Luonto vetää Vuokattiin – Soivia metsiä, kohisevia könkäitä ja Hiukan hiekkaranta


Suomen oma Riviera löytyy kesällä Hiukan hiekkarannalta Sotkamosta läheltä Vuokatin vaarajonoa. Kohde on mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa, jossa esiin nousevat myös Kainuun upeat luontokohteet, kansallispuistojen erämaatunnelma, patikkareitit ja kuohuvat kosket.

Kilometrien mittainen Hiukan ranta lepäilee Vuokatin vaaroja vastapäätä. Läheisellä harjulla polveilee muutaman kilometrin mittainen kulttuuri- ja luontopolku, jonka varrella maisemat aukeavat suoraan Sapsojärven yli Vuokattiin asti. Hiukka täydentää hienosti Vuokatin aktiviteettitarjontaa ja houkuttelee matkailijoita Sotkamoon myös kesäaikaan.

– Tuore kyselytutkimus osoittaa, että enemmistö suomalaisista aikoo matkailla kotimaassa tänäkin kesänä ja yli kolmasosa suomalaisista odottaa kotimaanmatkailulta eniten luontoa ja kauniita maisemia, kertoo Aija Laukkanen, Sotkamon kunnan matkailuasiantuntija.

Kotimaassa matkailijoita houkuttelevat mm. lähiseutujen retket, tapahtumat sekä elämykset kaupunkikohteissa. Myös Vuokatissa luotetaan kotimaisten matkailijavirtojen kasvuun.

– Kahteen vuoteen meillä on edessä kesä, jossa tapahtumat ovat auki ja ihmiset pääsevät liikkumaan ilman voimakkaita rajoitteita. Sotkamon juhlavuosi monipuolisine tapahtumineen ja upeat luontoreitit, tulevat olemaan varmasti vetonaula. Tulossa on nautinnollinen kesä, Laukkanen toteaa.

 

Mikä on 100 syytä matkailla Suomessa? 

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n toteuttama valtakunnallinen yhteiskampanja kokoaa jälleen 120 kotimaan kohdetta eri puolilta Suomea yhteiselle 100syytä.fi-sivustolle. Kampanja tarjoaa inspiraatioita ja konkreettisia matkailuvinkkejä kotimaanmatkailijoille.

Sotkamo on mukana yhteiskampanjassa jo toista kertaa. Kainuun luontokohteet on nostettu tänä vuonna esille maakunnallisena yhteistyönä.

Tutustu Sotkamon ja Kainuun kohteisiin, inspiroidu ja löydä oma kotimaan retkikohteesi:

Hiukan hiekkaranta harjuineen vetää vertoja Etelä-Euroopalle 

Kainuuta kerrakseen – soivista metsistä kohiseviin könkäisiin: Käsivarren maisemat ovat houkuttelevia, mutta melkoisen matkan takana. Onneksi erämaan makuun pääsee myös lähempänä, Kainuussa. 

Kampanja sosiaalisessa mediassa:

Instagram @100syytamatkaillasuomessa
Facebook @100syytamatkaillasuomessa