Pala Vuokattia Olympiastadionilla 

Helsinki Ski Weeks huipentuu Stadion Sprinttiin 24.2.

Koko helmikuun ajan Helsingin Olympiastadionilla on hiihdetty säistä riippumatta. Vuokatti on vahvasti mukana tapahtuman kumppanina ja koko kansan hiihtofestivaalin mahdollistajana.

Alkuperäinen ajatus Helsinkiin rakennettavasta hiihtoelämyksestä sai alkunsa muutama vuosi sitten promootiosta tuoda Vuokattia esiin monipuolisena ja aktiivisena lomakohteena. Sen tiimoilta päätettiin tuoda lumi mukana etelään Vuokatin kauniista vaaramaisemista ja mahdollistaa hiihdon riemu pääkaupunkiseudulla talven olosuhteista riippumatta.

Matkan varrella idea kasvoi, mukaan saatiin aktiivisia kumppaneita ja Hiihtoliitto innostui ideasta. Konsepti laajeni ja paikaksi valikoitui Suomen urheilun pyhättö, legendaarinen Olympiastadion. Se on muuttunut nyt koko kansan hiihtoareenaksi helmikuun ajaksi.

 

Helsinki Ski Weeks suksittiin käyntiin Vuokatin tahdittamana

Tammikuun lopussa 30.1. pitkä odotus palkittiin, kun koko kansan hiihtofestivaali Helsinki Ski Weeks suksittiin kirjaimellisesti käyntiin Olympiastadionilla Vuokatin tarjoamalla avajaiskonsertilla. Ennennäkemätön Vuokatin hiihtokonsertti tarjosi todellisen shown ja lavalla nähtiin huippuartisteja, kuten Pyhimys, Leo Stillman, Mira Luoti, Aikakone sekä House of Eli. Tapahtuman juonsi Alina Voronkova.

Avajaispäivänä Helsinki Ski Weeks -tapahtumatorilla Vuokatti-teltalla pääsi tapamaan myös Pikku Pinskua. Kaisa Mäkäräinen johdatti halukkaita ampumahiihdon saloihin. Hiihtolegenda Sami Jauhojärvi kiritti hiihtokansaa, josta myös Vuokatinrinteiden Max-maskotti pääsi osaksi.

Hiihtokilometrejä Stadionilla on kertynyt jo lähemmäs 70 000 ja koko kansan festivaali on täyttänyt odotukset. Hiihdon ilon on voinut aistia eri ikäisten osallistujien kasvoilta ja tapahtumasta odotetaan jokavuotista.

Kansainväliset hiihtotähdet kohtaavat Stadionilla

Helsinki Ski Weeks huipentuu Stadion Sprintiin torstaina 24.2.2022, kun maailman hiihdon supertähdet kohtaavat viihteellisessä, mutta kovatasoisessa kutsukilpailussa 60 miljoonan tv-katsojan todistaessa ainutlaatuista urheilujuhlaa ympäri maailmaa.

Helsinki Ski Weeksin ladut Olympiastadionilla ovat avoinna 27.2.2022 saakka.