Kalaa ja riistaa Vuokatista

Kalastuksen pariin pääsee jo aivan Vuokatin sydämessä esimerkiksi Nuasjärvellä. Särkinen taas on kirkasvetinen virkistyskalastuskohde Vuokatinhovin ja Vuokatti Sportin tuntumassa.

Jokamiehenoikeuksien mukaisesti kuka vain saa onkia tai pilkkiä kaikilla muilla paitsi erikoiskalastuslupia vaativilla alueilla. 18–64-vuotiaiden viehekalastajien tulee maksaa valtion kalastuksenhoitomaksu. Kätevimmin sen saa hoidettua internetissä. Lisäksi tarvitaan viehekalastuslupa vesialueelle, jossa aikoo kalastaa.

Metsästys

GoVuokatti järjestää ohjattuja hirven ja kanalintujen metsästyspalveluja. Lokakuussa on myös mahdollisuus näiden jahtimuotojen yhdistelmätuotteisiin. Metsästys tapahtuu Puikkokoskella 5 000 hehtaarin yksityisellä alueella. Puikkokosken eräkämpän tunnelma, sauna joen rannassa ja maistuva lähiruoka kruunaavat onnistuneet jahtipäivät.

Myös Maanselän Etapilla metsästäjät pääsevät mielipuuhansa pariin. Metsästyslupia saa vesilintujen, pienriistan ja hirven metsästykseen ja metsästysalueita löytyy reilusti. Katso kartat kotisivuiltamme. Lisätietoja

Kalastus

Vuokatin Aateli Adventures tarjoaa Sotkamo-Vuokatti alueen monipuoliset kalastuselämykset Kainuun luonnonkauniissa maisemissa. Kainuun kokeneimmat kalastusoppaat, sekä huippukalusto mahdollistavat unohtumattomat kalastuselämykset. Kalastusmuodot heittokalastuksesta vetouisteluun. Vuokatin Aateli Adventures, kalastuselämykset majoitus-, kokous- ja ravitsemuspalveluineen yhdestä ja samasta osoitteesta.

Maanselän Etapin Hoikalampi on myös mainio kalastuspaikka. Hoikanlampi on TE-keskuksen päätöksellä asetettu ulkopuolisilta onkimis-, pilkkimis- ja viehekalastuskielstoon. Lampi on rauhoitettu ja määritetty virkistyskalastuskohteeksi 23.5.2017 alkaen. istutukset aloitettiin keväällä 2017. Lisätietoja