Hae sivustolta

Antin piilotetut helmet perheille: Vauhdikkaita seikkailuja vaaroilla

Vuokatissa on paljon nähtävää ja koettavaa isoille ja pienille löytöretkeilijöille sekä muille seikkailunjanoisille. Lähtekää rohkeasti omille poluille!

köysiradalla vuokatissa

Antin piilotetut helmet perheille: Vauhdikkaita seikkailuja vaaroilla

Vuokatissa on paljon nähtävää ja koettavaa isoille ja pienille löytöretkeilijöille sekä muille seikkailunjanoisille. Lähtekää rohkeasti omille poluille!

”Vuokatti on hyvä paikka tällaiselle korpien ja järvien miehelle. Sen luonto, liikuntamahdollisuudet ja lintukotomaisuus vetoavat minuun. Valokuvaajana nautin eniten kotiseutuni pienistä yksityiskohdista ja ajanhetkistä, jotka ovat lähellä ja jäävät monelta huomaamatta. Purojen muovaamat uurteet vaarojen kupeilla, vedenalaiset syvänteiden muodot tai kuoreen nousu. Vuokattilaisuuteni ilmenee parhaiten valokuvissani.

-Antti Harju

3 tärppiä perheretkille:

  1. Iso-Pöllyn katselutornit ja tasanteet ovat ehkä tunnetuimpia maisemapaikkoja. Pienellä karttatutkailulla löytyy luonnon muovaamia näköalapaikkoja ja muita mielenkiintoisia kohteita helposti lisää.
  2. Pieni-Pöllyn huipun laella oleva kuru on vaarajonon läpikulkevan UKK-reitin ja sen haarapolkujen ansiosta helposti tavoitettavissa.Keimanvaaralta avautuva näkymä Sapsojärvelle ja Hiukkaan on myös näkemisen arvoinen.
  3. Pöllylampien rannalla olevat tulipaikat ja kota soveltuvat erittäin hyvin päiväretkikohteeksi perheen pienimpien kanssa. Matkan menneisiin aikoihin tarjoaa luonnonsuojelualueen läpi kulkeva Eino Leinon polku, josta on vain n. 500 metriä vaaran yläparkkipaikalta.

Vuokatin Seikkailupuiston kiipeilyradoilta löytyy taatusti haastetta ja hauskuutta kaikenikäisille ja -kokoisille tarzaneille. Korkeanpaikan kammosta ei tarvitse huolehtia: kiipeilemään pääsee matalammillakin harjoitusradoilla. Lapset on huomioitu omilla radoilla, joilla pääsee testaamaan ketteryyttä ja uskallusta. Kiipeä korkeuksiin ja koe se mahanpohjassa oleva tunne, kun liut vaijeria alas kuin supersankari!

Seikkailupuiston yöllistä tunnelmaa.

Seikkailupuiston välittömästä läheisyydestä löytyy oivallinen tukikohta liikunnalliselle perheelle. Kolazkon lähimmistä mökeistä on Seikkailupuistoon matkaa vain noin 300 metriä. Laajasta tarjonnasta löytyy sopiva majapaikka niin mukavuudenhaluisille kuin vähän parempia puitteita etsivillekin. Esimerkiksi Kolazkon uusimmassa huvilassa, vuonna 2018 valmistuneessa Timantissa, sinua ja seuruettasi hemmotellaan jopa ulkoporealtaalla, viimeisen päälle laitetun majapaikan lisäksi.

Kolazkon Timantti-mökissä on puitteet kunnossa isommallekin porukalle.

Vuokatti Safariksen kesäaktiviteettien parissa on hyvä hengähtää hetkeksi ja nauttia Vuokatin luonnon tarjoamista elämyksistä. Melonta- ja kalastusretket tarjoavat siihen hyvän mahdollisuuden Vuokattia ympäröivillä vesireiteillä. Aurinkoristeily sopii fiilistelyyn ja Speedboat-kyyti on omiaan, mikäli hiuksissa on jakaus väärässä kohdassa.

Speedboat sopii vauhtihirmuille.

Vuokatti Bowling on takuuvarma tärppi koleamman kelin varalle tai illanviettopaikaksi. Varsinkin hohtokeilaus on ikimuistoinen kokemus junnuille. Ratavarauksetkin teet kätevästi netissä.

Vuokatti Bowlingissa rikotaan ennätyksiä.
Tunnelmoi vesillä.