Hae sivustolta

Makujen äärellä - näitä herkkuja et löydä muualta

Yksi asia on varma: Vuokatista ei tarvitse lähteä nälkäisenä kotiin

makujen äärellä vuokatissa

Makujen äärellä – näitä herkkuja et löydä muualta

Hyvä ruoka, parempi loma. Vertailetko lomakohteesi ravintoloita jo viikkoja ennen h-hetkeä? Teetkö paikan päällä löytöretkiä supermarkettiin bongataksesi alueen parhaat erikoisuudet?

Yksi asia on varma: Vuokatista ei tarvitse lähteä nälkäisenä kotiin, sillä paikalliset ravintolat ja kauppiaat laittavat parastaan pöytään. Mitä saisi olla – koko perheen suosikkeja, kainuulaisia perinneruokia vai aina yhtä maistuvia klassikoita? Lue lisää ja tule vuokattilaisten makujen äärelle!

Kannen kuva: Haapala BnB

Vuokatin tuorein tulokas on Hotel Aatelin uudistettu ravintola Ainoa , jossa luodaan yhteisiä makumuistoja. Vuokatin rinteiden kupeessa sijaitsevan rennon ruokapaikan jokainen annos on huolella mietitty ja lämmöllä valmistettu. Listalta löytyy esimerkiksi mehukkaita pihvejä, burgereita ja ankankoipea. Keittiömestari Ville Pasanen suosittelee kokeilemaan erityisesti metsästäjänleipää, sillä se, jos mikä tuo mieleen mukavia makumuistoja!

Savupirtin hämyistä tunnelmaa koet ravintola KipossaBreak Sokos Hotel Vuokatin vieressä. Kippo kunnioittaa alueen perinteitä ja tarjoaa Kainuun sekä lähialueiden järvien, peltojen ja metsien antimia. Kipon uskomaton tunnelma ei synny vain autenttisesti ympäristöstä ja aidoista makuelämyksistä, vaan osan taikaa luo ravintolan henkeen sitoutunut henkilöstö. Hotellin huoltomies kerää tarjottavat puolukat, kokki sienet ja tarjoilijat keittelevät vaikkapa herukanlehtihyytelöä nautittavaksenne.

Holiday Club Katinkullassa nälkäisiä lomailijoita hemmotellaan kolmessa eri ravintolassa. Suuntaa Easy Kitcheniin, jos haluat nauttia kunnon poronkäristystä tai loimutettua nieriää. Ála carte -listalla on myös kevyempiä vaihtoehtoja ja kielen mennessään vieviä jälkiruokia. Katinkullan Classic Pizza ei tuota pettymystä, kun himoitset rapeaa pizzaa runsailla täytteillä. Sporttibaari O’Learys puolestaan hurmaa penkkiurheilijat ja lapsiperheet bostonilaisilla herkuillaan ja hampurilaisillaan.

Haapala BnB:ssä tuoksuu omaan juureen leivottu leipä ja paikallisista raaka-aineista valmistettu lihapata. Tässä ravintolassa kaikki tehdään itse, alusta alkaen. Tarjolla on sotkamolaista ruokaa modernilla otteella ja mukana on myös brittiläisiä makuja. Haapalan keittiössä suositaan sesonkiin sopivia, suomalaisia raaka-aineita: marjoja, sieniä, juureksia ja syksyisin riistaa. Haapalassa toimii myös pienpanimo, joten täällä pääset nauttimaan omien metsien kuusenkerkällä maustettua Pale Alea, Golden Alea, Terva Portteria ja Ruis Ipaa. (Kuva: Haapala BnB)

Ihastuitko paikallisiin makuihin? Lomaruoat ja tuliaiset kotipuoleen hankit helposti K-Supermarket Vuokatista, esimerkiksi ennakkotilauksena verkkokaupasta. Paikallistuotteet ovat hyvin edustettuina kaupan hyllyissä. Esimerkiksi valikoimassa olevat kalat, perunat, vihannekset, jauhot, mehut, hillot, marjat ja marja- ja kalasäilykkeet ovat usein paikallista tuotantoa. Perinneruoista kysytyimpiä ovat Kaesan Kotileipomon rönttöset. Ruiskuoreen leivotulla piirakalla on muuten EU:n maantieteellisen merkinnän suoja, joten aitoja rönttösiä saat vain Kainuusta!