Vuokatti Sport ulkoharrasteet

Vuokatti Sport on Vuokatin alueen ulkoilureittien lähtöpiste. Talvisin käytössä on yli 100 kilometrin latuverkosto aina Vuokatin MM-laduista helppoihin latuprofiileihin kaiken tasoisille hiihtäjille. Ladut ovat ympärivuotisessa käytössä, sillä kesäisin ne vaihtuvat näppärästi osaksi Vuokatin mittavaa vaellusreitistöä. Kuuluisa 13 vaaran huippua ylittävä UKK vaellus päättyy Vuokatti Sportin pihapiiriin.

Mikäli haluat tutustua ulkoilureitteihimme maastopyörällä tai kenties sähköavusteisella fatbikella, vuokrapyörät löydät näppärästi pihapiiristämme sijaitsevasta Vuokatti Ski Servicestä.

Vuokatti Sportin yhteydessä tien toisella puolella on Vuokatin hiihtotunneli. Harjuun upotetussa hiihtotunnelissa perinteisen ladut kulkevat molemmilla reunoilla ja keskellä on vapaan hiihtotavan rata. 1 210 metriä pitkän hiihtotunnelin sisäänkäynti on Vuokattikeskuksessa, jossa on myös välinevuokraus ja -huolto.

Hiihtotunnelin läheisyydessä on 4,5 kilometrin mittainen rullahiihtorata, jonka yhteydessä on 26-paikkainen valaistu ampumahiihtostadion. Rullahiihtorata on kiinteässä yhteydessä Vuokatin ja Sotkamon alueen uusiin kevyenliikenteen väyliin moninkertaistaen mahdollisen hiihtomatkan.

Vuokatti Sportin ympäristössä on myös Suomen haastavimmat suunnistusmaastot. Alueesta on olemassa 45 neliökilometriä ajantasaisia suunnistuskarttoja, joten olosuhteet suunnistuksen harrastamiseen ja harjoitteluun ympärivuotisesti ovat huipputasoa.

Tenniksen harrastajille Vuokatti Sportilla on tarjolla ulkotenniskenttiä. Ritilätenniskenttien käyttö on Vuokatti Sportilla majoittuville veloituksetonta.

Pihapiiristämme löytyy myös kaikille avoin Vuokatti Disc Golf Park, joka sijoittuu Alamaaston latujen ja vaellusreittien välittömään läheisyyteen.

VUOKATTI SPORT RESORT HARJOITUSPAIKAT

Tekemistä

Alppicurling
Lajia on pelattu Alppimaissa jo 1400 -luvulla. Tämä joukkuejääpeli on siellä hyvin suosittu myös kilpailulajina.
Bodyzorb
Kuplapallo on hauska joukkuelaji, jossa törmäily on sallittua. Pallot täytetään ilmalla jonka jälkeen pelaajat menevät kuplan sisälle siten että vain jalat tulevat ulos.
Vuonna 2022 perjantaina 14.10. klo 10 avaamme ensilumenladun. Mitä aiemmin aidolla lumella pääsee treenaamaan, sitä parempi talvikauden treeni tulee olemaan.
Pitäisikö hiihtotaitoja verestää vai tarvitseko jo harjaantuneeseen tyyliisi ammattilaisen apua. Tarjoamme hiihdonopetusta alkeista aina huipputasolle asti, perinteisestä vapaaseen tyyliin.
Vuokattisport
Hiihdän suomen parhailla laduilla. Vuokatin latureitistön (ala- ja ylämaasto) kokonaispituus on 150 kilometriä, joista 120 kilometriä kunnostetaan joka talvi molempia hiihtotapoja varten.
Maailman ensimmäinen hiihtotunneli on 1,2 km pitkä ja mahdollistaa kesätreenit huolitellulla ladulla, joka myötäilee Vuokatin maastoa ylä- ja alamäkineen.
Kiiking
Tämä keinu on mahdollista saada ympäri jos kiikkuja löytää oikean rytmin. Hivenen voimaa ja kestävyyttäkin tarvitaan. Suorituksen ajaksi keinuja laitetaan kiinni hihnoilla kiikun rakenteisiin.
Köysilasku
Jännitystä elämään ja tästä lajista unohtumaton elämys. Laskuissa tullaan alas hyppyritorneista liukumalla köyttä pitkin.
Luontoretket
Vuokatin vaarajonon vanhat metsät ja näköalapaikat ovat kokemisen arvoisia kohteita luontoretken aikana.
Vuokatti Sportin pihapiirissä sijaitsevasta Vuokatti Ski Servicestä löydät monia erilaisia vuokrapyöriä. Fatbikeja ja sähköfatbikeja vuokrataan vuoden ympäri ja kesäaikaan vuokrausvalikoimastamme löytyy lisäksi maastopyöriä.
Vuokatissa rullahiihtorata sijaitsee Hiihtotunnelin vieressä ja linkittyy kävely- ja pyöräilyreiteille, joten yhdistelmäharjoittelu on helppoa.
Vuokatti Sportin välittömässä läheisyydessä Särkisen rannan tuntumassa on varattavissa ulkotenniskenttiä.
Vuokatti Sportin tarjoamien työhyvinvointipalvelujen perustana on luontoliikunta. Palvelupaketti suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan.
Vuokartti Sportin alueella, ns. alamaastossa, on kaikille avoin frisbeegolfrata.
Vuokatti Sport tarjoaa koko perheelle aktiivista lomailua ympäri vuoden. Perhelomailun runkona Vuokatti Sportilla ovat koulujen loma-ajat.
Aivan Vuokatti Sportin pihapiirin vierestä löytyy yksi suomen jännitävimmistä seikkailupuistoista. Vuokatin Seikkailupuistosta löytyy yhdeksän eri tasoista seikkailurataa luonnonkauniissa ympäristössä metsän keskellä.

Tapahtumat

Suomen Cup avataan jälleen Vuokatissa.
5.11.2022-6.11.2022
Kainuun Talvikisat hiihdetään Vuokatissa 12.11.2022!
12.11.2022
Vuokatissa kisataan jälleen maasto- ja ampumahiihdon Parakisat.
7.12.2022-17.12.2022

Vuokatti Sport Resort

Opistontie 4
88610 Vuokatti
Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!