Satokauden herkkuja syksyn menuissa

 

Syksy, ruska ja ihanat sadonkorjuuherkut. Reippaan ulkoilun jälkeen, iltojen pimentyessä aidot maut, ja täyteläisempi ruoka maistuvat erityisen hyvälle. Kekrin eli sadonkorjuujuhlan aika ulottuu syyskuun lopulta marraskuun alkuun. Aikoinaan, kun sato oli korjattu ja varastoitu, jyvät laarissa, nauriit kuopassa, karja tuotu laitumilta ja teurastukset tehty, koitti viimein kekri. Juhlassa on ollut tapana syödä hyvin.

Nyt Vuokatin ravintolat ovat päivittäneet ruokalistojaan, ja tarjolla on toinen toistaan herkullisempia annoksia kainuulaisen sadonkorjuun hengessä – sieniruokia, riistaa, hiiligrillillä kypsytettyä lihaa, savustettuja kalaruokia sekä marjaisia jälkiruokia. Mitä saisi olla? Nyt laitetaan parasta pöytään ja pidot voi alkaa. Luvassa on todellinen nautiskelijan syksy!


 

Kippo – Ravintola, joka on elämäntapa

Break Sokos Hotelin yhteydessä sijaitseva Kippo on perinteinen mutta hetkessä elävä tunnelmallinen hyvän ruoan keidas. Kipossa on tarjolla järvien, peltojen ja metsien antimia Kainuusta ja lähialueilta. Ravintolan päivitetty menu on syksyn herkkuja pullollaan ja listalta löytyy muun muassa poroa, sorsaa, karhua, sekä kermaisia sienikeittoja. Nautiskelijan on myös syytä tietää, että Kippo ei ole pelkkä ruokaravintola, vaan siellä työskenteleville se on elämäntapa – suurin osa ravintolan raaka-aineista, kuten sienet ja marjat on lähivaaroilta itse poimittuja. Myös kalat ovat paikallisista järvistä, karhu ja villisorsa alueen metsistä. Tule maistamaan pala aitoa Kainuuta ja rentoudu savupirtin lempeässä tunnelmassa.

Classic Pizza – Bagonet,
pidetyn klassikon paluu

Holiday Club Katinkullan Classic Pizza Restaurant on se parempi pizzaravintola, jonka rapeat premium-pizzat maistuvat koko perheelle. Classic Pizzan laaja menu päivittyi juuri rakastetulla klassikolla, Bagonetilla. Tämä herkku ”Bagonet” on ollut vuosien ajan yksi listasuosikeista jo ensimmäisen Classic Pizzeria -ravintolan perustamisajoilta alkaen. Nyt klassikko haluttiin tuoda takaisin ilahduttamaan syksyn nautiskelijoita, ja se on myynnissä 31.12.2020 saakka. Bagonet sisältää tomaattikastiketta, mozzarellaraastetta, rapeaa pekonia, tuoretomaattia ja parmesaaniraastetta. Ravintolasta saa aina myös gluteenittomia pizzapohjia, sekä maailman parasta pientilashamppanjaa. Lämpimästi tervetuloa!

Haapala BnB – Maista Kainuu kielelläsi

Haapalassa tarjolla on lähiruokaa satokauden mukaisesti. Juuri uusitulta syksyn ja talven ruokalistalta löytyy runsaasti vaihtoehtoja vaativaankin makuun. Miltä kuulostaisi hapanjuuripizza eri täyttein, hiiligrillin herkut, kyyttöburgeri, tai vaikkapa annos tervalohikeittoa? Ravintolassa on myös maistelumenu, jossa täydelliset makuparit kohtaavat Haapalan itse tuottamien oluiden kanssa. Oluen ystäville on myös hyviä uutisia: Haapalan vuosiolut 2020 on kypsytelty pitkään ja hartaasti, ja julkaisu on pian tulossa 0,75l pulloissa. Itsetuotettu olut on Haapalan ylpeys, ja sen vivahteita voi maistaa myös jälkiruokalistan suklaakakussa. Oikeaa kotimaisten makujen sinfoniaa kaipaavan kannattaa pistäytyä Haapalaan.

Huomio! Syyslomaviikkojen 42 ja 43 lounasaikaa on pidennetty. Lounasta voi nauttia klo 11–15 välillä. Päivittäin vaihtuvalta lounaslistalta löytyy sopivia ja maukkaita vaihtoehtoja eri ruokavalioille.

Ravintola Ainoa – Sadonkorjuuviikot ilahduttavat herkkusuita

Hotel Aatelin ravintola Ainoassa kerätään perheet, pariskunnat ja kaveriporukat saman pöydän ääreen luomaan yhteisiä makumuistoja! Ruokalistan kauniissa annoksissa maistuvat raaka-aineiden parhaat puolet ja keittiömestarin intohimo. Maistuisiko savuahvenkeitto, hiilisiika, metsäjäniksen filee tai paahdettu sorsa? Kasvisten ystäville löytyy myös runsaasti vaihtoehtoja aina puutarhurin grillivartaista mehukkaaseen quorn-fileeseen. Ravintola Ainoassa jokainen annos on huolella mietitty ja lämmöllä valmistettu. Hotel Aatelissa yöpyville huoneen hintaan kuuluu niin ikään myös maittava buffetaamiainen. Varaa oma vierailusi jo tänään, yksin tai yhdessä puolison, perheen tai ystävien kanssa!