Ann-Maryn piilotetut helmet liikkujille:

Sopivasti poltetta ja palautumista

Vuokatin valoisien öiden kesä on otollisinta aikaa innokkaille avovesiuimareille ja juoksupoluilla viihtyville. Meillä on puitteet kunnossa myös palautumiselle, joten muista tärkeä tasapaino treenin ja levon välillä!


”Olen ex-sprinttihiihtäjä, hiihto- ja triathlonkoutsi ja sporttimamma. Jos mun pitäisi tiivistää yhteen sanaan, miksi olen viihtynyt Vuokatissa niin hyvin, se olisi hiihto. Tässä paikassa on potentiaalia perheille, liikkujille ja tosissaan treenaaville. Saan myös työssäni Vuokatti Sportissa järjestää urheilutapahtumia ja kehittää treeniolosuhteita huippu-urheilijoille, junioriurheilijoille ja aktiiviliikkujille.”

-Ann-Mary Ähtävä

Ann-Maryn 3 tärppiä liikkujille

  1. Hengästyttäviä maisemia kaipaavalle suosittelen UKK-vaellusreittiä Vuokatinvaara–Rönkönvaara–Vuokatinvaara. Paluumatkalla kannattaa pulahtaa Möykynlampeen.
  2. Avovesiuimarit arvostavat kirkasvetistä ja syvää sekä yleensä koko kesän viileää Kuikkalampea. Pisterinniemessä on myös hiukan vaikeammin saavutettavat luonnon uimarannat. Jos viihdyt vedessä pidempään pakkaa mukaan märkäpuku.
  3. Hiihtokausi ei lopu Vuokatissa lumen sulamiseen. Suuntaa tunneliin ja sivakoi sydämesi kyllyydestä!

Vuokatissa on mahdollista kokeilla aina uusia lajeja. Esimerkiksi Katinkulta Golfissa järjestetään tänä kesänä vasta-alkajille starttikurssi joka sunnuntai. Opettajana toimii PGA golfopettaja Pertti Oja. 18-reikäinen klassikko Nuas Championship Course tarjoaa sopivasti haasteita myös viheriöiden kokeneemmille konkareille. Liikunnallisen päivän jälkeen on ihanaa pulahtaa Holiday Club Katinkullan kylpylän altaisiin ja rentoutua esimerkiksi savusaunan lempeissä löylyissä. Kesäillasta voi nauttia myös ulkoaltaassa. Jos kaipaat extrahemmottelua, varaa aika Harmony hoitoihin. Tervetullutta vastapainoa golfkierrokselle tai hikilenkille!

Ahvenuslammen rannalla sijaitsevassa Vesiurheilukeskuksessa viihtyvät niin perheelliset kuin kaveriporukatkin. Mikä sen mahtavampaa, kuin temmeltää vedessä, kauhoa sup-laudalla tai oppia vesilautailemaan? Välillä voit grillata lautan aurinkoterassilla, nauttia muiden suorituksista ja kuunnella lammelta kantautuvia riemunkiljahduksia. Vesiurheilukeskus sopii myös vasta-alkajille, sillä saat tarvittavan opastuksen ja välineet paikan päältä.

Hotel Aatelissa majoitut premium-tason puitteissa, aivan vaarojen liikuntareittien ja rinteiden aktiviteettien vieressä. Täällä nautit paikallisesta palvelukulttuurista ja upeasti viimeistellyistä huoneista. Hotel Aatelin yhteydessä toimivan Ravintola Ainoan keittiömestari Ville Pasanen valmistaa keittiössään toinen toistaan maistuvampia makumuistoja: Metsästäjänleipää, nokkosilla höystettyä perunamuusia ja hirvipataa. Paikallisten uusi suosikki, johon kannattaa tulla kauempaakin!

Onko sullakin tiedossa juhannusjuhlat koko suvun kesken? Koska koko kööri ei mahdu aina omaan kotiini, pyydän vieraitani tutustumaan Lomarenkaan monipuoliseen mökkitarjontaan. Lomarenkaalla on pelkästään Vuokatissa yli 200 erilaista mökkiä, joten sopiva lomalukaali löytyy varmasti jokaiselle. Ja mikä parasta, Lomarenkaasta kerrottiin, että juhannukseksi on vielä mökkejä vapaana. Mökkeydy siis vaaramaisemiin ja nauti keskikesän juhlasta.