Rakastatko ulkona liikkumista? Sykealueiden seuraamista, maisemista nauttimista ja pakkasen pistelyä punaisilla poskilla? Sinä olet lomimmillasi lumella.

Vuokatin ladut ja rinteet tarjoavat loputtomasti tekemistä aktiiviliikkujalle, halusitpa sitten nauttia rennosti tai ottaa loman kuntoilun kannalta. Perinteisemmät hiihto ja laskettelu ovat ehkä tulleet tutuksi, mutta oletko kokeillut hauskaa fatbikea lumella tai uusittua SlopeStyle-rinnettä? Nappaa tästä kuusi vinkkiä aktiiviseen ajanviettoon ja ota lomasta kaikki irti!

 


1. Rennosti rinteillä

Vuokatinrinteillä koko perhe nauttii laskemisen riemuista 13 hyvin hoidetussa rinteessä. Rinteet sopivat niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin laskijoille. Haasteita lumilautailijoille ja freestyle-laskijoille tuo SuperPipe sekä Schneesternin toteuttama SlopeStyle-rinne. Hupikukkulan ja Tenavarinteiden alueilla taas on helppo opetella ja tutustua laskemisen saloihin. Lastentalo Hupilassa on mukava pitää taukoa koko perheen kanssa, leikin ja välipalan merkeissä.

Katso rinnekartta


2. Nosta sykettä tai nautiskele laduilla

Lomailijalle paras hetki laduille lähtöön on pitkän aamupalan jälkeen – hyvällä tankkauksella on kiva hiihdellä auringon paistaessa. Kovempia sykkeitä kaipaavan kannattaa suunnata alamaaston kisareiteille, missä treenaavat myös Vuokatti Sportin huippu-urheilijat. Näiltä reiteiltä löytyy ässälaskua, kovaa kurvia ja reisiä koettelevaa nousupätkää. Peruskuntolenkistä haaveilijoille taas Katinkullan ympäristön Aurinkolatu jäällä tarjoaa tasaisempaa suihkimista, upeita maisemia sekä laavun, jossa voi keitellä hyvin ansaitut kahvit.

Tutustu latureitteihin

 


3. Fatbikella uutta näkökulmaa talviurheiluun

Vuokatin alamaastoista sekä Katinkullasta löytyvät talvipyöräilyreitit latujen ohesta. Pitäisikö tänä talvena siis vaihtaa sukset tai lauta päiväksi pyöriin ja lähteä tutkimaan maastoja eri näkökulmasta? Fatbiken leveät renkaat takaavat tasaisen kyydin haastavammassakin maastossa, joten kynnys kokeiluun on matala! Fatbike tarjoaa uuden ulottuvuuden myös kokeneelle maasto- tai maantiepyöräilijälle.


4. Valmennuksella alkuun tai lisää tehoja suoritukseen

Jos rinteisiin lähteminen pitkästä aikaa jännittää, tai perheen pienimmille ei ole vielä ehtinyt kertyä kokemusta, on hiihtokoulu hyvä tapa aloittaa loma ja varmistaa onnistuneet laskupäivät loppuajalle! Hiihtokoulu on kuitenkin paljon muutakin kuin alkeisopetusta. Kokeneempi laskija tai hiihtäjä voi saada oikean valmentajan avulla lisäpotkua tekniikkaan ja tehoja suoritukseen. Rinteiden lisäksi laduille löytyy huipputason opetusta Vuokatti Sportin maastohiihdon ammattilaisilta

Tutustu hiihtokouluun

Kysy lisää hiihdonopetuksesta


5. Snowparkista vaihtelua laskemiseen

Vuokatinrinteiden uusi Snowpark tarjoaa lisähaastetta ja -hauskuutta freestyle-laskijoille, lumilautailijoille sekä normirinteen laskijoille. Schneesternin kanssa yhteistyössä uusitut SlopeStyle-rinne sekä lasten MiniStreet sisältävät uusia laskulinjoja, eri tasoisia hyppyreitä, aaltoja, reilejä, pressejä ja jännittäviä elämyksiä kaikille. Slopestyle-rinteellä on yhden laskun aikana peräkkäin 12+++ ja Ministreetiltä 3+ hittiä.

Psst! Huhu kertoo, että Majurin hyppyristä tuli ennennäkemättömän hieno!

Katso video Snowparkin rakentamisesta.


6. Eikö sää suosi? Siirry tunneliin!

Kun pakkanen paukkuu ja hengittäminen muuttuu hankalaksi, voivat innokkaimmat hiihtäjät ja laskijat siirtyä tunnelin suojaan! Vuokatissa sijaitseva, maailman ensimmäinen hiihtotunneli on 1,2 km pitkä ja mahdollistaa treenin joka säällä huolitellulla ladulla, joka myötäilee Vuokatin maastoa. Lumilautatunnelin tilavuus taas antaa mahdollisuuden hurjiinkin hyppyihin, ja kaikenikäiset pääsevät nauttimaan kourun vauhdin hurmasta: tunnelissa voi laskea myös Snowtubing-renkailla!

Lue lisää hiihtotunnelista

Lue lisää lumilautatunnelista