Mikan piilotetut helmet fiilistelijöille:

Paikalliskulttuuria ja liikuttavia elämyksiä

Vuokattilaiseen ja sotkamolaiseen kulttuurin tutustut parhaiten alueen ihmisten kautta. Lähde siis pesismatsiin, poikkea torilla tai tutustu paikalliseen palveluun elämysten äärellä, kaupoissa ja ravintoloissa. Luonto ja liikuntamahdollisuudet tarjoavat upeita kokemuksia, myös rauhallisuutta arvostaville.


”Olen syntyperäinen sotkamolainen ja Sotkamon kunnanjohtaja. Olen aina ollut ylpeä juuristani. Elämä on täällä helppoa, kun harrastusmahdollisuudet ja upeat maisemat ovat niin lähellä. Alueella on myös kiehtova historia tuhansine tarinoineen. Kainuulaiset perinteet ja ihmisten konstailemattomuus näkyvät meillä aitona vieraanvaraisuutena. Kun olen ollut Vuokatista hetken pois, huomaan pian jo kaipaavani takaisin sen vaarajonojen ja vesistöjen luo.”

                                                                                                         -Mika Kilpeläinen

3 tärppiä fiilistelijöille

  1. Sotkamon Jymyn kotikenttä, Hiukan stadion, on pesispyhättö, jossa koet peli-iltana aitoa paikallistunnelmaa ja aistit pitkät perinteet. Katsomosta avautuu upea näkymä Sapsojärvelle ja vaaroille. Samalla reissulla kannattaa poiketa Kainuun Rivierana tunnetuille Hiukan hiekkarannoille.
  2. Lampipolku tarjoilee monenlaista mukavaa maisemaa. Se lähtee Katinkullan välittömästä läheisyydestä ja on 5,4 kilometriä pitkä helppo reitti. Matkan varrella näet maalaisidylliä, kangasmetsää ja lampia.
  3. Sotkamon tori kuhisee väkeä kesäisin. Tutustu torikauppiaiden tarjontaan, ihmettele paikallista elämänmenoa kahvikupin äärellä tai heittäydy mukaan keskusteluihin.

Jos satut Vuokattiin sopivaan aikaan, voit nähdä kuumailmapalloja Vuokatin taivaalla tai lähteä itse korkeuksiin keskiyön auringossa. Haapalan pelloilta starttaava Midnight Balloon Meeting kokoaa yhteen lentäjiä ympäri maailmaa. Tapahtuman aikana majoitut kätevästi Haapalassa ja IIDAssa. Suosittelen samalla varaamaan maistelukierroksen Haapalan panimoon, jossa Haapalan väki avaa sinulle oluen valmistuksen saloja. Pale Alen mausteena käytetty kuusenkerkkä on muuten kerätty Haapalan omista metsistä!

Kun haluat olla tekemisten ja tapahtumien keskipisteessä, ota osoitteeksi Break Sokos Hotel Vuokatti. Koko Vuokatin tarjonta on vain kivenheiton päässä hotellista ja vastaanotosta voit ostaa lippuja esimerkiksi Seikkailupuistoon, Holiday Club Katinkullan kylpylään ja Vuokatti Sportin uimahalliin hieman normaalia edullisemmin. Hiljattain uudistunut Amarillo ja Kainuu-ravintola Kippo pitävät huolen siitä, että nälkä ei yllätä kesken lomaseikkailujen. Amarillossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, ja Kippo on omiaan heille, jotka haluavat tutustua alueen juurevaan ruokakulttuuriin ja kainuulaiseen palveluun.

Vuokatinvaaran Olympic Training Center -testijuoksureitti on kesäisin suosittu maastojuoksureitti, ja Vuokatin 150 kilometriä pitkä latureitistö toimii kesäisin erinomaisena lenkkeily- ja maastopyöräilyalustana. Salitreenit jatkuvat kesälläkin, ja varsinkin sateisemman päivän sattuessa sisäliikunta on varteenotettava vaihtoehto. Vuokatti Sportin täysin uusitulta kuntosalilta löytyy kaikki tarvittava vaativaan treeniin, ja siellä voit bongata myös huippu-urheilijoita. Sportilla on myös erilaisia ryhmäliikuntatunteja moneen makuun.

Kauppias Hannu Korhonen on monille sotkamolaisille tuttu. Hänen sukunsa kauppiasperinteet ovat alkaneet Sotkamossa jo vuonna 1934, ja pitkien perinteiden K-Supermarket Vuokatti ja Sotkamo tunnetaan edelleen leppoisasta tunnelmastaan ja henkilökohtaisesta palvelustaan. Molempia Korhosten kauppiaspariskunnan luotsaamia kauppoja yhdistää palvelun lisäksi monipuolinen valikoima, johon sisältyy myös monia lähialueiden tuotteita kotiin viemisiksi. Kysy vinkkejä kauppiaalta tai muulta henkilökunnalta ja poimi ostoskorisi täyteen paikallisia herkkuja!