Keittiömestari Ville Pasanen on ravintola Ainoan pannujen, kattiloiden ja puugrillin äärellä elementissään. Täällä, Vuokatin Hotel Aatelin ravintolassa, hän saa tehdä juuri sellaista ruokaa, mitä on aina halunnutkin.

Tutustu Ainoan ruokalistaan ja varaa pöytä: 044 555 2828

– Tulin ravintola-alalle ihan muista hommista noin 25 vuotta sitten. Olen työskennellyt vuosien mittaan monissa eri keittiöissä, ja tämä on ehdottomasti mun juttu. Nykyisessä tehtävässäni saan tuottaa sellaista laatua, johon olen itse tyytyväinen ja asiakkaatkin tykkäävät.
Hotel Aatelin ravintolan konsepti uudistettiin vuoden alussa. Ravintola Ainoan tavoitteena on kerätä perheet, pariskunnat ja kaveriporukat saman pöydän ääreen luomaan yhteisiä makumuistoja. Ruokalistalla on konstailemattomia makuja: uusia tuttavuuksia ja päivitettyjä klassikoita.
– Meillä kaiken lähtökohtana on mahdollisimman puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet. Tarjoamme jokaiselle jotakin, mutta aina pienellä twistillä. Nostalgiannälkäisille suosittelen metsästäjänleipää, ja uudempia makuja arvostaville listalta löytyy vaikkapa ankkaa jännittävillä lisukkeilla.


SUOSIKKIMAKUJA LISTALLE

Pasanen haluaa tarjota Ainoassa makuja, jotka muistetaan. Samaan aikaan listalle nostetaan myös asiakkaiden omia makumuistoja, joita kerättiin sosiaalisessa mediassa. Keittiömestari yllättyi siitä, kuinka moni toivoi esimerkiksi maksa-annoksia.
– Maksaa tulee ehdottomasti listalle, samoin kuin poronkäristystä ja perunamuusia. Somessa saadut vastaukset kertovat siitä, että loppujen lopuksi ihmiset arvostavat hyviä, kotikeittiöstäkin tuttuja raaka-aineita. Ammattilaisen käsissä niistä tulee entistäkin kiinnostavampia.
Keittiömestarin rakkain makumuisto on mummon leipoman ruisleivän reiät, jota lapsenlapset söivät uunituoreina. Myös Islannin parhaassa ravintolassa nautittu 11 ruokalajin menu on jäänyt mieleen, sillä raaka-aineina oli muun muassa hyljettä, valasta ja rapua.

RUOKA KIINNOSTAA

Pasanen on huomannut, että monet Ainoan asiakkaat ovat kiinnostuneita ruoasta.
– Moni on innostunut ruoanlaitosta ja myös kotona laitetaan hyviä ruokia. Sen seurauksena asiakkaiden odotukset ovat todella korkealla, kun he vaikkapa viikonloppuisin tulevat ravintolaan syömään. Ruoan on oltava yllätyksellistä ja ajan hermoilla.

Ainoan koko henkilökunta suhtautuu työhönsä intohimolla ja innolla. Jatkossa ravintolassa järjestetään enemmän teemaviikkoja, kuten esimerkiksi syksyllä sadonkorjuuviikko. Pasanen on erityisen mielissään siitä, että myös paikalliset asiakkaat ovat löytäneet ravintola Ainoan.
– Meidän ovemme ovat auki kaikille hyvän ruoan ystäville. Keittiöstä ei lähde saliin yhtäkään annosta, johon en itse ole tyytyväinen, Pasanen lupaa.

Tutustu Ainoan ruokalistaan ja varaa pöytä: 044 555 2828

KOLME SYYTÄ TULLA AINOAAN

  1. Maku. Keittiössä ei käytetä aromivahventeita, vaan onnistunut lopputulos syntyy laadukkaista, oikein kypsennetyistä raaka-aineista sekä suolasta ja pippurista.
  2. Hinta-laatusuhde. Meillä saa rahalle vastinetta, kohtuullisin hinnoin.
  3. Henkilökunta. Ainoassa hyvä asiakaspalvelu on kunnia-asia.Tutustu Ainoaan täällä.