5 x herkullista huomenta!

Voisiko aamua aloittaa paremmin, kuin vatsaa hemmottelevalla aamiaisella? Vuokatissa maistuvia aamupaloja voi metsästää legendaariselta Sotkamon torilta, hotellien aamiaisbufeteista tai sympaattisista kahviloista. Yövyitpä hotellissa tai vuokramökissä, maistuvat aamiaiset odottavat!


Huom! Aukioloajat ja hinnat ovat voimassa maaliskuussa 2020. Tarkasta ajan tasalla olevat tiedot palveluntarjoajilta.

1. Sotkamon tori: Koko kylän olohuone

Sotkamon tori kuhisee elämää ja väkeä varsinkin kesäisin, kun koko kylän olohuone kerää myyjät ja torikansan yhteen.

Autenttisen kainuulaisen aamukokemuksen saavuttaa pistäytymällä torikahvilaan kupilliselle kahvia. Aamupalaa mutustellessa on erinomainen hetki istua alas, ihmetellä paikallista elämänmenoa ja heittäytyä mukaan turisemaan. Aurinkoisella säällä aamupalan kruunaa jäätelökioskilla tai mansikkatuokkosella. Samalla kannattaa tutustua torin kauppiaiden antimiin ja viedä tuliaisiksi paikallisia herkkuja.

Sotkamon tori on vilkas koko kylän olohuone. Torimyynti on käynnissä ma-pe klo 8–17 ja la klo 8–14.

2. Aamiaisravintola Hella: Piipahda tuoreimmassa tulokkaassa

Herkullista ja runsasta hotelliaamiaista himoitsevan kannattaa suunnata Break Sokos Hotel Vuokatin uuteen Aamiaishuone Hellaan. Hellan noutopöytään katetaan joka päivä monipuolinen valikoima ihania suolaisia ja makeita makuja. Aamiainen viihtyisässä aamiaishuoneessa lataa akkuja ja käynnistää päivän, oli suunnitelmissa sitten shoppailu, liikkuminen tai rentoutuminen.

Aamupala on tarjolla ma-pe klo 6–10 ja viikonloppuisin klo 8–11, hinta 14,50 €/hlö

3. Easy Kitchen: Omalle lautaselle juuri sitä mitä haluat

Jokainen kaipaa loma-aamiaisella omia herkkujaan, jonka takia Holiday Club Katinkullassa toimivan Easy Kitchenin aamiaisbuffet onkin erinomainen valinta. Runsas buffet-aamiainen sisältää monipuolisia vaihtoehtoja moneen makuun, joista jokainen voi valita omalle lautaselleen parhaiten sopivat. Easy Kitchenin aamupalatarjonnassa on huomioitu myös erikoisruokavalioita noudattavat, pöydästä löytyy palanpainiketta sekä gluteenitonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Aamiainen on Easy Kitchenissä tarjolla joka päivä klo 7.30–10.30, hinta 15 €/hlö


 

4. Ruokaravintola O’las: Huippu-urheilijan valinta

Vuokatin alueen laajin seisova pöytä löytyy Vuokatti Sportin 380-paikkaisesta ruokaravintola O’lasista. O’lasen aamupala on huippuunsa hiottu, ja se täyttää myös huippu-urheilijoiden kovat vaatimukset maukkaalla ja laajalla menullaan. Tarjolla on muun muassa puuroja, muroja, myslejä, leipiä ja leivänpäällisiä sekä kylmiä ja kuumia juomia. Ravitsevan aamiaisen energialla jaksaa treenata, vaikka koko päivän.

Aamiainen on katettu klo 7-10, hinta 10,20 €/hlö

5. Haapala BnB: Kainuulaisten makujen sinfonia

Haapalassa on tarjolla kaunista, rustiikkista ja aitoa ruokaa sekä juomaa. Ravintolan missiona on tarjota kokemuksia, jotka kertovat tarinaa Kainuusta ja Suomesta makujen muodossa – pienellä twistillä. Lähiruokaan keskittyvä valikoima tarjoaa yöpyjille monipuolisen satokauden huomioivan aamiaisen, joka saa veden herahtamaan kielelle. Erityisesti omassa keittiössä paistetut mm. juureen leivotut ruisleivät ja olutmäskistä tehty vuokaleipä vievät kielen mennessään. Oikeaa kotimaisten makujen sinfoniaa kaipaavan kannattaa pistäytyä Haapalaan.