Pesäpallon mestarit – kotipelitunnelmaa vailla vertaa

Yli 100-vuotias pesäpalloseura on koko Sotkamon ylpeys. Eikä ole sotkamolaista voittanutta: Sotkamon Jymyn superpesisjoukkue on napannut 14 SM-mitalia putkeen. Yhteensä Jymy on voittanut viimeisen 24 vuoden aikana peräti 22 miesten pääsarjatason SM-mitalia. Suomen kansallispelin huumasta kannattaa tulla nauttimaan kotipeleihin ainakin kerran kesässä upealle Hiukan Stadionille Sotkamon keskustaan, uimarannan kupeeseen.

Sotkamon Jymy (SoJy)

Perustettu: 14.3.1909, Sotkamon nuorisoseuran kokous
Miesten mestaruudet: 1963, 1990, 1992, 1993, 1995, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015
Pelipuku: violetti-oranssi
Pelikenttä: Hiukan pesäpallostadion

Hiihdon hurmaa kesät talvet

Suomalaiset huippuhiihtäjät ovat Vuokatissa tuttu näky erinomaisten treeniolosuhteiden ansiosta. Hiihdon ystäville riittää Vuokatissa seurattavaa ympäri vuoden.

Perinteeksi 15 vuoden aikana muodostuneet Vuokatin Aateli Race -kilpailut kokoavat maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen huiput Vuokattiin aina kesäkuussa. Kilpailut käynnistyvät ”Vaaran maili” -rullahiihdolla ja jatkuvat seuraavana päivänä maastojuoksulla. Huipennuksena toimii vapaan tyylin rullahiihto, jonka maali sijaitsee Vuokatinvaaran laella. Kisat ovat kilpaurheilijoille erinomainen piste tarkastella oma kisakuntoa keskellä kesän harjoittelukautta.

Varsinainen maastohiihtokausi startataan aina Vuokatista. Maastohiihdon Suomen Cup käynnistyy joka syksy ensilumenladulla marraskuussa. Varmaluminen Vuokatti tarjoaa hiihtokansalle kannustettavaa koko kauden ajan, laduilla nähdään niin kansainvälisiä huippuja kuin kotimaisia tulvaisuuden tähtiä. Kilpailujen ajankohdat voi tarkistaa hiihtokalenterista.

Suunnista Kainuun Rastiviikolle

Kainuun metsissä kuhisee joka kesä, kun Kainuun Rastiviikot kokoavat kotimaiset ja kansainväliset suunnistajat kisaamaan. Perinteitä kunnioittava Kainuun Rastiviikko on Suomen suurin ja maailman toiseksi vanhin suunnistusviikkotapahtuma.

Kainuun Rastiviikon viehätys syntyy elämyksistä, joita vain Kainuun ainutlaatuinen suunnistusmaasto, rikas kulttuuri ja puhdas luonto pystyvät tarjoamaan. Rastiviikko tarjoaa monipuolista suunnistustarjontaa sekä lomaelämyksiä suunnistajille ja yleisölle.

Suksi suolle! Suopotkupallon ja umpihankifutiksen MM-kilpailut Hyrynsalmella

Kun haluat kokeilla jotain perinteisistä tapahtumista poikkeavaa, piipahda kesällä Suopotkupallon ja talvella umpihankifutiksen MM- kilpailuihin Hyrynsalmelle! Hauskat supisuomalaiset lajit jäljittelevät jalkapalloa, mutta mukaan on otettu piirteitä ja sääntöjä myös muista lajeista. Pelialustoina suo ja umpihanki ovat enemmän ja vähemmän pehmeitä sekä haastavia, mikä aiheuttaa peliin oman jännityksensä. Otteluita pelataan niin kilpa- kuin hupisarjoissa. Kerää porukka kasaan ja osallistu rohkeasti tai tule nauttimaan tunnelmasta katsomosta käsin. Lajeissa into ja huumorintaju ovat tärkeämpiä taitoja!