Pirskatti, Perskatti vai kenties Hupikukkula – Laskemisen ilo asuu Vuokatinrinteillä

9 rinnehissiä kiikuttaa laskijat ylös korkeuksiin. Upeissa vaaramaisemmissa oman reittinsä takaisin alas saa valita kolmentoista erinomaisesti hoidetun rinteen joukosta. Kompaktin kokonsa ansiosta kaikki tarvittava on lähellä, eikä esimerkiksi maistuvaa välipalaa tai vauhdikkaita reilejä tarvitse metsästää kaukaa. Vuokatinrinteillä vauhdin hurmasta nauttii koko perhe.


MAXimaalista hauskaa naperoille

Vuokatinrinteillä viihtyy jokainen rinteistä innostunut ikään, kokoon tai kokemukseen katsomatta. Rinteillä on panostettu erityisesti perheen pienimpien tarpeisiin ja siihen, että jokainen voi aloittaa laskettelun hauskasti ja turvallisesti. Vuokatinrinteet on palkittu ainutlaatuisesta lapsiperheille tarjotusta palvelukokonaisuudestaan.

Perheen nassikat pääsevät ottamaan Hupikukkulalla ensitunnelmaa laskemiseen. Tenavarinteessä laskuun saa jo hieman vauhtia. Tempuista innostuneen pienen, ja miksei isommankin, kannattaa ottaa suunnaksi uudistettu Kids Slopystyle. Koko perheelle sopivassa Kids Slopystylessä on jokaiselle uutta ja hauskaa koettavaa. Lastentalo Hupilassa on mukava laskupäivän lomassa levähtää ja nauttia välipalaa. Hupilasta löytyy puuhaa ja peuhua perheen pienimmille, lastenhoitohuone sekä mikro ruuan lämmittämiseen.

Leppoisia laskuja tai haastetta hurjiin temppuihin

Kokeneemmat laskijat voivat nauttia yhteensä 11 reitistä, joten laskettelupäivän aikana ei tule tylsää, tahtoipa sitten nauttia kauniista maisemista tai kiitää täyttä vauhtia. Oli laskettelukokemusta takana useita vuosia tai muutamia kertoja, rinteistä löytyy varmasti sopiva jokaisen laskijan tarpeisiin.

Huippuolosuhteisiin viritetty, yksi Suomen tasokkaimmista Snowparkeista, on laskijan päiväuni. Schneesternin kanssa yhteistyössä rakennettu Snowpark tarjoaa lisähaastetta erityisesti freestyle-laskijoille sekä lumilautailijoille. SlopeStyle-rinteestä jännittäviä elämyksiä saa vaihtelevista laskulinjoista, eri tasoisista hyppyreistä, aalloista, reileistä ja presseistä. Erinomaisesti suunnitellussa, lähes kilometrin mittaisessa, Freestyle Park -rinteessä on mahdollista tehdä jopa 13 temppua yhden laskun aikana. Keskellä rinnettä olevat 12 ja 14 metriä korkeat Big Air -hyppyrit kohottavat laskijan korkeuksiin. Vuokatissa on viihtynyt niin lautailun superlupaus Rene Rinnekangas kuin legendaarinen Eero Ettala.

Kaikki tarvittava lähellä

Vuokatinrinteitä on kehuttu erityisesti niiden kompaktin koon sekä sijainnin ansiosta. Rinteet ovat muutaman kilometrin päässä Vuokatin keskustasta. Alueella viihtyy koko päivän, sillä kaikki tarvittavat palvelut ovat käden ulottuvilla. Vuokraamo & Sport Shopit vuokraavat lasketteluvälineitä ala-asemien läheisyydessä. Henkilökunta opastaa ja auttaa mielellään juuri oikeiden laskuvälineiden valitsemisessa. Suksihuolto huoltaa laskijan omat välineet priimakuntoon, ennen mäkeen menoa.

Kiinni laskettelemiseen pääsee ammattitaitoisten opettajien valvovan silmän alla Vuokatin Hiihtokoulussa. Kurssitarjonnasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja, joista jokainen saa valita omaan taitotasoonsa ja tarpeisiinsa sopivimman. Naperot pääsevät tutustumaan laskettelun ja lumilautailun riemuun leikkien sekä pelien avulla, junnut treenaavat laskettelun saloja rennolla meiningillä ja aikuiset kokeilevat uusia lajeja, hiovat tekniikkaa sekä inspiroituvat lajien viimeisimmistä vinkeistä.

Nälän yllättäessä tai kahvihammasta kolottaessa kannattaa suunnistaa Vuokatinrinteiden juurella toimivaan Kattikeskukseen tai muihin ruokapaikkoihin. Valita voi muun muassa Rinneravintola À la Katin, Ravintola Ainoan, Hesburgerin sekä Pirtin ja Ripa’s Kuppilan väliltä. Rinnepäivän jälkeen suunnaksi on helppo ottaa jokin useista rinteiden lähimaastossa olevista majoitusvaihtoehdoista. Esimerkiksi Hotelli Aateli, Vuokatti Sport Resort sekä Iidan ja Kolazkon lomamökit ovat vain kivenheiton päässä. Vuokatissa kulkeva turistibussi kuljettaa myös laskijoita hotelleilta ja mökkikylistä suoraan rinteiden juurelle.