Nyhtökarhuburgeri vai Emännän tattipyöryköitä?

Ravintola Kipossa kunnioitetaan perinteitä

 

Kestää hetken, että silmä tottuu kynttilänvaloon. Astuminen modernista hotelliympäristöstä hämyisän perinteiseen savupirttiin on jo elämys itsessään! Kipon listalta löytyy paikallisia makuelämyksiä suoraan lähimetsistä ja ravintolan erikoisuus, karhu, on viimeistelty nyhtöburgeriksi. Kokonaisuuden kruunaa kainuulainen vieraanvaraisuus.

Aidot maut asuvat lähellä

Kun perusasiat ovat kunnossa ja ruokakulttuuri kokemisen arvoinen, ei tarvitse turhia kikkailla. Siksi Kipossakin luotetaan lähimetsien, peltojen ja järvien antimiin. Esimerkiksi palvaus tapahtuu keittiömestarin toimesta perinteisellä menetelmällä ja marjat sekä sienet poimitaan itse. Jokainen annos on siis todellista lähiruokaa ja sukellus kainuulaiseen sielunmaisemaan. Listalta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Illan voi aloittaa tutustumalla Särpimiin, jotka ovat kuin alueen makumaisema pienoiskoossa. Kevyempään nälkään löytyy esimerkiksi Sapsojärven ahventa tai tattipyöryköitä ja tuhdimman ruuan ystäville listalta voi poimia Kipon hiiliuunissa paistetun grillipihvin tai klassisen metsästäjänleivän Kainuussa kellistetystä hirven- ja porsaan palvipaistista. Makeannälkäiset päättävät ateriansa rukiilla aateloituun räiskäleeseen. Kippo tunnetaan erityisesti karhusta valmistetuista annoksista, joita ei muuten monesta paikasta saakaan. Kainuusta ja Pohjois-Karjalasta tuleva liha on tällä hetkellä listalla pyöryköinä ja modernina nyhtöburgerina. 

Tervetuloa tunnelmoimaan  

100-paikkaisessa Kipossa palvelee sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa aina tarvittaessa ja sitoo aidon makuelämyksen sekä miljöön ainutlaatuiseksi paikalliseksi tunnelmaksi. Ruokaperinteet ovat täällä kaikille sydämen asia, ja se näkyy varmasti myös palvelussa. Syksyn iltojen pimetessä kippolaiset odottavat ruskaretkeilijöitä valmiiseen pöytään. Break Sokos Hotel Vuokatista pääsee Kippoon yhdellä ovenavauksella – yhtäkkiä olet vanhanajan savupirtin tunnelmissa osaavien ammattilaisten kattaessa maistuvan elämyksen eteesi. 

Katso aukioloajat  >>

Tutustu menuun >>

 

Kuksa ja lakkaa Vuokatissa