Urheilla voi yksinkin, mutta porukassa on aina mukavampaa! Siksi Kainuun alueella kokoonnutaan yhteen erilaisiin tapahtumiin kisaamaan ja nauttimaan liikkumisen riemusta. Rohkeimmat osallistuvat kilpailuun itse, mutta urheilujuhlan tuntua voi tulla aistimaan myös katsomon puolelle. Tapahtuma-alueella tunnelmaa riittää taatusti: kuvittele tuhansien innokkaiden jännitys valmistautuessa lähtöön tai itsensä ylittäneiden tuuletukset maaliin saapuessa.

”Urheilutapahtumiin kokoonnutaan kisaamaan ja nauttimaan liikunnan riemusta.”

Vuokatin Aateli Race 25.-26.6.2019

Perinteiset hiihtäjien kesäkilpailut kokoaa maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen huiput Vuokattiin. Kilpailut alkavat tiistaina prologilla, eli ”Vaaran maili” -rullahiihdolla ja jatkuvat keskiviikkoaamuna maastojuoksulla. Näiden kahden ajat lasketaan yhteen. Yhteisajan perusteella määräytyy lähtöjärjestys ja lähtövälit vapaan tyylin rullahiihtoon. Kilpailun maali on Vuokatinvaaran päällä.

Vuokatin Aateli Racessa palkintoina on Ruhtinattaren kruunu sekä Marsalkan sauva, viime vuonna voiton veivät Iivo ja Kerttu Niskanen. Aateli Race onkin mahtava tilaisuus nähdä Suomen kirkkaimpia hiihtotähtiä ja ihailla huippu-urheilijoiden uskomattomia suorituksia haastavissa olosuhteissa.

”Ensi vuonna ei sitten hölkätä, sitten päästään alle 15 minuutin tavoiteaikaan”
Iivo Niskanen, Vuokatin Aateli Race -voittaja 2018

Kainuun Rastiviikko 30.6.-5.7.2019

Kainuun Rastiviikko on Suomen toiseksi suurin suunnistustapahtuma, johon osallistuu jopa 5 000 suunnistajaa! Rastiviikon aikoihin Kainuussa järjestetään myös useita kulttuuritapahtumia, joten kilpailun lisäksi katsojille on tarjolla myös muuta kivaa ohjelmaa. Suunnistuksen kannalta luvassa on hienoja ja vaihtelevia maastoja: lukemattomia vaaroja, puhtaita vesistöjä sekä erämaita mahtavina metsineen. Tapahtumasta pääsevät nauttimaan kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet, sillä avoimissa sarjoissa on 10 eri taitotasoa kouluikäisistä kilpatasoon saakka.

rastiviikko.com

Suopotkupallon MM-kilpailut 19.-20.7.2019

Kun haluat kokeilla jotain perinteisistä tapahtumista poikkeavaa, piipahda Suopotkupallon MM- kilpailuihin Hyrynsalmelle! Tämä hauska laji jäljittelee jalkapalloa, mutta mukaan on otettu piirteitä ja sääntöjä myös muista lajeista. Pelialustana suo on enemmän ja vähemmän pehmeä aiheuttaen peliin omat haasteensa. Otteluita pelataan niin kilpa- kuin hupisarjassakin, jossa huumoriasutkin on sallittu. Kerää porukka kasaan ja osallistu rohkeasti tai nauti tunnelmasta katsomosta käsin. Tässä lajissa into ja huumorintaju ovat taitoja tärkeämpiä!

suopotkupallo.fi

Halti Outdoor Weekend 6.-8.9.2019

Syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa kokoaa yhteen vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat. Pisimmällä vaellusreitillä osallistujat pääsevät kokemaan mm. Vuokatin UKK-reitin legendaarisen 13 vaaran ylityksen. Tarjontaa löytyy kuitenkin laajasti myös lyhyempiin matkoihin koiran tai perheen kanssa sekä metsäjoogaan, joten tapahtumaan voi lähteä mukaan monen kuntotason ulkoilijat!

Haasta itsesi:
Polkujuoksu: 57, 42 ja 22 km
Vaellus: 12 ja 20 km

Ota rennommin:
Pyörävaellus
Koiravaellus
Perhevaellus
Metsäjooga

outdoorweekend.fi