Kulttuuria teatterista elokuviin

Kulttuurinnälkäisille Vuokatissa on tarjolla pienen ajomatkan päässä niin teatteria, elokuvia kuin konsertteja – Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleja unohtamatta!

Unohtumattomia elokuvaelämyksiä

Elokuvateatteri ja nuorten elokuvakeskus Kino Visio sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä, vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Vuokatista. Esityksiä on päivittäin ympäri vuoden ja ohjelmistosta löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Kotimaisten ja ulkomaisten ensi-iltojen lisäksi tärppeinä on art house-elokuvia sekä dokumentteja. Kaikki uusimmat lastenelokuvat tulevat esityksiin suomeksi puhuttuina.

Elokuvateatteri on varustettu huippuluokan digitaalisella esitystekniikalla, joka tarjoaa korkealaatuisen kuva- ja ääninautinnon. Elokuvateatteri on remontoitu keväällä 2018, jolloin saliin asennettiin muun muassa uudet penkit ja induktiosilmukka. Teatteri soveltuu perinteisten elokuvanäytösten lisäksi erinomaisesti myös kokous- ja live-esityskäyttöön.

Teatteri on lapsiystävällinen ja salista löytyy paikkoja liikuntarajoitteisille. Tuotto käytetään Versova Puu ry:n nuorisotyön hyväksi.

Teatteri herättää tarinat eloon

Reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Vuokatista koetaan vahvoja teatterielämyksiä. Kajaanin Kaupunginteatteri on Kainuun maakunnan ainoa ammattiteatteri. Teatteri hoitaa ansiokkaasti myös Oulun läänin alueteatterin tehtäviä, eli vie esityksiään entisen läänin alueen kuntiin. Kajaanin kaupunginteatterissa valmistuu vuosittain keskimäärin viisi ensi-iltaa, joista vähintään kaksi on alueteatterin ohjelmistoa.

Kesäisin Sotkamossa nautitaan Teatteri Havukan tarinoista. Itsenäinen teatteriharrastajista ja -ammattilaisista koostuvan ryhmän juuret ulottuvat 1950-luvulle. Keskeisin osa Teatteri Havukan toimintaa on kesäteatteriesitysten tuottaminen. Sanotaankin, että ”Teatteri Havukka esityksineen kuuluu Kainuun kesään kuin hattu päähän!”.

(photo: Kuhmon Kamarimusiikki 2018 / © Stefan Bremer)

Kamarimusiikki raikaa Kuhmossa

Sotkamon toinen naapurikaupunki Kuhmo tunnetaan valtakunnallisesti suosituista, laadukkaista kulttuuritapahtumistaan. Kaksi viikkoa keskellä heinäkuuta on Kuhmossa pyhitetty kamarimusiikille. Silloin tuhannet musiikin ystävät suuntaavat tiensä Kuhmoon. Koko 8300 asukkaan paikkakunta sykkii musiikkia, kun yli 50 vuotta järjestetty Kuhmon kamarimusiikkifestivaali valtaa Kainuun. Kaikkiaan festivaalin konsertteja on yli 70, joista vierailukonsertit soivat myös Vuokatissa. Festivaalien lisäksi Kuhmon Kamarimusiikki järjestää elämyksiä ympäri vuoden.

Vuokatin kulttuuririentojen ajankohdat löytyvät Sotkamon tapahtumakalenterista.

Kino Visio
Salmelantie 6
88600 Sotkamo
+358 44 539 7309
kinovisio@kinovisio.fi

Elokuvateatteri on avoinna päivittäin ympäri vuoden. Poikkeuksena jouluaatto ja juhannus.

Aikataulut nähtävissä kotisivuillamme.

Hinnasto

Normaalit 2D-esitykset: 10 €
Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet: 8,5 €

3D-esitykset: 13 €
Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet 11 €

Viiden hengen ryhmälippu 2D-elokuviin 45 eurolla ja 3D-elokuviin 55 eurolla.
Alle 5-vuotiaat lapset 7 €:lla (sallitut ja K7-elokuvat)

Myymme myös sarja- ja lahjalippuja.

Lippuja voit ostaa teatterin lipunmyynnistä, mutta varauksia voi tehdä myös puhelimitse tai s-postitse.

Kino Vision puhelinnumero
+358 44 539 7309 palvelee päivittäin klo 12:00 – 19:00.

Lipunmyynti aukeaa puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä esitystä.