Vuokatti valittiin Vuoden matkailualueeksi 2019

Vuokatti (Sotkamo) on Vuoden matkailukohde 2019. Toiseksi vertailussa sijoittui Rovaniemi ja kolmanneksi Vantaa. Valinta julkistettiin Helsingissä 17.–19.1. järjestetyillä Matka 2020 -messuilla. Vuosittaisella palkitsemisella halutaan kiinnittää huomiota niihin asioihin, joiden kehittäminen tulisi olla matkailualueiden tavoitteina. Vuoden matkailualueen valitsevat Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland ja Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy, jotka laittoivat Suomen eri kuntia, seutukuntia ja maakuntia paremmuusjärjestykseen seuraavilla kriteereillä:
* Rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys
* Matkailijoiden viipymän kehitys
* Lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle (sesonkivaihteluiden vähäisyys)
* Majoitusmyynti asukasta kohden

Vuokatti (Sotkamo) sai vertailussa 85, Rovaniemi 79 ja Vantaa 78/100 pistettä. Vertailussa olivat mukana ne kunnat, seutukunnat ja maakunnat, joista on saatavissa majoitustilastoja ympäri vuoden eli yhteensä 103 aluetta.

Voiton vienyt Vuokatti erottuu suurimmasta osasta Suomen matkailukeskuksia aidosti ympärivuotisena kohteena, jossa matkailijavirrat rytmittyvät tasaisesti eri sesonkeihin. Palvelut toimivat ja ovat tarjolla vuoden jokaisena kuukautena. Vuokatti on profiloitunut pitkälti kotimaisten perhematkailijoiden kohteeksi, mutta kasvua on myös ulkomaisten matkailijoiden määrässä.