Vuokatti Sport ulkoharrasteet

Vuokatti Sport on Vuokatin alueen ulkoilureittien lähtöpiste. Talvisin käytössä on yli 100 kilometrin latuverkosto aina Vuokatin MM-laduista helppoihin latuprofiileihin kaiken tasoisille hiihtäjille. Ladut ovat ympärivuotisessa käytössä, sillä kesäisin ne vaihtuvat näppärästi osaksi Vuokatin mittavaa vaellusreitistöä. Kuuluisa 13 vaaran huippua ylittävä UKK vaellus päättyy Vuokatti Sportin pihapiiriin.

Mikäli haluat tutustua ulkoilureitteihimme maastopyörällä tai kenties sähköavusteisella fatbikella, vuokrapyörät löydät näppärästi pihapiiristämme sijaitsevasta Vuokatti Ski Servicestä.

Vuokatti Sportin yhteydessä tien toisella puolella on Vuokatin hiihtotunneli. Harjuun upotetussa hiihtotunnelissa perinteisen ladut kulkevat molemmilla reunoilla ja keskellä on vapaan hiihtotavan rata. 1 210 metriä pitkän hiihtotunnelin sisäänkäynti on Vuokattikeskuksessa, jossa on myös välinevuokraus ja -huolto.

Hiihtotunnelin läheisyydessä on 4,5 kilometrin mittainen rullahiihtorata, jonka yhteydessä on 26-paikkainen valaistu ampumahiihtostadion. Rullahiihtorata on kiinteässä yhteydessä Vuokatin ja Sotkamon alueen uusiin kevyenliikenteen väyliin moninkertaistaen mahdollisen hiihtomatkan.

Vuokatti Sportin ympäristössä on myös Suomen haastavimmat suunnistusmaastot. Alueesta on olemassa 45 neliökilometriä ajantasaisia suunnistuskarttoja, joten olosuhteet suunnistuksen harrastamiseen ja harjoitteluun ympärivuotisesti ovat huipputasoa.

Tenniksen harrastajille Vuokatti Sportilla on sisätenniskentän lisäksi tarjolla 7 ulkotenniskenttää erilaisin pinnoittein. Ritilätenniskenttien käyttö on Vuokatti Sportilla majoittuville veloituksetonta.

Pihapiiristämme löytyy myös kaikille avoin Vuokatti Disc Golf Park, joka sijoittuu Alamaaston latujen ja vaellusreittien välittömään läheisyyteen.

KAIKKI VUOKATTI SPORT RESORT ULKOHARRASTEET »

OUTDOOR TRAINING »

ТРЕНИРОВКИ НА ОТКРЫТОМ ВОЗДУХЕ »

Tarjoukset

Fun & Sports - Kesäloma 2020
ALL INCLUSIVE Koko perheen kesälomapakettimme (29.6.- 2.8.2020) tarjoaa yhteisiä elämyksiä kaiken ikäisille. Parasta lomassa on myös se, että pakettihinta sisältää täysihoitoruokailut, joten arkipuuhista saa huokaista koko perhe ja nauttia herkullisen noutopöytämme antimista. https://vuokattisport.fi/paketit/funsports/

