Tähtisadetta näkyvissä Vuokatin Aatelissa – Kainuu saa omat elokuvafestivaalit

Ensimmäinen Kainuu Four Seasons Film Festival järjestetään 16.–19.4.2020 Sotkamo-Vuokatissa ja Kuhmossa. Järjestäjänä toimii Kainuun ammattiopisto ja rahoittaja on Elävä Kainuu Leader ry. Festivaalien tapahtumatuottaja on näyttelijä Maarit Peltomaa ja koordinaattori Marko Karvonen.

Ohjelmistossa on monipuolisesti kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, niin uusia kuin vanhempiakin. Elokuvia esitetään Sotkamon Kino Visio ja Kuhmon Pajakkakino -elokuvateatterien lisäksi esimerkiksi Vuokatin Hotel Aatelissa, baareissa ja ravintoloissa.

Valikoiduissa esityksissä paikalla on myös tekijöitä. Elokuva-alan vieraista mainittakoon kenialaissyntyinen, Lontoosta Kainuuseen saapuva näyttelijä ja stuntti Kiran Shah. Kiran on toiminut elokuva-alalla aktiivisesti vuodesta 1977 ja viimeisin roolisuoritus oli Nambi Ghiman rooli elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker. Hän on esiintynyt lisäksi muun muassa Hobitti- ja Narnia-elokuvissa.

Kotimaisista vieraista on festivaaleille tulossa muun muassa näyttelijä Kari Väänänen, tulevassa Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä koululainen -elokuvassa Heinähattua näyttelevä Emelia Levy, palkitun Eränkävijät ja Magic in Lapland tv-sarjojen tuottaja ja käsikirjoittaja Teemu Hostikka. Lisäksi mukana on elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen.

Tulonsa on myös varmistanut Magic in Lapland tv-sarjan tähti taikuri-illusionisti Henri Kemppainen, joka palkittiin vastikään Vuoden taikuri 2019 -palkinnolla. Myös käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari sekä ohjaaja, tuottaja, Lapin yliopiston elokuva- ja televisiotuotannon professori emeritus Hannu Kahakorpi saapuvat Kainuuseen. Festivaalilla on tarjolla myös musiikkia ja tulonsa on varmistanut muun muassa house-muusikkona toimiva Tuomas “Gary” Keskinen (ex-Negative ja -Technicolour).

Tähtisadetta on luvassa myös Hotel Aatelin ravintola Ainoassa, jossa järjestetään festivaalin VIP-tilaisuus 16.4. Illan pääesiintyjä on Tommi Läntinen. Vuokatin Aatelin lisäksi festivaalia ovat tukeneet Kainuun Osuuspankki, Kainuun Voima Oy sekä Kajave Oy. Tavoitteena on tehdä Kainuu Four Season Film Festivalista säännöllinen tapahtuma. Festivaalin vieras-, ohjelma- ja esiintyjälista päivittyy vielä. Katso lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilta ja verkkosivuilta .

Lisätietoja festivaalista: Maarit Peltomaa, p. 044 715 7576 ja Marko Karvonen, p. 044 089 5033.