Rakkauden vaarat: 5 romanttista pysähdyspaikkaa

Edessä treffi-ilta mielitietyn kanssa? Vuokatista löytyy useita kauniita pysähdyspaikkoja, jotka saavat sydämen sykkimään.

1. Romanttisin näköala

Kavutkaa käsi kädessä pakkaslumen narskuessa ylös Vuokatin vaaranlaen näköalapaikalle. Eteenne aukeaa uskomaton näkymä yli kolmentoista Vuokattia ja Sotkamoa halkovan vaaran. Maisemaan ei kyllästy, oli horisontissa sitten pilviä tai auringonsäteitä. Tyynellä säällä ja kovalla pakkasella lumitykit saavat aikaan erikoisia ilmiöitä taivaalla. Aamuvirkun tai iltatorkun kannattaa ajoittaa retkensä auringonnousuun sekä laskuun. Auringon viimeisten säteiden siivilöityminen tykkylumipuiden latvustoissa on unohtumaton kokemus.


2. Rusettiluistelua käsi kädessä tai pörröisiä huskyja

Järjestäkää oma romanttinen rusettiluistelu! 1,3 kilometriä pitkä Jäättionlahdelle aurattu Iceway-luistelureitti tarjoaa ihanteelliset olosuhteet yhteiselle luisteluretkelle auringon nipistellessä poskia tai kirkkaan tähtitaivaan alla. Muista pakata luisteluretkelle mukaan evästä ja lämmintä juotavaa. Kylmässä vietetyn päivän jälkeen eväät maistuvat herkullisilta tulipaikalle pysähtyessä.

Täydellinen treffi-idea on nousta huskyen vetämään vauhdikkaaseen valjakkokyytiin. Valjakossa nauttii suloisista huskeysta sekä kauniista luonnosta lämpimien vällyjen väliin kietoutuneena. Vuokatti Safaris järjestää koiravaljakkoajeluita ympäri vuoden. Sydäntalvella on mahdollista lähteä esimerkiksi usean tunnin romanttiselle revontuliretkelle. Retken aikana koiravaljakot kiidättävät matkaajat halki Kainuun erämaan, ja onnekkaat pääsevät ihastelemaan pohjoisen taivaan valoja. Retken aikana pysähdytään lämmittelemään ja herkuttelemaan perinteiseen jurttaan.

3. Tie sydämeen käy vatsan kautta

Erinomainen ruoka on yksi tärkeä osa onnistunutta yhteistä päivää. Onneksi Vuokatista löytyy maukkaita vaihtoehtoja moneen makuun.

Savupirtin hämyisessä miljöössä Ravintola Kippo hellii makunystyröitä. Kippo tarjoaa suomalaista ja vahvasti kainuulaishenkistä ruokaa kaikille aisteille. Perinteitä kunnioittava, mutta hetkessä elävä tunnelmallinen ruokakeidas on täydellinen paikka rakkaudelle kynttilänvaloineen, tuoksuineen ja tunnelmineen. Tarjolla on järvien, peltojen sekä metsien antimia Kainuusta ja lähialueilta, teemamenuja peijaisista juhlaillallisiin sekä alueen parhaat pihvit.

Huurteisten ystävät ottavat suunnaksi Haapalan BnB -ravintolan. Haapalassa tuotetaan kaunista, rustiikkista ja aitoa ruokaa sekä juomaa, jotka kertovat tarinaa Kainuusta ja Suomesta makujen muodossa. Saman katon alla on myös Kainuun ainoa panimo, jossa pannaan tilan omat oluet. Päämääränä on tuottaa ruoka- ja juomatuotteita kestävästi, kausiluonteisesti ja lähellä. Ravintolan listalta löytyy lähituotteiden lisäksi muun muassa kauden kasviksia ja villiyrttejä, joilla kunnioitetaan suomalaista metsää ja maaseutua.

4. Nauttikaa toisistanne kuohuissa

Miltä kuulostaisi loikoilla täysin kahdestaan rauhallisessa minikylpylässä? Hotel Aatelin Zen Spassa se onnistuu. Zen Spassa pulahdat tunnelmalliseen altaaseen, jossa pääset rentoutumaan rakas kainalossa omavalintaisen musiikin soidessa. Saunan ystävät pääsevät lämmittelemään ainutlaatuiseen ”pölkkysaunaan”, jonka kattoa koristavat revontulet. Miljöö on täydellinen yhteiseen huolettomaan hetkeen. Spassa on mahdollisuus myös kylpylähoitoihin ja juomatarjoiluun.


5. Sujahda vällyjen väliin

Vuokatissa riittää tunnelmallisia paikkoja yöpymiseen. Omaa rauhaa ja luontoa arvostavan kannattaa vuokrata mökki vain omaan käyttöön. Esimerkiksi Lomahuoneisto Iida, Vuokatinmaa ja Kolazko vuokraavat eri kokoisia laadukkaita mökkejä luonnonkauniilla sijainnilla, lähellä Vuokatin erinomaisia palveluja. Mökissä saatte nauttia toistenne seurasta ilman kiirettä ja huolta muista matkailijoista.

Historian havinasta innostuneet voivat yöpyä 180-vuotta vanhassa kartanohotelli Karolineburgissa. Suomen pohjoisin kartano tarjoaa elämyksellisissä huoneissaan ihastuttavan majoituksen, vain kivenheiton päässä Kajaanin keskustasta. Jokainen hotellin huone on sisustettu omalla persoonallisella tyylillään, ja lomamatkan kruunaa kartanonaamiainen elegantissa pääsalissa.