Metsästä mielenrauhaa vaaramaisemissa samoile, sauno ja joogaa

Loma on rauhoittumisen, hemmottelun ja rentoutumisen aikaa. Arkena mieli käy helposti ylikierroksilla, joten lomalla aivot pääsevät kunnolla lepäämään. Vuokatin ainutlaatuiset vaaramaisemat ja kiireetön tunnelma auttavat taatusti löytämään tasapainoa ja mielenrauhaa.


Ihastu maisemiin, hengitä metsäterapiaa

Vaarojen, metsien ja järvien keskellä puhtaassa ilmassa on helppo hengittää. Metsässä samoilu onkin oikeaa luonnon lääkettä mielelle, sillä metsässä kulkeminen rauhoittaa, laskee sydämen sykettä, verenpainetta sekä nopeuttaa stressistä palautumista. Vuokatissa riittää kauniita maisemia, oli suunnitelmissa pieni patikkaretki tai pidempi vaellus.

Lyhyemmällä retkellä suunnaksi kannattaa ottaa kävelyretki Vuokatinvaaran tai Naapurinvaaran näköalapaikoille. Vaarojen laelta aukeaa hengästyttävän upea näköala yli Kainuun. Naapurinvaaralta löytyy myös lintutorni, josta on mahdollista bongata jopa 50 eri lintulajia. Pidemmän hetken metsän siimeksessä voi viettää Sapporo tai Eino Leino -poluilla, jotka kiertävät Vuokatinvaaran metsissä noin 10 kilometrin lenkit.

Pienen ajomatkaa päässä Vuokatista on useita retkeily- ja vaellusreittejä. Esimerkiksi Hiidenportin rotkolta aukeaa mykistävät maisemat Korpi-Kainuun saloseudun sydämeen, ja mustiin nevarantaisiin lampiin. Kansallispuiston metsät ovat keskimäärin 100–150-vuotiaita, lähes luonnontilaisia mänty- ja kuusimetsiä. Kansallispuiston sydän on jylhä rotko, joka kuuluu koko maakunnan huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin. Jyrkät kallioseinämät ovat paikoin jopa 20 metriä korkeita.

Rentoudu löylyissä, sukella kuohuihin ja hemmottele kehoasi

Rauhoittuuko suomalainen missään paremmin, kuin sihisevän kiukaan hellässä syleilyssä? Vuokatissa saunomisesta nauttii niin ylellisessä Saunamaailmassa kuin omassa rauhassa savusaunassa.

Katinkullan Saunamaailma uusittiin muutama vuosi sitten. Saunamaailman laajasta valikoimasta löytyy sopiva rentoutumisvaihtoehto jokaiselle, valitsemaa pääsee parin löylysaunan, luolasaunan, perinteisen suomalaisen saunan ja hirsisaunan välillä. Savusaunan löylyistä pulahtaa suoraan kylpytynnyriin. Saunomisen lomassa piipahtaminen elämyssuihkuun kruunaa rentoutumishetken. Elämyssuihkuissa rentoutuminen viedään seuraavalle tasolle neljän erilaisen valo- ja ääniefektin avulla. Saunamaailman kanssa samalla lipulla pulahtaa myös Katinkullan kylpylän kuohuihin. Hyvinvointiaan voi helliä ihanassa Harmony Spassa, jossa on hemmottelevia hoitoja jokaiseen makuun hieronnoista kasvo- ja vartalohoitoihin.

Omasta saunarauhasta nauttivan kannattaa vuokrata ikioma saunahetki esimerkiksi Vuokatin Aatelin Zen Span upeasta revontulikattoisesta pölkkysaunasta. Samalla saa pääsyn altaan rentouttaviin poreisiin. Break Sokos Hotel Vuokatin kahdessa tilaussaunassa nautitaan joko upeista näkymistä hotellin ylimmässä kerroksessa tai rannan rauhasta rantasaunassa. Hiukan erikoisemmista saunoista innostuva voi piipahtaa Loma Rinteelän maasaunaan.

Katinkulta Spa allasbaari

Etsi sisäistä tasapainoasi

Sisäisen tasapainon etsintään lomalla voi valjastaa joogan tai pilateksen. Vuokatti Sport sekä Katinkulta järjestävät viikoittain ryhmäliikuntatunteja eri lajeissa. Esimerkiksi jooga tai Les Mills BODYBALANCE lisäävät mielenrauhaa ja hyvää oloa.

Saunan ja joogan voi tietenkin myös yhdistää Katinkullan Saunajoogassa! Saunayogassa joogataan pienessä ryhmässä nimensä mukaisesti noin 50-asteisessa saunassa lauteilla istuen. Laji sopii erinomaisesti kaiken ikäisille ja kuntoisille rentoutumiseen, eikä joogaamisesta tarvitse olla aiempaa kokemusta. Mukavassa lämmössä keho lepää ja nauttii.

Yövy omalla saarella tai rauhoitu mökissä

Mikään ei lataa paremmin akkuja, kuin omasta rauhasta nauttiminen ja nukkuminen luonnonhelmassa. Vuokatin majoitusvaihtoehdoista löytyy mökkejä jokaisen lomalaisen tarpeeseen, aivan laskettelurinteiden kupeesta, luonnon rauhassa sijaitseville piilopirteille asti. Mökkejä keskellä luontoa vuokraa muun muassa Jaakkolan lomamökit, Loma Rinteelä ja LomaPerkkiö.

Jos vetäytyminen täydelliseen yksinäisyyteen kuulostaa juuri siltä mitä kaipaat, kannattaa majoitukseksi valita ikioma sydämen muotoinen paratiisisaari keskeltä Vuokatin upeimpia järvi- ja vaaramaisemia. Omalla yksityisellä The Aateli Island saarella oleva luksuslomamökki täyttää kaikki vaativankin lomailijan tarpeet.