Vuokatin ratsastuskoulu tarjoaa ratsastustunteja aina aloittelijoista edistyneimpiin harrastajiin kuutena päivänä viikossa. Oman henkilökunnan lisäksi ratsastajia kouluttaa myös joukko kokeneita valmentajia. Tunnit pidetään maneesissa tai säiden salliessa keväästä syksyyn ratsastuskentällä. Talliyrittäjä ja ratsastuksenopettaja Henna Pakkanen kertoo, että ratsastustunteja voi varata kätevästi verkossa Hopoti-varausjärjestelmän kautta.
– Vakiotunneillamme on este- ja kouluratsastusta, mutta voimme myös räätälöidä ratsastustunteja asiakkaiden toiveiden mukaan esimerkiksi omalle perheelle tai kaveriporukalle sopiviksi.


Laadukkaat ja turvalliset tilat

Kun Pakkanen aloitti Vuokatin ratsastuskoulun luotsaamisen syksyllä 2018, tilat remontoitiin laadukkaaseen harrastamiseen sopiviksi.
– Teemme jatkuvasti lisää kunnostustöitä. Meillä ratsastetaan turvallisissa puitteissa ja pidämme hevosistamme hyvää huolta. Kaikki tuntikäytössä olevat hevosemme ovat tehtäväänsä koulutettuja ja luonteeltaan ratsastuskouluun sopivia. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva ratsu.

Ratsastuksenopettaja suosittelee hevosharrastusta ihan kaikille, sillä satulassa arjen kiireet unohtuvat nopeasti.
– Hevonen on rauhoittava eläin, jonka kanssa yhteistyö on erittäin palkitsevaa. Ja kyllä ratsastaessa saa myös hien pintaan niin halutessaan.

Kesäleirejä heinäkuussa

Kesä on monille ratsastajille leirien aikaa. Vuokatin ratsastuskoulussa on heinäkuussa kolme leiriä, ja ratsastajien majoituksesta ja aterioista vastaa Haapala BnB.
– Järjestämme alkeis-, yleis- ja valmennusleirin. Kaikki leirit kestävät viisi päivää ja ne sisältävät yhteensä kahdeksan tuntia ratsastusta. Järjestämme tietysti myös leirikisat ja muuta kivaa ohjelmaa, kuten esimerkiksi poniajelua, Pakkanen vinkkaa.

Vuokatin ratsastuskouluun ja kesän leirivalikoimaan voit tutustua osoitteessa: vuokatinratsastuskoulu.fi