Luonto tulee lähelle iglussa

Vuokatissa voi pian ihailla luonnonvoimia ja vuodenaikojen vaihtumista huippuvarustelluissa, paikallisella käsityöllä ja taiteella viimeistellyissä lasisissa igluissa. Arctic Lakeland Igloos -yrityksen kolme iglua sijoitetaan Pajuniemen kartanon maille, aivan Sapsojärven rannalle. Suosittua iglumajoitusta ei ole aikaisemmin ollut tarjolla seudulla.

– Halusimme igluille paikan, joka on sopivasti syrjässä luonnon keskellä ja samalla lähellä Vuokatin monipuolisia palveluja. Maisema on kuin suoraan postikortista, mutta ladut, rinteet, kylpylä, kaupat, huskyt, ratsastustalli ja muut aktiviteetit löytyvät viiden kilometrin säteeltä, Arctic Lakeland Igloosin toimitusjohtaja Petri Makkonen kertoo.

Ensimmäinen iglu saapuu tontille joulukuun puolessa välissä, kaksi muuta helmikuun loppuun mennessä. Jokaisella iglulla on oma teemansa ja tarinansa, ja niiden tunnelma vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Jatkossa igluja on tulossa lisää.
–Toivomme, että asiakkaat palaavat meille aina uudelleen nauttimaan eri iglujen fiiliksestä.

Vuokattiin tulee Pohjois-Savossa valmistetut Smart Lucia -älyiglut, jotka tarjoavat uusinta tekniikka ja mukavuutta majoittujille.
– Iglun älylasin, lattialämmityksen ja ilmastoinnin ansiosta sisälämpötila pysyy miellyttävänä kelissä kuin kelissä. Tekniikka myös sulattaa lumet katolta, joka mahdollistaa revontulien tai tähtitaivaan tarkkailun talvella.

 

Luonnonvoimia ja virtuaalikokemuksia

Arctic Lakeland Igloosin myyntipäällikkö Tiina Suhonen kertoo, että lähes 360-asteen näköaloilla varustetuissa igluissa majoittuminen on omiaan rauhoittumiseen luonnon keskellä.
– Iglussa luonto on niin lähellä, että siihen kiinnittää aivan toisella tavalla huomion kuin muualla. Mielikin rauhoittuu ympäristöä tarkkaillessa.

Igluihin on tehty jo ennakkovarauksia, ja ne kiinnostavat erityisesti pariskuntia.
– Premium-tason, mutta järkevästi hinnoitellut iglut sopivat hyvin irtiottoon arjesta. Niistä löytyy kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin, mutta TV:tä ei ole. Sen sijaan igluihin on tulossa ensi vuoden aikana virtuaalilasit, joiden kautta voi kokea kainuulaisia elämyksiä aina karhunkatselusta kamarimusiikkikonserttiin. Kokemuksen viimeistelee Genelecin äänentoisto.

Lomailu igluissa on tehty asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Niissä on ruoanlaittomahdollisuus, mutta igluihin on mahdollista tilata aamupala tai muita ravintolapalveluja myös muualta.

Varauksia igluihin voi tehdä puhelimitse: +358 44 979 2886 tai sähköpostitse sales@vuokatiniglut.fi

Igluihin pääsee majoittumaan tammikuun 2021 alusta alkaen.

Kuva: Eveliina Lappalainen