Aateli Island – Vuokatin oma paratiisisaari

Kuvittele paikka, jossa voit täysin omassa rauhassa pulahtaa järveen pieneltä hiekkarannalta, ihailla tähdenlentoja tai revontulia kallion kielekkeeltä ja yöpyä vain sinun käyttöösi varatussa luksushuvilassa. Vuokatissa tämä on mahdollista. Aateli Island on yksityinen paratiisi keskellä Nuasjärveä.

Kaikki alkoi Markku Laantin huikeasta visiosta. Vuokatin Aatelin yrittäjältä oli jo vuosia kyselty järven rannalla sijaitsevaa majoituskohdetta. Kun Markku sitten kuuli, että Nuasjärvellä on kokonainen saari myynnissä, hän tarttui heti tilaisuuteen.
– Muistan vieläkin, kun saavuin tuolle sydämenmuotoiselle saarelle ensimmäistä kertaa. Sen luonto todella sykähdytti, vaikka olen asunut tällä seudulla koko ikäni. Saarella oli vain pieni, vanha saunamökki. Siitä huolimatta ymmärsin heti tämän upean paikan monet mahdollisuudet, Markku kertoo.
Alkoi valtava rakennusurakka, jonka seurauksena saaresta muovautui vaativimmillekin vieraille sopiva majoitus- ja vierailukohde. Nykyisin saaren alkuperäisestä saunamökistä on jäljellä vain takka, joka toimii ulkogrillauspaikkana.

Täydelliset puitteet luksuslomalle

Aateli Islandin päärakennus on Fregatti-huvila, jonka on suunnitellut suomalainen huippuarkkitehti Jukka Haataja. Laivanmuotoisessa luksusrakennuksessa on hyttejä, kapuuseja ja merellisiä koukkuja. Huvila näyttää siltä, kuin se olisi törmännyt kiveen.
– Fregatti-huvilassa on kolme makuuhuonetta, keittiö, kotiteatteri, takka, sauna ja poreamme. Se täyttää korkeimmatkin vaatimukset. Lisäksi Aateli Islandilta löytyy oma satama ja helikopterikenttä sekä muutamia valaistuja polkuja.

Aateli Islandia on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön, mutta se on suosittu kohde myös yritysten keskuudessa. Saareen pääsee varmimmin kesäaikaan ja jäiden ollessa muuten vapaana Aatelin omilla King Marcus ja General Jermu -aluksilla.
– Aateli Island on ainutlaatuinen kohde, jollaista ei löydy muualta koko Suomesta. Saarella on esimerkiksi kuvattu monia suomalaisia elokuvia ja tv-sarjoja. Se on herättänyt runsaasti kiinnostusta myös kansainvälisessä mediassa.

Omaa rauhaa ja luontokokemuksia

Aateli Islandilla voi nauttia täydestä yksityisyydestä, sillä saaren turvatekniikka on huippuluokkaa. Markun mukaan monille vieraille parasta saarella on myös se, että siellä voi halutessaan todella nauttia omasta rauhasta, hiljaisuudesta sekä syksyllä ja talvisin saarta ympäröivästä pimeydestä.
– Aateli Island on täydellinen kohde vieraille, jotka haluavat kokea Vuokatin upean luonnon, mutta silti olla vain lyhyen matkan päässä Vuokatin palveluista. Meillä saarilomasta voi räätälöidä juuri sellaisen kuin haluaa, Markku lupaa.

Aateli Islandin varaustilanteesta ja hinnoittelusta saa lisätietoja ottamalla yhteyttä Vuokatin Aateliin.