RENTOLENTO vie Vuokattiin –
Lennoilla tarjolla Haapalan tuotteita

Tanskalainen lentoyhtiö DAT järjestää toukokuussa yhteistyölentoja Sotkamolaisen Haapalan panimon kanssa. Perjantaisin kaikilla Kajaani-Helsinki-Kajaani lennoilla matkustajille on tarjolla Haapalan Korpikuusen Kuiskaus -pale alea sekä Mummon mustikkalimpparia.

– Avatessamme lentoyhteyttä Helsinki-Kajaani välille, vierailimme Kainuussa tutustumassa alueeseen. Samalla reissulla vierailimme myös Haapalassa, jossa pääsimme tutustumaan sen panimotoimintaan. Innostuin itsekin nauttimaan muutaman maittavan Haapalan visiitilläni, kertoo DAT:n omistaja ja toimitusjohtaja Jesper Rungholm.

Haapalasta löytyy herkullisen ruoan oheen maittavia oluita. Omassa panimossa valmistetut käsityöläisoluet tehdään laadusta tinkimättä ja hyödyntäen paikallisia raaka-aineita.

– Huomasimme, että meillä on Haapalan kanssa paljon yhteistä. Olemme molemmat perheomisteisia yrityksiä ja pyrimme tuottamaan laadukkaita palveluita ja tuotteita miettien asioita tuoreesta perspektiivistä, Jesper jatkaa.

Sijainti Vuokatin laskettelukeskuksen läheisyydessä on houkuttanut Haapalan panimoravintolaan paikallisten lisäksi paljon alueen matkailijoita. Nykyisin Haapala onkin alueen suosituimpia ruokamatkailukohteita.

– Yhteistyömahdollisuus DAT:n kanssa toi meille loistavan mahdollisuuden lisätä sekä omaa että koko Kainuun alueen näkyvyyttä. Toivomme, että tällainen yhteistyö herättää matkailijoiden mielenkiinnon koskien Kainuuta matkailukohteena ja haluamme heidän löytävän Kainuun matkailun helmet, kuten esimerkkinä meidän panimomme ja ravintolamme, Kaisa Tyler Haapalasta painottaa.

Kainuun maut mukana juomissa

Haapalan henkilökunta on mukana DAT:n lennoilla tarjoilemassa matkustajille omia tuotteitaan.

– Korpikuusen kuiskaus on ensimmäinen oluemme, ja yksi suosituimmista valikoimassamme. Se on maustettu kainuulaisella kuusenkerkällä, joka antaa oluelle raikkaan havuisen aromin. Olut on myös täysin gluteeniton, joten se sopii useimmille, Haapalan panimovastaava Craig Tyler selvittää.

– Vaihtoehtona oluelle, tarjoillemme lennolla myös Mummon Mustikka mustikkalimppariamme, jonka mausta löytyy aavistus kardemummaa. Pehmeästi kupliva suutuntuma ja mummon mustikkapiirakkaa muistuttava makumaailma takaavat, että limpparistamme pitävät sekä aikuiset että lapset.

– Olen iloinen, kun saamme Haapalan maukkaita tuotteita lennoillemme ja pääsemme jakamaan kokemuksen matkustajiemme kanssa, Jesper kertoo hymyillen.

Perjantain lentojen aikataulut 6.5., 13.5., 20.5. ja 27.5.2022:

Kajaani -> Helsinki: Lähtö 12:50 – Saapuminen 14:10
Helsinki -> Kajaani: Lähtö 16:25 – Saapuminen 17:50
Kajaani -> Helsinki: Lähtö 18:20 – Saapuminen 17:50
Helsinki -> Kajaani: Lähtö 21:00 – Saapuminen 22:25