Tekemistä

Alppicurling
Lajia on pelattu Alppimaissa jo 1400 -luvulla. Tämä joukkuejääpeli on siellä hyvin suosittu myös kilpailulajina.
Bodyzorb
Kuplapallo on hauska joukkuelaji, jossa törmäily on sallittua. Pallot täytetään ilmalla jonka jälkeen pelaajat menevät kuplan sisälle siten että vain jalat tulevat ulos.
Joka vuosi 10.10. klo 10 avaamme ensilumenladun. Mitä aiemmin aidolla lumella pääsee treenaamaan, sitä parempi talvikauden treeni tulee olemaan.
Pitäisikö hiihtotaitoja verestää vai tarvitseko jo harjaantuneeseen tyyliisi ammattilaisen apua. Tarjoamme hiihdonopetusta alkeista aina huipputasolle asti, perinteisestä vapaaseen tyyliin.
Vuokattisport
Hiihdän suomen parhailla laduilla. Vuokatin latureitistön (ala- ja ylämaasto) kokonaispituus on 150 kilometriä, joista 120 kilometriä kunnostetaan joka talvi molempia hiihtotapoja varten.
Maailman ensimmäinen hiihtotunneli on 1,2 km pitkä ja mahdollistaa kesätreenit huolitellulla ladulla, joka myötäilee Vuokatin maastoa ylä- ja alamäkineen.
Kiiking
Tämä keinu on mahdollista saada ympäri jos kiikkuja löytää oikean rytmin. Hivenen voimaa ja kestävyyttäkin tarvitaan. Suorituksen ajaksi keinuja laitetaan kiinni hihnoilla kiikun rakenteisiin.
Köysilasku
Jännitystä elämään ja tästä lajista unohtumaton elämys. Laskuissa tullaan alas hyppyritorneista liukumalla köyttä pitkin.
Luontoretket
Vuokatin vaarajonon vanhat metsät ja näköalapaikat ovat kokemisen arvoisia kohteita luontoretken aikana.
Vuokatti Sportin pihapiirissä sijaitsevasta Vuokatti Ski Servicestä löydät monia erilaisia vuokrapyöriä. Fatbikeja ja sähköfatbikeja vuokrataan vuoden ympäri ja kesäaikaan vuokrausvalikoimastamme löytyy lisäksi maastopyöriä.
Vuokatissa rullahiihtorata sijaitsee Hiihtotunnelin vieressä ja linkittyy kävely- ja pyöräilyreiteille, joten yhdistelmäharjoittelu on helppoa.
Vuokatti Sportin välittömässä läheisyydessä Särkisen rannan tuntumassa on varattavissa yhteensä 7 ulkotenniskenttää (2 ritiläkenttää ja 5 massakenttää). Mikäli haluat pelaamaan sisäkentälle, se onnistuu Vuokatti Hallin kenttä 1:llä.
Vuokatti Sportin tarjoamien työhyvinvointipalvelujen perustana on luontoliikunta. Palvelupaketti suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan.
Vuokartti Sportin alueella, ns. alamaastossa, on kaikille avoin frisbeegolfrata.
Vuokatti Sport tarjoaa koko perheelle aktiivista lomailua ympäri vuoden. Perhelomailun runkona Vuokatti Sportilla ovat koulujen loma-ajat.
Aivan Vuokatti Sportin pihapiirin vierestä löytyy yksi suomen jännitävimmistä seikkailupuistoista. Vuokatin Seikkailupuistosta löytyy yhdeksän eri tasoista seikkailurataa luonnonkauniissa ympäristössä metsän keskellä.

Tapahtumat

Tervetuloa Vuokattiin! Vuokatti Sport järjestää nuorten SM-hiihdot Vuokatissa 15.-17.1.2021. Matkoina vapaan normaalimatka, perinteisen sprintti ja perinteisen normaalimatka väliaikalähdöllä. Nuorten SM-hiihdot 14.-17.1.2021 Vuokatissa järjestetään Kainuun Soten, Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ja ELY-keskuksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaan. Tapahtuma tullaan järjestämään noudattaen terveysturvallisuudesta annettuja ohjeita ja määräyksiä sekä ilman yleisöä. Ks. lisätietoa kohdasta kilpailuohjeet/terveysturvallisuus. FIS Nuorten SM-kilpailu/ ST1 Cup/ U18 Cup/20- ja 23 v MM-katsastus https://arkisto.hiihtoliitto.fi/nuorten-sm-hiihdot/vuokatti/
14.1.2021-17.1.2021
FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships The Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships will be held in Finland in February 2021. Vuokatti will host the Junior and U23 Cross-Country World Ski Championships and Lahti will take over the Ski Jumping and Nordic Combined Junior World Ski Championships.
8.2.2021-14.2.2021
https://vuokattisport.fi/leimaus2020/ Leimaus -leiri on siiretty vuodelle 2021, uusi päivämäärä on 7.-10.6.
7.6.2021-10.6.2021
https://vuokattisport.fi/tapahtumat/tjkl2020/
19.6.2021-23.6.2021

Vuokatti Sport Resort

Opistontie 4
88615 Vuokatti
Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!