jo viides sukupolvi Korhosia. Sisarukset Juho Korhonen ja Kaisa Tyler puolisoineen aloittivat uuden luvun tilan historiassa, kun Haapala BnB avasi kesällä 2018 ovensa niin paikallisille kuin matkailijoille.
19.11.2018

Energinen Husky valloittaa kaiken ikäiset

Husky on valloittava pohjoisen koirarotu, joka tunnetaan ennen kaikkea omaa luokkaansa olevasta suorituskyvystään sekä toisinaan eriparisista silmistään.
26.11.2018

Tutustu paikallisiin ja inspiroidu Vuokatin tarinoista!

Tutustu paikallisiin ja inspiroidu Vuokatin tarinoista!

Majoitushaku

Löydä & varaa hotelli tai mökki Vuokatissa.